ahahah iyi cevap vermiş , haberi abartanlara güzel kapak ;D
Moğolların 20 bin damat adayı aradığını duyanlara kötü haber Moğalistan`dan geldi...
Moğolistan`da 6 kadına 1 erkek düştüğü ve Moğollar`ın Türkiye`den 20 bin erkek istemek için heyet göndereceğine dair çıkan haberler Moğolistan Büyükelçiliği`ni de şaşırttı. Moğolistan Ticaret Ataşesi, `Nüfus sayımına göre 1 kadına neredeyse 1 erkek düşüyor. Nüfusu artırmak gibi bir niyetimiz var ama siz zahmet etmeyin, bunu kendimiz becerebiliriz` dedi.
Cengiz Han`ın ülkesi Moğolistan`ın nüfusunu artırmak için Türk erkeğine ihtiyaç duyduğuna dair çıkan haberleri okuyanlar büyükelçiliğin kapısına dayandı. Buzullarla kaplı Grönland ile birlikte dünyanın en az nüfus yoğunluğuna sahip ülkesi olan Moğolistan`ın az olan nüfusunu artırmak için Türkiye`ye heyet göndereceği ve heyetin de Türkiye`den Türk erkeği isteyeceğine dair haberi okuyanlar birbirine aktaranlar Büyükelçilik telefonlarının kilitlenmesine neden oldu.
Moğol yetkililer, `Haber güzel ama bilgi yanlış. Böyle bir talebimiz yok. Nüfusu artırmak için bir çok ülke gibi politikamız var ama erkek ithal etmek bunların arasında yok. Bunu kendimiz becerebiliriz` dediler.
Basın organlarında çıkan, `Moğolistan`ın az olan nüfusunu artırmak için Türkiye`den çalışan 20 bin Türk erkeği talep edeceği` haberinde yer alan 6 kadına 1 erkek düşüyor ifadesinin tamamen yanlış olduğunu kaydeden Moğolistan`ın Ankara Büyükelçiliği Ateşesi, `İthal erkeğe ihtiyaç duyacak bir nüfus dengesizliğimiz yok` diye konuştu.
`Türk erkeği ithal etmeyeceğiz`
Moğolistan yaklaşık 1.5 milyon metrekarelik geniş alana sahip. Yani Türkiye`nin 2 katı. Nüfusu ise 2007 sayımlarına göre 2.7 milyon. Bu da Moğolistan`ı dünyanın en az nüfus yoğunluğuna sahip ülkesi yapıyor.
Kilometrekareye 1.7 kişinin düştüğü ülkenin nüfusunu artırmak için bir takım politikalara imza attığını kaydeden Moğol yetkili, Moğolistan`ın nüfusunu artırmak için 3-4 yıl önce bir projeye start verdiğini belirtti. `Moğolistan Dünya Bankası verilerine göre 1 erkeğe 1.1 kadın düşüyor. Bu da dünya ortalamasıyla aynı. Bizim sıkıntımız nüfus dengesizliği değil azlığı. Türk erkeği ya da herhangi bir ülkeden erkek ithal etmek gibi bir düşüncemiz de olamaz` dedi.
`Hükümetimiz yeni evlenecek çiftleri teşvik etmek amacıyla 500 dolara yakın bir ödeme yapıyor` diyen yetkili, `Doğurganlığı artırmak için de çocuk başına 25 dolara yakın aylık bir ödeme yapılıyor. Bunun meyvelerini almaya başladık. Geçmiş yıllarda yüzde 1 olan nüfus artış hızı geçen yıl yüzde 8.7 oldu ve 3 milyona yaklaştı` diye konuştu.
Avrupa ve Rusya`nın da nüfusu artırmak için çalışmalar yaptığını anlatan Moğol yetkili, `Hiçbirinin Türkiye`den böyle bir destek istediğini duymadım. Sanmıyorum da` dedi.
BUGÜN
Allah`ım Her dem Sen'i anmayı,Sen'i anlayıp anlatmayı,Sen'i sevip sevdirmeyi nasip et bizlere.
YA İLAHİ ! SENDEN KIYAMETE KADAR BÜTÜN ESMA-İ HÜSNAN İLE ,
DUA EDEN BİR DİLİMİN OLMASINI İSTİYORUM !!!
ahahah iyi cevap vermiş , haberi abartanlara güzel kapak ;D
:) haberi hangi gazeteci tersinden acikladiysa, pe$pe$e öbür gazeteler kopilemi$ ülkeye yaymi$lar. Bu gibi olayada ko$an türk erkegine yuuuh diyorum. Ohh olsun onlara.
))
Allah`ım Her dem Sen'i anmayı,Sen'i anlayıp anlatmayı,Sen'i sevip sevdirmeyi nasip et bizlere.
YA İLAHİ ! SENDEN KIYAMETE KADAR BÜTÜN ESMA-İ HÜSNAN İLE ,
DUA EDEN BİR DİLİMİN OLMASINI İSTİYORUM !!!
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks