Milliler'in imha planı hazır... A Milli Takım'ın hocası Fatih Terim, İspanya karşısında en büyük kozumuzun orta sahamız olduğunu belirterek, "Mehmet Aurelio, Tuncay, Arda ve Emre gibi önemli oyuncularımız var. Onlara oynama şansı tanımayacağız. Baskıyla kalemizden uzak tutacağız" diye konuştu...
Dünya Kupası Elemeleri 5. Grup'ta cumartesi günü İspanya ile karşılaşacak olan Türkiye'de Teknik Direktör Fatih Terim, iddialı ve takımından emin. "İspanya karşısında en önemli kozumuz orta sahamız" diyen başarılı hoca, İspanya'ya oynama şansı tanımamaları gerektiğini ve orta alanda yapacakları baskıyla rakibin direncini kırmayı hedeflediklerini belirtti.
Rakibin sakat oyuncuları nedeniyle planlarında hiçbir değişiklik yapmadıklarını belirten Terim, "Çünkü onların alternatifleri fazla. Onun için oyun anlayışımızda rakiplerimizin eksiklerine göre değişiklik olmaz. Maç içinde 'B' planımız olabilir ama ilk önce 'A' planımızı uygulayacağız. Bizim orta sahamız da en az onlar kadar mücadele ediyor. Mehmet Aurelio, Emre, Arda, Tuncay gibi çok önemli oyuncularımız var. Biz de dirençliyiz” diye konuştu.
DALGAKIRAN KOYACAĞIZ
Terim, “İspanya takımını bırakırsanız oynarlar. En azından kalenizden en uzak yerde bırakabilirsiniz. Ancak yaklaştıkça daha sıkı markaj yapmamız lazım. Forvetteki David Villa ve Torres'in çok yetenekli olduğu gerçeği var. Böyle bir takıma zaten adam markajı, intihar demektir. Yaklaştıkça döndürmeyen ve şuta müsaade etmeyen bir ortam onları bozacaktır. Onlar gelmeden oraya bir 'dalgakıran' koyacağız. Bunun en başta gelen ismi Mehmet Aurelio. En önemli kozumuz orta sahamız olacak" diye konuştu.
İspanya'dan çok kendilerinin ne yapacağının önemli olduğunu belirten Terim, "Burada en önemli şey bizim ne yapacağımız. İstiyorum ki, inanıyorum ki iki maçta 6 puan olur. Ama en kötü senaryoda bile daha 4 maçımız olacak ve 12 puan alır play-off'a gideriz. Ama biz mümkünse lider olarak gitmek istiyoruz. Ben oyuncularımdan kusursuzluğu değil, başarıyı hedeflemelerini istedim. Hata yapma hakkından hiç vazgeç*******ini istedim. Hata yapmaktan korkmayacağız. İspanya'ya kaybedersek kimse bize ‘Neden kaybettiniz?’ demez. Ama kazandığınız zaman bir olaydır. Oyuncularım kendilerini bir kez daha hatırlatmanın, sansasyonel bir haberi verdirmenin peşinde olmalılar" dedi.
HAMİT ALMANYA'YA DÖNDÜ
İspanya ile cumartesi günü deplasmanda karşılaşacak olan A Milli Takımımız'da sakatlığı bulunan Hamit Altıntop kadrodan çıkarıldı. Sakatlığı bulunan ve Teknik Direktör Fatih Terim’in 1 Nisan’daki maçta oynama ihtimalini göz önünde bulundurarak kadroya çağırdığı B.Münihli gurbetçi yıldız, dün doktorlar tarafından yapılan kontrollerinden sonra oynamasının imkansız olduğu açıklandı.
İspanya ile yapılacak 2. maçta da oynama ihtimali bulunmayan Hamit’i kadroda tutmayı uygun bulmayan Terim, kendisine Almanya’ya dönme izni verdi. Akşam üzeri takımdan ayrılan ve Münih’e dönen Hamit, “Arkadaşlarımı yalnız bıraktığım için ben de üzgünüm. Ama elimden bir şey gelmiyor. İnşallah İspanya maçlarında en iyi sonucu alacaklar” diye konuştu.
ERKASAP: EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ KORKMAMAK
A Milli Takım Antrenörü Müfit Erkasap, İspanya karşısında en büyük güçlerinin korkmadan oynamaları olacağını söyledi. Sakatlıklar nedeniyle sıkıntılı olduklarını ancak yardımlaşarak bunu atlatacaklarını belirten Erkasap, "Biz Avrupa Şampiyonası'nda benzer zorluklarda neler yapabileceğimizi gösterdik. Bu nedenle sorun etmiyoruz. Sabah idmanını yorgunluk nedeniyle iptal ettik. İspanya'nın İngiltere'yle oynadığı son maçın kasetlerini futbolculara izlettireceğiz. İspanya'nın gücünü herkes gibi biz de biliyoruz. Ancak en küçük bir korkumuz yok. Zaten bizim en büyük gücümüz korkmamak” diye konuştu.
![]()
Konu CASPER_CASPER_ tarafından (25.03.09 Saat 08:46 ) değiştirilmiştir.
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks