albüm var ama dinlememistim henüz üzücü dogrusu rock metal müzik seviyorum dinlemeyi ama
Kur'an i Kerim i hedef alanini hic duymamistim dogrusu üzücü hemde cok amac neydi acaba merak ettim dogrusu
tskler bilgiler ve duyarliligin icin Palästina
1.KISIM
Duman Grubu
, SONY BMG etiketiyle çıkarmış oldukları son albümlerinde konsept olarak “ateizm” konusunu ele alıyor.Bu albümdeki bazı şarkılarda “ahiretin olmadığı” şeklinde telkinleri bulunan grubun, “Rezil” isimli şarkıları ise Kur’an-ı Kerim’in bir sûresi olan “İhlas Sûresi” nin bir ayetini dejenere ediyor…
Bu yazida iki ayri aciklama mevcut. Duman Grubu’nun aciklamasi ve internet forumlarinda dolanan sikayet icerikli metin.
Yani ayet ironi ve kinaye karışımı bir konseptin içinde bayağılaştırılıyor… “Lem yelid velem yuled” olarak bildiğimiz sürenin ayetleri Duman tarafından “Lem Yelid Ve Löp Yutar” şeklinde değiştirilmiş… Şarkıda din üzerinden geçinenleri eleştirmek isteyen Duman, bu sefer işi daha fazla ileriye götürerek kantarın topuzunu kaçırmış görünüyor… Allah’ın bir ayetini böylesi bir kinaye ile değiştirme cüretinde bulunan insanların yaşadığı ülke, Müslüman bir ülke..Danimarka’da yaşanan karikatür krizinin ardından ayağa kalkan dünya Müslümanlarının tepkisi acaba Türkiye’de yaşayan Müslümanları da harekete geçirir mi?Bilemiyoruz.
Bildiğimiz tek şey varki, Allah’ın ayetleri ile oynama, değiştirme veya alay etmek gibi fiiller bir ülkede ya da bölgede işlenmeye başlıyorsa Allah’ın gazabının yavaş yavaş gelmek üzere olduğudur…
Rezil
Ortada bir yanlış var
Yanlışı yapan yanar
Arkasında sandık var
Değmesin akıncılar
Geri kaç geri kaç, oğlancık
Senin de başın yanar
Ortada bir yanlış var
Memleket uyurgezer
Aldırma geldik oyuna
Kandır beni, kandırsana
Rezil kandırsana
Ortada bir dergah var
Devrilir başın yarar
Arkasında tezgah var
Lem yelid ve löp yutar
Senin de başın yanar
Ortada bir dergah var
Memleket uyurgezer
Aldırma geldik oyuna
Kandır beni, kandırsana
Rezil kandırsana
Ortada bir gerçek var
Gerçeği gören de var
Arkasında mercek var
Ve muhtelif sakıncalar
Senin de başın yanar
Ortada bir gerçek var
Memleket uyurgezer
Aldırma geldik oyuna
Kandır beni, kandırsana
Rezil kandırsana
Söz-Müzik: Kaan Tangöze
Cevrenizdeki bu konuda duyarli olan insanlara bu olayı kınamaları için SONY BMG’nin telefon-fax ve e-mail adresini vermek istiyorum…
Şikayetler için:
Sony Music :
Tel : +90 212 311 13 00
Fax : +90 212 251 38 03
Mail : [Sadece Üye Olanlar Ve Aktif Edilmis Nickler Linkleri Görebilirler.. ].tr
Kültür Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı:
Telefonlar:
Başkanlık: (+90 312) 309 90 41
309 90 42
Santral: (+90 312) 309 90 35
309 90 36
309 90 38
309 90 39
309 90 40
Faks: (+90 312) 309 90 37
E-posta: [Sadece Üye Olanlar Ve Aktif Edilmis Nickler Linkleri Görebilirler.. ].tr
Sert ilklimin Mert Genci 66
"Ayriligin Firaki Düsmeli Sineye,
Dudaklar Küsmeli Kahkahaya Gülmeye!..
Ben Mahkum Olmusum Kirecli Dört Duvara,
Gözyasi Dökme Yusuf Kirli Mektuplara!..
albüm var ama dinlememistim henüz üzücü dogrusu rock metal müzik seviyorum dinlemeyi ama
Kur'an i Kerim i hedef alanini hic duymamistim dogrusu üzücü hemde cok amac neydi acaba merak ettim dogrusu
tskler bilgiler ve duyarliligin icin Palästina
♫ ♥ ♪ sadece müzik...
![]()
Bence kimsenin kuranı hedef aldıgı yok konu saptırılıyor sadece....
Konuyu nerden nereye baglıyorlar....
Her Düsünceye Saygı Duyarım.Hersey ortada Dile Getirilende Ortada.burda gerekce acıklanmıs.siz neye göre bu sekilde kestirip atıyorsunuz? Bir Cok insanın Oldugu Yerde Bir Cok Farklı Ses Yükselir Lakin Ortada Bal Var ise O Baldır Kimisi Onu Recel Olarak Görsede Gercek Olan Degismez...
Konu Palästina tarafından (20.04.09 Saat 20:59 ) değiştirilmiştir.
Lem yelid ve löp yutar
lem yelid arapca bir kelime Kur'an i Kerim de geciyor ama ne anlamda geciyor acaba ben gercekten merak ettim kafamda takinti bile yapmis durumda Palästina daha capli arastira bilirmisin bu konuyu rica etsem cünki bizim büyüklerimiz hep derler yerde arapca yazili bir kagit görürseniz alin kaldirin Kur'an dan bir alinti olabilir diye babamda derki ya o arapca küfürse? diye Kur'an i Kerimde gecen arapca bir kelime olabilirmi ögrenmek istedigim sey bu yanlis anlamayin beni lütfen olurmu... yani duman grubunun karsiti birileride bunu yapmis olabilir yada gercekten hedef alinmis olabilir bunun gercek payi nedir ögrenelim derim :S
♫ ♥ ♪ sadece müzik...
![]()
Siz Böyle Düsünmekte Serbestsiniz(:
Ebet yusuf serbestim janem![]()
Ilginc...
Lem yelid velem yuled yanilmiyorsam dogurmamis ve dogmamistir anlamina gelir, bu durumda lem yelid ve lop yutar acayip devrik ve anlamsiz bir cumle oluyor. Eger kasitli sekilde yapmak istememisler ise daha anlamli sekilde arapca deyimler kullanabilirdiler. Bir surenin ayetinden bir kismini alaraktan degil diye dusunuyorum ?
Dini bu durumda kim kullaniyo acaba kendisine prim yapmak icin? Evet bildiniz Duman grubu.
ALLAH bildigi gibi etsin, cahilliklerinden dolayi art niyetsiz yapmis iseler onu ALLAH bilir ama kasitli sekilde yapmis iseler yine ALLAH bilir.
Yakistiramadim daha farkli sekilde tepki verebilirdiler... Bu sekilde yakistiramadim.
Palastina bu konuyu acip bildirdigin icin tskler, boyle bir sarki yaptiklarindan haberim bile yoktu...
"Ölüm, mümin için hediyedir."
"*Zucht*"
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks