Herkesin gitmek istedigi Kutsal topraklara ülkemiz de diyanet işleri baskanlıgınca kura cekilerek gönderilen haci adaylarının Kura cekilerek gidilmesinde ki hakkında ki görüşleriniz...
Olması gereken bumudur yoksa baska cözüm yollari varmıdır?
Hac da Kura cekimi Herkesin gitmek istedigi Kutsal topraklara ülkemiz de diyanet işleri baskanlıgınca kura cekilerek gönderilen haci adaylarının Kura cekilerek gidilmesinde ki hakkında ki görüşleriniz...
Olması gereken bumudur yoksa baska cözüm yollari varmıdır?
Kefilim olsun bu söz;´´Bir gün olacak ve gecenin suretinde biriktirdiğim binlerce düş nöbeti ardındanDevralacagım sen'li zamanları...
dunyada okadar cok musluman ulkesi varki
egerki kura cozumu olmasa her isteyen gidecegi icin ve gidenlerse sadece turkiye den olmayacagi icin bence bu kura secimi..cozum gibi gorunuyor.
aksi takdirde kutsal topraklara onca muslumani sigdirmak cok zor olurdu diye dusunuyorum .
tsk ederim bu konuyu actigin icin hosgeldin janem
Gelmedim ki senem_38
Bana göre daha farklı cözümler üretilebilir ...
Kefilim olsun bu söz;´´Bir gün olacak ve gecenin suretinde biriktirdiğim binlerce düş nöbeti ardındanDevralacagım sen'li zamanları...
bana gore simdilik icin mecburen kabullenen bir cozum, ama aslinda cozum degildir.
bu soruna da cozumu butun musluman ulkeler/organizeler ve basta Saudiler olarak bir araya gelip cozum uretmeleri gerekir..
Haca gitmeye niyetlenen herkes gidebilmesi gerekir. Heleki o anda sagliklari ve durumlari el veriyorsa.. Gelecek sene el verecegi cunku ne malum ? Bu durumda Diyanet insanlarin vazifesini yerine getirmesine bi yonden engel oluyor, yardimci degil...
"Ölüm, mümin için hediyedir."
"*Zucht*"
ama arkadaslar kura cekme isini diyanet kendi istegiyle yapmiyoki
suudi arabistan kraliyeti ülkelere bildiri yolluyor diyor su ülkeden bu kadar kisi gelebilir diyor
devlet din isleri bakanligida gereken uygulamayi yapiyor
biliyorsunuz Hac mevkisi yani Mekkei Münevvere fazla büyük bir sehir degil
yani dünyanin her yerinden bir sürü müslüman vazifesini yapmak icin gidiyo
her yilda bu oran yükseliyor arabistan kraliyetide kisitlama getirmek zorunda kaliyor benim ailem gittigi yil yani 1999 da 3 milyon haci varmis düsünsenize bundan on yil önce ki bu ayni anda bir sehre büyük bir rakkam gidilen mevkilerde zaten belli sadece iki sehir Mekke ve Medine bence cok normal bir uygulama nüfus arttikca güvenlik azalir izdiham cogalir degilmi?![]()
♫ ♥ ♪ sadece müzik...
![]()
Suanda En ideal Çözüm Bu Görülüyor.Kurayı Çözüm Olarak Görmeyen Arkadaslar eger Fikrinizi Bizler ile Paylasırsanız Bunu ilgili Kurumlara iletebiliriz ama gecerli bir fikir üretilebilinecegini hic sanmıyorum.bir bucuk milyar müslüman var,her hacca gitmek isteyeni yollayamazsınız.zaten her müslüman ülkenin bir kontenjanı var bunuda suudi makamları belirliyor.örnegin tükiyedne bu yıl sadece yüz 1000 hacı kabul edilecek denildiginde diyanet isleri n yapabilir 500 bin basvuru varsa?En mantıklısı kuradır bana göre.ama sunuda sormam gerekir bu kura ne kadar adil yapılıyor?
Konu Palästina tarafından (06.06.09 Saat 23:42 ) değiştirilmiştir.
Sert ilklimin Mert Genci 66
"Ayriligin Firaki Düsmeli Sineye,
Dudaklar Küsmeli Kahkahaya Gülmeye!..
Ben Mahkum Olmusum Kirecli Dört Duvara,
Gözyasi Dökme Yusuf Kirli Mektuplara!..
şu şartlarda tek uygun çözüm var hacca bir kere giden bir daha kura çekimine katılmasın
hacca ömründe bir kere gitmek yeterlidir sanıyorum madem kura tek çözüm yolu bari başka hacı olmak isteyenlerin hakkı gasb edilmesin
Sanıyorumki kura cekiminde öncelik hacca hic gitmeyenlerin lakin bazım duyumlar alıyoruz maglesefki torpil olayı bu ise bile karısmıs cok yazık.
Sert ilklimin Mert Genci 66
"Ayriligin Firaki Düsmeli Sineye,
Dudaklar Küsmeli Kahkahaya Gülmeye!..
Ben Mahkum Olmusum Kirecli Dört Duvara,
Gözyasi Dökme Yusuf Kirli Mektuplara!..
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks