bu diziyi cok seviyorum
70 - 72 li yillarda gercek yasanmis olaylar![]()
Hatırla Sevgili dizisindeki idam sahnesini izleyen ağabey Bora Gezmiş yıllardır saklanan bir sırrı da açıkladı;
ATV'nin reyting rekortmeni dizisi Hatırla Sevgili'de Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edildiği geceyi konu olan bölümünü izleyen, ağabeyi Bora Gezmiş yıllardır saklanan bir sırrı da açıkladı:
"Süleyman Demirel, Deniz'e yurtdışında devlet bursuyla üniversite eğitimi teklif etti. Sovyetler Birliği de burs teklif etmişti ama o 'Kabul edemem' dedi."
İşte ağabey Gezmiş'in ağzından çarpıcı iddialar:
'TAKIM ELBİSELİ İKİ KİŞİ GELDİ'
"O dönemde İstanbul'daki evimize takım elbiseli, bellerinde silah olan 2 kişi geliyor. 'Başbakanlıktan geliyoruz. Başbakanımız bu eylemlerden çok rahatsız. Büyük üzüntü duyuyor. Uygun görürseniz, Deniz'i istediği bir batı ülkesinde, tüm masraflar devlet tarafından karşılanmak üzere üniversiteye gönderebiliriz. Başbakanımız yarın İstanbul'a gelecek. Olumlu ya da olumsuz bu konuda bir cevap verebilirseniz iyi olur' demişler. Babam da bu teklifi Deniz'e ileteceğini söylemiş."
Babasının teklifi Deniz Gezmiş'e iletip iletmediğini küçük kardeşine sorduğunu belirten Bora Gezmiş kardeşinin, "Deniz'i biliyorsun, babam ilettiyse bile kabul etmesi mümkün mü?" dediğini söyledi.
Sevgili'de 'Üçünü de biz gömdük'
İdamların olduğu gece Ankara'ya ertesi gün yapacakları görüş için baba oğul beraber gittiklerini kaydeden Bora Gezmiş o geceyi de şöyle anlattı:
"Ankara Ulus'ta bir otelde kalıyorduk. Gece saat 3-4 gibi resepsiyona polisler geldi, infazın gerçekleştiğini söylediler ve bizi Karşıyaka mezarlığına götürdüler. Hüseyin İnan'ın babası Hıdır İnan ile Yusuf Aslan'ın babası Beşir Aslan ve eniştesi de oradaydı. Deniz yakın arkadaşı Taylan Özgür'ün yanına gömülmek istemiş. Haberimiz olmadığından ben 'İstanbul'a götürelim' dedim. Ancak görevliler 'Hemen gömün' dedi. O gece beş kişi sırayla üçünü de defnettik. Kimse de bize yardım etmedi."
~Ben ISTEMEDiM~
Ben Istemedim Bu Ayriligi..
Ben Istemedim Bu Son Gidisi...
Ben Istemedim Bu Yaslari...
Ben Istemedim Bu Yanlizligi..
Ben Istemedim,
Ben Istemedim , Senden Ayri Kalmayi...
SeVGi , eMeK iSTeR !
eMeK , FeDaKaRLiK !
FeDaKaRLiK , YüReK !
YüReK iSe iNSaNDa oLuR . . .!!!
bu diziyi cok seviyorum
70 - 72 li yillarda gercek yasanmis olaylar![]()
Konu CaTLaQQQ tarafından (31.03.08 Saat 06:37 ) değiştirilmiştir.
~Ben ISTEMEDiM~
Ben Istemedim,
SeVGi , eMeK iSTeR !
eMeK , FeDaKaRLiK !
FeDaKaRLiK , YüReK !
Gerçek olaylar yine yanlı bir şekilde aktarılıyor izleyiciye =)
Hayat Mucizelerle Dolu Bir Cizgi !!!Ve Bu Cizgideki En Büyük Mucizemsin ...
♥ i Love you ALemim ♥
Hatırla Sevgili ilk bölümünden itibaren zevkle seyrettiğim üç beş diziden biri olan bir dönem dizisiydi...Nasıl ki Adnan Menderes'in tutuklanması ve idam sahnelerini gözyaşları içinde izlediysem Deniz Gezmiş'in idamı ile biten son bölümü de bir o kadar gözyaşı ile izledim...Deniz Gezmiş ideolojisini benimsemediğim biriydi evet ( benimsemesemde hayat hikayesi ile ilgili bir kaç kitap okudum ki gerçekten merak etmiştim ) ama sonu da böyle olmamalıydı diyorum ben ; bu benim şahsi kanaatim....
ve evet UGURLU'nun da dediği gibi gerçek yaşanan olaylar dizide saptırılmış olabilir ( UGURLU'yu yanlış anlamadıysam ki bunu da zaten Deniz Gezmiş'in babası ve avukatları da bu hafta sonu verdiği demeçlerle beyan ettiler zaten, hatta bu hafta sonu sanırım Pazar günkü Hürriyet'te Deniz Gezmiş'İn avukatlarından birinin yapılanları gördükten sonra avukatlık mesleğinden soğuduğunu ve avukatlığı bıraktığını - yada tam anımsamıyorum şu an- bırakmak istediğini söylemişti verdiği söyleşide )...ama yakın ya da uzak tarihimizde hangi olaylar saptırılmadı ki?....ben çok iyi hatırlıyorum İstanbul Kanatlarımın Altında diye seneler önce bir film vizyona girmişti ve tarihimize ve IV.Murat'a leke sürülüyor diye günlerce eleştiri bombardımanına tutulmuştu....biz maalesef tarihi gerçekleri bizden saklanan bir ülkede yaşayan vatandaşlar olmadık mı hep...anca tarihi gerçekleri öğrenmek için kendi çapımızda olanaklarımız elverdiğince araştırmalar yapan, az sayıdaki vatan evlatlarından olmadık mı....
evet yanlışlarla dolu ama bir o kadar da anlı şanlı tarihimiz var ve ben o tarihimizi seviyorum...
paylaşım için tşkler cnm..
Konu n@r_cicegi tarafından (01.04.08 Saat 08:40 ) değiştirilmiştir.
BiZ 3 KiŞiYiZ;
KeYFiM, BeN ve KaHYaSi...
Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idama gönderen mahkemenin savcı yardımcısı Baki Tuğ, "9 Mart 1971'de komünist bir ihtilal olsaydı 3 milyona yakın insan katledilecekti" dedi ve ekledi: "Liste MİT'in arşivinde"Aksiyon Haber Dergisi, 12 Mart 1971 askeri müdahalesine ışık tutacak çarpıcı bir söyleşiyi bugün piyasaya çıkan yeni sayısında kapak yaptı. 1972 yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı idam sehpasına çıkaran mahkeme heyetinde savcı yardımcısı olarak bulunan Baki Tuğ, 12 Mart muhtırasının arşivlerde kalan ve akıllara durgunluk verecek yönlerini açıkladı.
Tuğ, "Darbecilerin planladığı gibi 9 Mart 1971'de komünist bir ihtilal olsaydı 3 milyona yakın insan katledilecekti" dedi. Tuğ, katledilecek isimlerin listesinin de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) arşivinde bulunduğunu öne sürdü. Tuğ, bugün o döneme ilişkin açıklamalar yapan ve aralarında çok sayıda iş adamının da bulunduğu isimlerin listede yer aldığını kaydetti. Tuğ, listenin devlet sırrı olması nedeniyle açıklanmasının doğru olmayacağını da sözlerine ekledi.
12 MART VE 27 MAYIS KIYASLANAMAZ
Baki Tuğ, 27 Mayıs darbesinin, millet iradesiyle iktidara gelen bir siyasi partiyi iktidardan düşürdüğünü anlattı. Tuğ, "Bu nedenle 12 Mart 1960 darbesinden farklıdır. 1960'da anayasal düzeni değiştirelim, biz hakim olalım, Türk insanını öldürelim, Rusya ile beraber bu işi götürelim, anlayışı vardı" diye konuştu. İki darbenin karşılaştırmasının mümkün olamayacağını ifade eden Tuğ şunları söylüyor: "Bugün bu hatayı Aydın Menderes de yapıyor. Babama da onlara da yazık oldu, diyor. 3 genç insan idam edildi diye biz mutlu mu olduk? Kanun emrediyordu, idam edildiler. Komünist bir ihtilal olsaydı, üç tane insan mı idam edilecekti? 3 milyon insan duvar dibinde taranacaklardı."
O dönemde, Devrim ve Cumhuriyet gazeteleriyle Yön, Emek ve Türk Solu dergilerinin ihtilalin yayın organı olduğunu aktaran Tuğ, "Bir nevi ihtilalin sözcülüğünü yapıyorlardı. Onlarla olan faaliyetlerimiz bizi sıkıyönetime kadar getirdi. Sıkıyönetimde de görevimizi yaptık. Bunun için de bizi hedef seçtiler, hiç pişman değilim" ifadelerini kullandı.
YUFKA DEVLET OLAMAZ
Baki Tuğ, bir ülkede derin devletten, yufka devletten söz edilemeyeceğini belirtti. Tuğ, "Devlet devlettir. Eğer devletin kendini koruma vasıtalarını derinlik olarak görüyorsanız onlara yanlış yaptırmazsınız. Yanlış yapanları alırsınız, yanlış yapmayacakları görevlendirirsiniz" açıklamasını yaptı. Susurluk skandalına da değinen Tuğ, olayın devlet tarafından bilindiğini savundu. Tuğ, "Orada bazı insanların devlet nezdinde görevleri vardır ve bunlar ortaya çıkmıştır. Hesabı olanların hesabı da görülmüştür" diye konuştu.
CATLAQQQkim tsk canim cok güzel bi konuya deginmissin ben deniz gezmisin idam edildigi yillarda yeni dogmus bi bebekmisim hatirlamama imkan yok benim yasitlarimda yada bende diyeyim artik anlatilanlardan ve okuduklarimizdan biliyoruz ve dizi olarakda izlemedim ama elveda yarin adli filimi izledim olay güzel bicimde anlatiliyor o filimde ve orjinal karelerde var bu filmide izlemenizi tavsiye edecem burada.
tsk ellerine saglik prenses mucuxx
Konu BELKIS tarafından (31.03.08 Saat 21:36 ) değiştirilmiştir.
tarihimizden bir çelişki daha varsayımlar üzerine idamlar yapılıyor ama varsayımları eyleme döken bebek katili ( bu varsayımın yine yanlış değilsem 2 katı insanı katleden ) Apo AB'ye şirin gözükmek adına hapiste besleniyor...Tuğ, "Darbecilerin planladığı gibi 9 Mart 1971'de komünist bir ihtilal olsaydı 3 milyona yakın insan katledilecekti" dedi.
devlet işlerine akıl sır ermiyor..bizim patron Ufuk'un da dediği gibi zor işler vesselam bunlar zor işler
![]()
BiZ 3 KiŞiYiZ;
KeYFiM, BeN ve KaHYaSi...
( benim babam kitap cok okur ve bu olayi biliyor..
dizide saplandirilmis deniyor ama hicte oyle degil
eger saplandirilmis olsa zaten yasaklanirdi bu dizi tv de..
~Ben ISTEMEDiM~
Ben Istemedim,
SeVGi , eMeK iSTeR !
eMeK , FeDaKaRLiK !
FeDaKaRLiK , YüReK !
Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idama gönderen mahkemenin savcı yardımcısı Baki Tuğ, "9 Mart 1971'de komünist bir ihtilal olsaydı 3 milyona yakın insan katledilecekti" dedi ve ekledi: "Liste MİT'in arşivinde"Aksiyon Haber Dergisi, 12 Mart 1971 askeri müdahalesine ışık tutacak çarpıcı bir söyleşiyi bugün piyasaya çıkan yeni sayısında kapak yaptı. 1972 yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı idam sehpasına çıkaran mahkeme heyetinde savcı yardımcısı olarak bulunan Baki Tuğ, 12 Mart muhtırasının arşivlerde kalan ve akıllara durgunluk verecek yönlerini açıkladı.
iyiki asilmislar.. müslüman bir devlette bu gün bu haldeysek
kominizm elinde olsaydik ne olurdu halimiz düsünemiyorum
isabetli karar almislar bence hic üzülmedim
ayni seyin uygulanmasi gereken bir kisi daha ekmek yiyor
su anda türkiyede oda apo denen illet
asilmamasi gereken tek kisi vardiysa ADNAN MENDERES ti
deniz gezmis bir koministti
kominist bir devlet iyi konumda olabilseydi rusya simdiki halinde olmazdi...
♫ ♥ ♪ sadece müzik...
![]()
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks