sey modern dunyada ve anlayisinda bu "kadin ozgurlugu ve gelismesi" diye adlandiriliyor.. Banada kalsa kisaca kadinlar pazarlama araclaridir, mal gibi bu sekilde mallar icin kullaniliyorlar.
REKLAM SPOTLARINDAKİ
CİNSİYET STEREOTİPLERİ
Bu çalışma, reklamlarda kullanılan cinselliği sorgulamaya yöneliktir. Reklamlarda cinselliğin ima edilen, üstü kapalı, iki anlamlı ya da simgecilik şeklinde gönderme yapılan bir gönderge sistemi olup olmadığını sorgulamaktadır.
he çok merak ediyom)))
-
Reklamı Yapılan Ürünün İçeriğindeki Seksüalite
Kadınların vücutları reklamı izleyenler tarafından seyirlik malzeme olarak görüldüğünde nesneye dönüşmektedir
Kimi zamansa kadın, ürünün bir parçası olarak yine nesne konumundadır.
Kadınların olduğu her yerde cinselliğin olduğunu savunmak bütün reklam için geçerli olmasa da bir çoğu için doğrudur.
reklamlarda kadın cinselliğinin simgelerinden
macit beni otomobillendir.
bu reklamı hatırlıyorsunuzdur eminim
Bu şekil yeniden boyutlandırıldı.Orjinal şekli için tıklatın.700x456 and weights 73KB.
![]()
Reklamda kadın, bir yandan erkek bakışının nesnesi durumuna düşerken, diğer yandan fetiş nesneye dönüşmektedir. Kadın bacakları, dudakları, saçları reklamlarda yer alan fetiş nesnelere örnek gösterilebilir. Kadınlar reklamlarda doğaları gereği, itaatkar edilgen, bağımlı ve güçsüz gösterilmektedirler
Nilay Dorse Defile Resimleri
Reklamlarda kadın cinselliğinin kullanılmasıyla ürün satışlarının arttırılması umulmaktadır.
(Örnek Pepsi Reklamı)
Bir tüketici, Pepsi Max'ın Aysun Kayacı'lı reklamını 'içtim ama reklamdaki vaat yerine gelmedi' diyerek şikâyet etti. Şikâyeti Tüketiciler Birliği de destekledi..
not:bu konu bir derlemedir özel olarak çesitli sitelerden derledim
sey modern dunyada ve anlayisinda bu "kadin ozgurlugu ve gelismesi" diye adlandiriliyor.. Banada kalsa kisaca kadinlar pazarlama araclaridir, mal gibi bu sekilde mallar icin kullaniliyorlar.
"Ölüm, mümin için hediyedir."
"*Zucht*"
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks