türban yasasindan sonra bekliyordum dogrusu böyle birseyi insallah amaclarina ulasamazlar...
AK Parti'ye kapatma davası !!!! Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, ''Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği'' iddiasıyla AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı.
ERDOĞAN HUKUKÇU VEKİLLERLE TOPLANDI
AK Parti'ye kapatma davası açılmasının ardından Başbakan Erdoğan partisinin hukukçu milletvekilleriyle olağanüstü toplandı. Görüşme sürüyor...
Başsavcının 17 Ocak'taki açıklaması:
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, 17 Ocak'ta yaptığı açıklamada şunları söylemişti:
"Siyasi partilerin; Cumhuriyetin laiklik niteliğinin değiştirilmesi amacını güdemeyecekleri gibi bu amaca yönelik faaliyetlerde, beyanlarda bulunamayacakları, bu kuralı göz ardı etmenin laiklik ilkesinin korunmasını imkansız kılacağını keyfiliğe yol açacağını, Devletin sosyal veya ekonomik veya siyasi veya hukuki temel düzenini kısmen de olsa dini esas ve inançlara uydurmak amacıyla veya siyasi amaçla veya siyasi menfaat temin ve tesis eylemek maksadıyla dini veya dini hissiyatı veya dince kutsal tanınan hususları alet ederek propaganda konusu yapamayacakları, istismar edemeyecekleri kötüye kullanamayacakları, aksine faaliyet ve beyanların din ve dince kutsal sayılan şeylerin istismarı sayılacağını, Türkiye Cumhuriyeti Ülkesi üzerinde milli veya dini kültür veya mezhep veya ırk veya dil farklılığına dayanan azınlıklar bulunduğunu ileri süremeyecekleri, Türk Dilinden veya Kültüründen başka dil ve kültürleri korumak geliştirmek veya yaymak yoluyla ülke üzerinde azınlıklar yaratarak millet bütünlüğünün bozulması amacını, bölünmez bir bütün olan ülkede, bölgecilik veya ırkçılık maksadını, Türkiye Cumhuriyetinin dayandığı devletin tekliği ilkesini değiştirmek amacını, güdemeyecekleri bu yolda faaliyetlerde bulunamayacakları, bu kuralları görmezlikten gelmenin azınlık yaratılmasını ve devletin tekliği ilkelerini zayıflatacağı, Dil, ırk, din ve mezhep ayrımı yaratmak bu kavram ve görüşlere dayanan bir devlet düzeni kurmak amacını güdemeyecekleri, bölge, ırk, belli kişi, aile, zümre veya cemaat, din, mezhep veya tarikat esaslarına dayanamayacakları, diğer halde demokratik devlet düzeninin korunmasının olanaksız olacağı, Anayasa’da yer alan hak ve hürriyetlerin devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve laik cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamayacağı, Anayasa ve yasalarda hüküm altına alınmış, ayrıca yaptırımları gösterilmiştir."
kaynak ; internethaber.
türban yasasindan sonra bekliyordum dogrusu böyle birseyi insallah amaclarina ulasamazlar...
♫ ♥ ♪ sadece müzik...
![]()
) islerine gelmeyenler icin hemen kapatma davasi - nerde bu ozgurluk nerde bu demokrasi anlayamadim...
|^ beN hayaTı çevRimdıŞı yaşıyoRum seN beNi engeLLesen ne oLur !!
ben de bu olayı kınıyorum inş.amaçlarına ulaşamazlar....
Uzaktan sevmek nedir? Gidin Hz. Vahşi (r.a)'ye sorun.
Görmeden sevmekten başka bir şey bu.
Görmek fakat yaklaşamamak,
Bakmak ama konuşamamak.
Sadece uzaktan seyretmek ve ağlamak,
Ağladığını, sevdiğini söyleyememek.
Zor olan budur.
Görmek ama dokunamamak...
hahahaha ha ha ha haaaaaaaaaaaayt hahahahahazooor zoooor
kapatsalar kac yazar bea millet isyan eder
bunu istiyorsalar buyrun kapatsinlar
![]()
Once DTP yi kapatsinlar))))))))))
Bunlarda sasirdi artik![]()
"Ölüm, mümin için hediyedir."
"*Zucht*"
bunlar kemalizm diyolar hep ama kemlizmden çıkmışlar siyonist olmuşlar herşey beklenir bunlarda.
sanırım bir kaosa doğru sürükleniyoruz...inşallah düşüncelerimde zaman beni haksız çıkarır....
paylaşım için tşkler anastasiam....
BiZ 3 KiŞiYiZ;
KeYFiM, BeN ve KaHYaSi...
AmacLarina ulasamazlar umarim.AK parti taraftari degiLim fakat Itinali ve duzenli calismalarini tbrk ederim..Biraksinlar artik AK partiyle ugrasmayida Aynaya donup bi baksalar..
meLek ARkadasimin dedigine katiliyorum,ÖNCELikle DTP yi kapatsinlar. yapilcak oNemli noktalarin uzerinde durma sen git anayasa mahkemesine AK partiyi kapatma emri gulerim ben buna dogrusu..
Adamlar iclerinde yilan beslesinler kimsenin giKI Cikmasin vaybe
SunsetLovedogru soze ne denilir cok haklisiniz
SaygiLar
Gercekten sonumuz kotuye doğru gidiyor... Kimse ülkeyi düşünmüyor bunları yapanlar sadece ulkeyi kaosa suruklemek başka hiçbirsey deil ulkenın bunun gibi sorunlarla uğraşması yerıne atılımlar yapması gerekırken ıkı uc kendını bılmez ulkeyı ne hale sokuyor...
Bilmiyorum bu davanin acildigini duyunca sasiran oldumu? olduysa soyleyim burasi turkiye ne zaman isler yolunda gider birileri gelir dogru isler yapmaya baslar. baskalari cikar tabiri caizse tekere comak sokar gidisati durdurmaya calisir. ve trajikomik olan da bu bunu demokrasi adina yapar) sanki ortada anti demokratik bisey varmis gibi.yani ortada yasa disi olan anayasaya aykiri olan ne var ki bunu dava konusu yapabiliyorsunuz.. Bu sadece turkiyeye zarar verir istikrar bozulur. kapatsinlar yarin borsa duser hukumet duser yeni hukumet kurulmaya calisir falan filan zaman kaybi istikrarsizlik bunlardan bile cikar saglamayi kollayan insanlar var ne yazikki isler ters gitsinde bazilari bundan yararlansin.Herkesin hem fikir oldugu bisey varki iktidarda olan bu parti ve hukumet cumhuruyet tarihinin en basarili hukumeti.oyle olmasa iki kez ust uste iktidara gelmezdi hemde oy sayisini artirarak. diyecegim su halkin oylarinin yuzde 47 sini almis yaklasik olarak baska bi deyisle her iki kisiden birinin oyunu alan bu hukumet bu parti rejim icin tehlike mi. bu tehlikeyi halkin yuzde 47 si gormuyorda davayi acan o sahismi goruyor ??
ama turban olaylarindan sonra bekleniyordu turkiyeyi kaosa surukleyen bu hukumetin yaptigi icraatlar degil tam tersine yapilan bu islere karsi demokrasi ve laiklik arkasina siginip kendi dayatmalarini turkiyenin onune donen tekere sokulan comak misali engellemelerdir...
turkiye demokratik ve hukuk devletiyse bu dava amacina ulasmadan kapanir. ama demokratik ve hukuk devleti olsaydi bu komik dava acilmazdi. dedigim gibi burasi turkiye. yillar once bu basbakani ders kitaplarinda basilan siiri okudugu icin mahkum eden hukuk siteminin oldugu turkiye.yine aynisi olursa bu sefer daha guclenerek yine gelirler.....icin rahat olsun turkiye..
... Gözlerini kapayinca gördüklerinden baska neyin varki?
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks