pek inandirici Gelmiyo Bana... Büyüdük eKonomiyi düzelttik Derken baska Ekonomik KrizLerLe karsi karsiya kaLiyoruz Bu nasiL büyümek onu Anlamis degiLim Abi..
TÜRKiYE KESiNTiSiZ BÜYÜYOR
1993–2002 yılları arasında ortalama yüzde 2,6 oranında büyüme gösteren Türkiye ekonomisi, 2002-2007 yıllarında yüzde 7,3 oranında büyüme başarısı gösterdi. Türkiye ekonomisi, ilk kez Aralıksız 20 dönem büyüme başarısını elde etti. 2005 yılında Türkiye, Avrupa’nın en büyük 6. ekonomisi konumuna yükseldi.
ÖZEL SEKTÖR HAREKETE GEÇTi
Özel sektörün büyümeye katkısı 1993–2002 yılları arasında sadece yüzde 2,3 iken, 2002-2008 yıllarında bu oran yüzde 4,4’e yükseldi. Böylece Türkiye özel sektör odaklı ve sağlıklı bir büyüme sürecine girdi.
KÜRESEL SERMAYE BiR YILDA 20 MiLYAR DOLAR
1954 yılından 2003 yılına kadar uluslararası doğrudan yatırımlar yıllık 1 milyar dolar seviyesini aşmazken, 2006 yılında 20,2 milyar dolar seviyesine ulaştı.
pek inandirici Gelmiyo Bana... Büyüdük eKonomiyi düzelttik Derken baska Ekonomik KrizLerLe karsi karsiya kaLiyoruz Bu nasiL büyümek onu Anlamis degiLim Abi..
Hayat Mucizelerle Dolu Bir Cizgi !!!Ve Bu Cizgideki En Büyük Mucizemsin ...
♥ i Love you ALemim ♥
Bunlar istatistik enstitüsünün rakamları.
Tabi diyebilirizki bu nasıl büyüme aldığım maaş çok artmadı yada herhangi başka bir şeyide örnek verebiliriz ama sonuçta daha önce olmayan başarılamamış birşeyler olduğu kesin.
Birde medyanın ülkeyi nereye götürmeye çalıştığını farketmiyormusun ?
Etrafındaki her iki kişiden birtanesi bu hükümete oy vermiş fakat bu ülkeyi temsil etmeyen medya bu çoğunluğu ezmeye çalışıyor. Vatandaş her fırsatta cevabını verdi. Gül'ün cumhurbaşkanı olursa kıyamet kopacağını söyleyen medya değilmiydi. % kaç ile cumhurbaşkanı oldu. Tüm anketlerde baş örtüsü % kaç çıkıyor ?
Buna karşılık oturup televizyon izlesen yada gazete okusan sanki türkiyede bunu isteyen 1 kişi bile yok sadece Tayyip Erdoğan bunu istiyor gibi yayınlar var. Şayet bu halk bunu istemese sence daha önce sandığa gömdükleri gibi bunuda gömmezlermi.
Abicim Bunlara lafim yokk.. Sen Benim Ne demek istedigimi Sanirim cok iyi Anladim.. Ben hükümeti Elestirmem sadece gördüklerimi Veya Yasadiklarimi Veya icinde bulundugumuz cikmazi anlatirim..
Basbakan ALLAH Var diyer Basbakanlara Nazaran cok cok daha aktif.. Bunlarin bilincindeyim.. ama Bence büyümüyoruz potansiyeli cok büyük bi Ulkede yasadigimiz icin ibreler öyle gösteriyorda diyebiliriz..
mesela Bu son 2 yil kurakLiklar yüzünden ülke Hep Kendi Yapmis oldugu Stoklarlan gecindi.. kaybimiz büyük bu konuda ilerisi icin Bu gün Basbakanin bi sözü Vardi Konya ovasi projesini hayata koyacaz iste 10 yil icerisinDe Biz dünyaya Bugday satacaz o para ilede petroL alacaz demisti.. demek istedigim laf oLmasin varsa bisey en kisa zamanda yürürlüge girsin.. girsinki Tüm kapilar ardi ardina acilsin diye..
Ekonomi Düzeldi evet herseye zam yaptilar.. ama isci Zamlari abi.. bi Memur NasiL Geciniyo Benden iyi Bilirsin.. kastettigim bu idi ..
♥ i Love you ALemim ♥
Kesinlikle haklısın o konuda, bencede bu ülke daha büyük zenginliklerin kaynağını bünyesinde barındırıyor. Ortaya çıkarıp bunu halkın hizmetine sunacak idarecilerin hasreti ile yandık tutuştuk bu zamana kadar. Dediğin gibi belkide bu güne kadar gelmiş en iyi başbakanlardan birisi şu anda ama senin dediğinede katılıyorum bunlarda yetersiz. Belki daha iyi biriside gelebilir ama ben şu anda bir alternatif göremiyorum söylemek istediğim buydu.
Bir alternatif olursa hep birlikte peşinden gitmeye bende varım. Ama o sonuçta biri çıkacaksa bunun görev süresi 4 yılsa sonuna kadar destek verelim eğer olmadı beğenmedikse gereken cevabı sandıkda verelim. Yani böyle ayak oyunları hem kişisel bazda bize zarar veriyor hemde global anlamda ülkemizin değeri kayboluyor.
Yanlış olan neyse sonuna kadar yine hep birlikte karşısında olalım.
Dogru söyLüyosun aslinda suda Var Bu Güne Kadar onca Basbakanlar yönettiler ülkeyi Ve Hic biri Bu Basbakan kadar Aktif oLamadi ama hic biride Taslanmadi kendi iktidar dönemlerinde.. Sanirim meyve Veren Agac Taslanir misali.. Bizde Genel oLarak Bi CekememezLik Var gibime GeLiyor Abi .
♥ i Love you ALemim ♥
bence büyüyen tek şey vatandaşın cebindeki delik....
fazla da yorum yapmaya gerek duymuyorum....bu gibi haberleri görünce sinirleniyorum çünkü.....
rakamlarla yaşananlar maalesef ters orantılı...
BiZ 3 KiŞiYiZ;
KeYFiM, BeN ve KaHYaSi...
n@r a katılıyorum. Gram büyüme yok. O büyüme dediğiniz yada oranlar halka hitap etmiyor.Kendi cebindeki paralara hitap ediyor. Bundan önceki dönemde kişi başına borç 2.5 bin ytl imiş. şimdi 15 bin ytl buda istatistik enstitüsünün rakamları gecen Tv de izledim.Tabi Büyüme haberi doğrudur bunlar yanlıştır.Ben en ufak büyüme görmuyorum.işsizlik gitten gide çoğalıyor.öğretmen acıkları var.Bitlis te Halkın Cebinde çay içecek parası yok.Bumu gelişme az tv izleyin.orda hersey ortada.Medya yansıtıyor herseyı.tv de yine amcamın teki yırtık ayakabısını gösterıyor.ve emekli !! bumu gelişme.
o kadar yeri sattı özel sektörde iyi evet satsın satmasınada karsı degılız.Satılan sermayeyle iş gücü acmadı.Tayyibi kactane fabrikanın acılısında gördunuz ? yok Ab Ab Ab yedi bizi.
Haklısın bu hükümetin açılışlara ayıracak vakti yok.
Önceden sağlık ocağı açılışına bile bakan gelirdi. Şimdi açılış bile yapılmıyor. Açılışları takip edin gelişmeleri takip edin.
TV yi takip edenler bir adım ilerlemiyor. Vatandaşın cebindeki delik büyüyor haklısınız. Herkesin altında sıfır araba, herkes kendi evini almış.
Sözünü ettiğiniz avrupada insanların bindiği arabaların değeri 5 bin eurolar civarında.
Avrupada ev sahibi olanlar yine çoğunlukla Türkler. Diğerleri kirada duruyorlar.
Neyse görmek istemeyene göstermesi zor oluyor.
Çokmu iyi durum ? Elbette hayır.
Çokmu para kazanıyoruz ? Tabiki hayır.
Çokmu mutluyuz ? Hayır.
Ama 500 milyon asgari ücretle çalışan adamın cebinde 3 tane kredi kartı varsa, 750 milyon maaş çalışan ev yada araba kredisi çekiyorsa birazda paranın yönetimi ile ilgili sorun var demektir.
o sıfır arabaları evleri alabilenlerin büyük bir çoğunlunun kara para ile alındığını göz önüne alırsak iç de öyle pembe gözlüklerle bakamıyoruz maalesef hayata.....yada ana babadan kalan mirasla....veya 2-3 iş birden yaparak...normal bir vatandaş alın teri ile anca ölmeye yakın bir zamanda alabiliyor o evleri , arabaları :=)
bunu tv den gören değilde hayatın taaaaaaaaa içinden gören biri olarak diyorum.....her kesimden tanıdığı olan en zengininden tutun da en fakirene kadar....ve de Türkiye'nin en kozmopolit şehrinde, şehrinde de değil metropolunde yaşayan biri olarak....burdaki hayat maalesef Televolelerde gösterildiği gibi Jaguarlı playboylardan oluşmuyor:=)) ....haaa ben yaşıyormuyum bunları hayır ama çevremde çok görüyor ve üzülüyorum....
pembe gözlüklerde bir yere kadar........her zaman Pollyannacılık oynanmıyor maalesef:=)))..bazen gerçekci de olmak gerekiyor....her ay dış kapının mandal tellerinin fiyatları ile açıklanan enflasyon bilgilerinin ne kadar komik olduğunu cümle alem biliyor artık bunun için ekonomist olmaya gerek yok:=)
ben halimle mutluyum ama mutsuz olan insanları gördükçe halime şükrederek mutluyum ne kadar ironik ki....
herneyse isteyen pembe gözlük takmaya devam etsin ama ben memleketimin meselelerine daha gerçekçi gözlerle bakmayı tercih ediyorum....
Konu n@r_cicegi tarafından (29.05.08 Saat 01:33 ) değiştirilmiştir.
BiZ 3 KiŞiYiZ;
KeYFiM, BeN ve KaHYaSi...
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks