Fatih Terim, Bosna Hersek maçından sonra yaptığı açıklamada, öncelikli oyuncularını kutlayarak ve hepsine teşekkür ederek, "İyi desteklendiğimiz zaman oyuncularımın daha iyi işler yapacağına inanıyorum. Bugün seyirci isteğine rağmen normal oyunumuzdan vazgeçmedikleri için takımımı kutluyorum. Bu sistem adına önemli. Bugün 90 dakika rakibi hapsettik. Kendi küllerinden milli takım doğmaya devam ediyor. Her şeye rağmen dimdik ayakta duran bir milletin evlatlarıyız. Milli marşımız, bu galibiyetimiz bizim için başka bir anlam ifade ediyor bu günlerde. Her zaman söylediğim gibi yalnız ülkemin yalnız insanlarına güzel bir an yaşattıkları için oyuncularımı kutluyorum" dedi. Milli maçlara tuttukları takımların formasıyla gelen vatandaşlarımızı eleştiren Terim, "Çıkıyorsunuz Hollanda maçına her taraf turuncu. Ama bizde hala bu konuda ısrar edenler var. Biz herkesin takımına saygı duyuyoruz ama en büyük takım Milli takımdır. Önce ay-yıldızdır. Bedava olmasına rağmen kırmızı beyaz giymemekte ısrar edenler var. Giyenlere de teşekkür ediyorum. Buraya gelince kulüp formaları bitmeli" diye konuştu.

Fatih Terim, Ümit Milli Takımımız'ın salı günü hayati bir maça çıkacağını da hatırlarak, "Bizde 11 tane Ümit Milli Takım oyuncusu var, isterlerse 3-4 tanesini vereceğim" ifadelerini kullandı.

Milli Takım'ın dünyada çok sempatik bulunan bir takım olduğunu da kaydeden Terim, "Bu takımın dünyanın her tarafında taraftarı var" şeklinde konuştu. Fatih Terim, Almanya Milli Takımı'nı seçtiği belirtilen Mesut Özil'e de ismini anmadan bir göndermede bulundu: "En önemli dostumuz kendimiziz; en önemli varlığımız da kendi potansiyelimiz. Tamam bakalım dışarıya ama kendi çocuklarımıza da bakalım." ÖZGENER: "OYUNUN TEK HAKİMİ BİZDİK" Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ise grubun en önemli maçlarından biri olan Bosna Hersek karşısında gelip gelmenin önemli olduğunu ve bunun da kendilerini sevindirdiğini söyledi. Mahmut Özgener, "Oyunun tek hakimi bizdik. Bir çok pozisyonu değerlendiremedik aslında belki onları değerlendirmiş olsak daha farklı olabilirdi. Bu galibiyet teknik kadroya ve oyunculara olan güvenimizde ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi. Şimdi önümüzde kritik bir Estonya maçı var. O maçı da kazanıp İspanya maçlarına rahat çıkacağımıza inanıyorum" diye konuştu. BLAZEVIC: ''TÜRKİYE HAK ETTİ'' Bosna Hersek Milli Takımı Teknik Direktörü Miroslav Blazevic de Türkiye'nin bu akşam haklı bir galibiyet aldığını söyledi. Blazevic, Bosna Hersek'in en büyük sorununun savunmasında olduğunu ifade ederek, ''Türkiye kendi uluslararası tecrübelerini sahaya yansıttı ve neticeyi aldı. Savunmamız, yüksek toplara hakim olamadı. Yüksek toplarda başarılı olabilseydik, belki netice böyle olmazdı. Türkiye bileğinin hakkıyla bu maçı kazanmıştır'' diye konuştu. Blazevic, grupta hangi takımları favori gördüğü ile ilgili bir soruyu da ''İspanya en büyük favori. Türkiye daha sonra gelmektedir. Ama Bosna-Hersek'i de çabuk unutmayın'' diye yanıt verdi.