Galatasaray, daha önce anlaşmaya vardığı Alman teknik direktör Michael Skibbe ile sözleşme imzaladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde, Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin de hazır bulunurken, yardımcı antrenörlük görevine getirilen Ümit Davala ve Alman antrenör Edwin Boekamp ile de sözleşme yapıldı.

Galatasaray'ın yeni hocası Skibbe ve Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyerek medya mensuplarının sorularını yanıtladılar...

G.Saray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin, yeni sezon programı ile ilgili şunları söyledi:

ÜMİT DAVALA GERİ DÖNDÜ!..

"Nonda 6 Temmuz’da çalışmalara katılacak. 22 Haziran’da oynaması gereken bir milli maçı var. Temmuzun 10’unda Duisburg’a gideceğiz ve 4 maç yapacağız. Döndükten sonra da 3 hazırlık maçı oynayacağız. Millilerimizin de dönüşüne göre çalışma tarihlerine karar verilecek. Ümit Davala, Skibbe'nin yardımcılığını yapacak. Cevat Güler ve Nezih Boloğlu da aynen çalışmalarına devam edecekler"

"SADECE İKİ TRANSFER YAPTIK"

Arda hakkında çıkan transfer iddialarına da yanıt veren Adnan Sezgin iddiları yalanlayarak. Şu ana kadar sadece 2 transfer yaptıklarını söyledi. Sezgin, "Bize Arda konusunda ulaşan bir teklif yok. Kartal’dan Yaser ve Rize’den Ferdi’yi aldık sadece. Kulüpten doğrulatmadan bu tür transfer haberleri yapmamanızı rica ediyoruz. Arda ile ilgili hiçbir resmi teklif yok. Varsayımlar üzerinde fikir yürütmenin çok doğru olduğunu düşünümüyorum" dedi.

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Michael Skibbe ise sarı kırmızılı takımdaki hedefleri ve yapılacak transferler hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Skibbe, sözleşmesi sona eren Hakan Şükür'ün yerine bir forvet alacaklarını söylerken, defansa da takviye yapacaklarını açıkladı.

Skibbe'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"GALATASARAY'DA OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM"

"Leverkusen'deyken geçtiğimiz sezon Antalya’da çok güzel bir vakit geçirmiştik takımımızla. UEFA Kupası'nda G.Saray’dan sonra Hamburg’u da eledik ancak Zenit’e elendik. G.Saray’da da Leverkusen’de olduğu gibi genç ve milli oyuncularla mücadele edeceğiz. G.Saray’da olmaktan onur duyuyorum. Benim kariyerim açısında büyük bir şans. Ümit Davala ile beraber çalışağız ve o da çok tecrübeli bir G.Saraylı."

"HAKAN ŞÜKÜR'ÜN YERİNE SANTRFORA İHTİYACIMIZ VAR"

"Hakan Şükür sadece G.Saray ve Türkiye için değil Almanya ve Avrupa için de çok önemli bir oyuncu. Fakat kontratı doldu ve şu anda bizim onun yerine bir santrfora ihtiyacımız var."

"DEFANSA DA TRANSFER YAPACAĞIZ"

"Hem ligde hem de uluslararası seviyede hedefimizi genişletmemiz için takımımızı güçlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Transferler gerçekleşince sizlerle bunu paylaşacağız. Hakan Şükür’ün gidişi nedeniyle forvete bir oyuncu düşünüyoruz ve defansa da bir takviye yapmak istiyoruz."

"AMACIMIZ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KATILMAK"

"Ağustostaki eleme maçlarına konsantre olduk. İlk amaç Şampiyonlar Ligi’ne katılmak. G.Saray Avrupa’da büyükler arasına giriyor. Bu nedenle büyüklerle birlikte aynı ligde olmak istiyoruz."

"LINCOLN LİDERİMİZ OLACAK"

"Lincoln gerçekten çok iyi bir futbolcu. Bundesliga’da çok iyi işler yaptı. Şu anki yaşı itibariyle bir takımın liderliğini yapabilecek bir oyuncu. Önümüzdeki sezon bizim için çok önemli bir oyuncu olacağını düşünüyorum. Hepimiz onun burada olmasından çok mutluyuz."

"ARDA ÇOK YETENEKLİ"

"Arda çok iyi bir yetenek. Euro 2008’de takımın ilerlemesinde büyük bir paya sahip. Arda önümüzdeki senelerde çok önemli bir yere sahip olacak G.Saray’da"

"SERVET ULUSLARARASI SEVİYEDE BİR OYUNCU"

"Defansif yönde Euro 2008’de Türk Milli Takımı’nı temsil ediyoruz. Servet özellikle uluslararası seviyede bir oyuncu. Servet’in yanında olan oyuncular; Hakan Balta ve Emre Güngör gibi oyuncular daha az tecrübe sahibi olan oyuncular. Euro 2008’de bu seviyede bir futbolu devam ettirmeleri bizim için çok önemli."

"G.SARAY'IN ALTYAPISI ALMANYA'DA BİLE KONUŞULUYOR"

"G.Saray’da hoca olmak benim için çok büyük bir sınavdır. Almanya’da bile şu anda G.Saray’ın altyapısı konuşuluyor. Bu seviyeyi aynı şekilde sürdürmek istiyorum."

"G.SARAY'DA İYİ OLMAK ZORUNDASINIZ"

"Almanya Milli Takımı'nda çalışırken, 2002’de çok yaklaşmıştık Dünya Kupası’nı kaldırmak için. En iyi oynadığımız maçımızda finalde Brezilya’ya karşı 2-0 kaybettik. G.Saray’da olduğunuz zaman iyi olmak zorundasınız. G.Saray’la birlikte bir kupa kaldırmak amacındayız."

"5-1'LİK MAÇTA G.SARAY'I TANIDIM"

"G.Saray’la ilgili en büyük tecrübelerimi, G.Saray ile oynadığımız UEFA maçında aldım. O dönem çok detaylı bir şekilde G.Saray’ı araştırmıştım. O nedenle G.Saray’ı çok iyi tanıdığımı düşünüyorum."

"ÖNEMLİ OLAN SÖZLEŞME DEĞİL, BAŞARI"

Sözleşmemin 1+1 senelik olması benim kendi isteğimdi. Bu benim ilk yurt dışı görevim. Benim için çok büyük bir sınav bu. En önemlisi hep beraber burada başarıyı sağlamak. Başarı geldiğinde de kaç yıllık mukavele imzaladığınız önemsenmiyor. Herkesin burada tek hedefi var burada başarılı olmak. Sözleşmenin 3 ya da 5 senelik olması o kadar da önemli değil.

DAVALA: ''YUVAMA DÖNMEKTEN DOLAYI MUTLUYUM''

21 Yaş Altı Milli Takımı Teknik Direktörlüğü görevinden ayrılan ve Galatasaray'da antrenörlüğe başlayan Ümit Davala da ''Yuvama dönmekten dolayı mutluyum'' dedi.

Galatasaray'da 7 yıl görev yaptığını kaydeden Ümit, şöyle devam etti:

''Kadroda bulunan bazı oyuncularla birlikte oynadım. Ümit Milli Takım'dan oyuncularım olan futbolcular da kadromuzda yer alıyor. Galatasaray'daki ve futbol kariyerimdeki tecrübelerimi Skibbe'ye aktarmak, ona yardımcı olmak, Galatasaray ile şampiyon olmak hedefim. Buna alışığım, antrenör olarak da bunu yaşamak istiyorum. Tekrar yuvama dönmekten de mutluyum.''

Galatasaray'dan böyle bir teklif beklemediğini dile getiren Ümit, ''Ümit milli takım teknik direktörüydüm. Sürpriz oldu. Bugün konuştuk, karara bağladık. Aynı ekiple çalışmaktan büyük mutluluk duydum. Burada sadece başarı geçerlidir. Galatasaray'da buna alışığız, bunun için gündüzümüzü, gecemizi vereceğiz'' diyerek sözlerini tamamladı.