+ Konu Cevaplama Paneli
Sayfa 3 Toplam 6 Sayfadan BirinciBirinci 1 2 3 4 5 ... SonuncuSonuncu
21 den 30´e kadar. Toplam 52 Sayfa bulundu

"Ne beyan-i hale cu'ret ne firaha kudretim var."

Bitlis'te Perşembe günü, stabilize yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hakan Toydemir, Jandarma er Nurdoğan Zorgun, Jandarma Uzman Çavuş Hayrettin Karabıyık, Jandarma Er Ramazan Okur, Jandarma Komando Onbaşı Erdal Kavallı dün memleketlerinde gözyaşlarıyla toprağa verildi

16.07.2006

Bitlis'te Perşembe günü, stabilize yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hakan Toydemir, Jandarma er Nurdoğan Zorgun, Jandarma Uzman Çavuş Hayrettin Karabıyık, Jandarma Er Ramazan Okur, Jandarma Komando Onbaşı Erdal Kavallı dün memleketlerinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Tören alanında toplananlar "Kahrolsun PKK", Apo'yu besleyen eller kırılsın", "Bu vatan Türktür Türk kalacak" sloganları attılar. Ankara'da toprağa verilen şehit Toydemir'in cenaze törenine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Büyükanıt, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygım, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şehabettin Harput, Ankara Valisi Kemal Önal ile çok sayıda yüksek rütbeli TSK mensubu katıldı.

'İntikamları alınacak'
    Törende konuşan Ankara Jandarma Alay Komutanı Albay Vahdettin Bereceli, "Türk askerinin karşısına çıkıp erkekçe çarpışarak değil, kalleşçe döşedikleri mayın sonucu hayatını kaybetmiştir. Şehidin kanı yerde kalmayacak ve intikamı alınacaktır. Tek vatan, tek bayrak, tek millet olma kararlılığımız sonsuza kadar yaşayacaktır" dedi.

♪ sadece müzik...

ŞEHİTLER ÖLMEZ !

Doğacak güneş gecikti
    Karanlık tüm gönüller
    Kavuşmalar hayal oldu
    Ana baba çaresiz

Giden geri gelmez ama
    Şehitler de asla ölmez
    Kahpe döller hiç uslanmaz
    Türk milleti hiç unutmaz

Yüreklerin duasıyla
    Anaların feryadıyla
    Ve Rabbimin ayetiyle
    Şu var ki ŞEHİTLER ÖLMEZ!

Güneş doğacak yakındır
    Vuslat olacak yakındır
    Defolduğunda hükümet
    Izdırap son bulacaktır
    ♪ sadece müzik...

Bayrak inmez Vatan bölünmez

Bayrağımız Namusumuzdur

Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü!
    Kızkardeşimin gelinliği,şehidimin son örtüsü;
    ışık ışık dalga dalga bayrağım!
    Senin destanını okudum senin destanını yazacağım..
    Sana benim gözümle bakmayanın mezarını kazacagım
    Senin selamlamadan uçan kuşun yuvasını bozacağım!
    Dalgalandığın yerde ne korku ne keder,
    Gölgende bana da bana da yer ver
    Sabah olmasın gün doğmasın ne çıkar?
    Yurda ayyıldızının ışığı yeter.
    Savaş bizi karlıdağlara götürdü gün kızıllığında ısındık
    Dağlardan çöllere düşürdüğü gün gölgene sığındık
    Ey şimdi süzgün rüzgarda dalgalı
    Barışın güvercini,savaşın kartalı
    Yüksek yerlerde açan çiçeğim,
    Senin altında doğdum,senin altında öleceğim..
    Tarihim,şerefim,şiirim,herşeyim..
    Yeryüzünde yer beğen;
    Nereye dikilmek istersen seni oraya dikeceğim!..

Bayraklari Bayrak Yapan ÜstÜndekİ Kandir,
    Toprak EĞer UĞrunda Ölen Varsa Vatandir”
    ♪ sadece müzik...

Rize İli Pazar İlçesi Şehitleri ( Yiğidin harman oldugu yer)

Jandarma Çavuş Resul AKSOY

Mehmet ve Hatice AKSOY 'un 5. çocuğu olarak 1965 yılında Rize 'de doğdu. İlk ve Ortaokulu Kalkandere 'de okudu. Askere gidene kadar serbest çalıştı.
    Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 30.09.1986 tarihinde Yüksekova 'dan Şemdinli 'ye giderken pusuya düşürülmesi sonucu şehit olmuştur.

Piyade Binbaşı Ömer AKTUĞ

1949 yılında Rize-Çamlıhemşin 'de dünyaya gelen Ömer AKTUĞ, İlk ve Orta öğrenimini Şavşat 'ta yaptıktan sonra Erzincan Askeri Lisesi'ni kazandı. 1966 yılında Erzincan Askeri Lisesi'ni bitirerek Kara Harp Okulu'na girdi.
    1966-67 ve 1967-68 yıllarında Harp Okulu'nu "iyi" derece ile tamamladıktan sonra 1969 yılında 22. dönem Subay Kursu'nu başarı ile bitirerek Sivas Er Eğitim Tugayı'nda Teğmen olarak göreve başladı.
    Daha sonra Kars-Sarıkamış 'ta görev yaptı. Bu sürede Isparta-Eğridir de komando eğitimi, Ankara 'da paraşüt kursu ve İstanbul da dalış eğitim kurslarına katıldı.
    1974 Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra Kıbrıs-Lefkoşa 'da görev yaptı. Bu görevini tamamladıktan sonra İstanbul - Çekmeköy ve daha sonra Kırklareli-Vize ' de görev yaptı.
    En son görev yeri Hakkari-Şemdinli 'de binbaşı rütbesi ile görev yapmaktayken 1987 yılında bölücü teröristlerle girişilen silahlı çatışmada şehit oldu. Mezarı İstanbul-Edirnekapı Şehitliği'ndedir.

Jandarma Er Orhan BAYNAZOĞLU

Şehit Jandarma Eri Orhan BAYNAZOĞLU Rize ili Pazar ilçesi Irmak Köyü'nde 12 Temmuz 1966 tarihinde doğdu. Baba adı Hasan, ana adı Havva 'dır.
    Şehit Jandarma Eri Orhan BAYNAZOĞLU 06 Aralık 1987 tarihinde Mardin-Derim Kellek mevkiinde yasadışı unsurlarla çıkan çatışmada şehit olmuştur. Mezarı Irmak köyü'ndedir.
    Şehidimiz evli olup, 11 yaşında Elif isminde bir kız çocuk babasıydı.

Jandarma Komando Er Cavit KÖROĞLU

Kazım ve Fatma KÖROĞLU'nun tek çocuğu olarak 07.12.1967 tarihinde Rize-Fındıklı'nın Kıyıcık Köyü'nde dünyaya geldi. İlkokulu Kıyıcık İlkokulu'nda okudu. Fındıklı Ortaokulu'ndan ayrıldı. Askere gidinceye kadar serbest çalıştı.
    Tunceli il Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 25.10.1988 tarihinde Çemişkezek-Toros Köyü'nde çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.

Jandarma Er Cumalı AYÇİÇEK

Hasan ve Safiye AYÇİÇEK 'in çocuğu olarak Rize'nin Ardeşen ilçesinde 16.05.1970 tarihinde doğdu. İlkokulu Ardeşen Cumhuriyet İlkokulunda okudu. Askere gidene kadar serbest çalıştı.
    Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 11.04.1991 tarihinde Bingöl-Yaylıdere-Kalkan Mezrası mevkiinde çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı

Jandarma Er İdris DEMİRBAŞ

İshak ve Emine DEMİRBAŞ 'in çocukları olarak 1971 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlkokul mezunudur. 26.02.1991 tarihinde askerlik hizmetini yapmak üzere Diyarbakır-Silvan 10. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı emrine sevk edilmiştir. Burada temel eğitimini tamamladıktan sonra Hakkari-Çukurca 3/118 Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı emrine dağıtım olmuştur. Çayırlı Sınır Tabur Komutanlığı emrinde görevli iken 25.10.1991 tarihinde teröristlerle yapılan çatışma sonucunda şehit olmuştur. Mezarı Çayeli'nin Yeşiltepe Köyündedir. Şehit olduğunda bekardı.

Jandarma Çavuş Nedim KÜÇÜK

Yusuf ve Emine KÜÇÜK 'ün oğulları olarak 1971 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. Ortaokul mezunudur.
    27 Şubat 1991 tarihinde askerlik görevini yapmak üzere Bilecik 9. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı emrine sevk edilmiş olup, temel eğitimini tamamladıktan sonra Eruh ilçesi Jandarma komutanlığı emrine dağıtım olmuştur. Burada askerlik görevini yapmakta iken 01.02.1992 tarihinde Eruh Tünekpınar Jandarma Karakol Komutanlığı'nın kuzeydoğusunda bulunan Kürsitepe 'den yuvarlanan çığın Tünekpınar Jandarma Karakol hizmet binasına düşmesi sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı İzmit'in Derince ilçesindedir.

Jandarma Er Halil SADIKOĞLU

1971 yılında Rize de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Melahat'tır
    Siirt il Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 01.02.1992 tarihinde Şirnak-Tünekpınar Jandarma Karakoluna çığ düşmesi sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı Rize'nin Sütlüce Köyündedir.

Jandarma Onbaşı Muhammet ŞEREMET

Ali ve Fatma ŞEREMET'in oğulları olarak Rize'nin Ardeşen ilçesinde 1971 yılında doğdu. Liseyi bitirmeden ayrıldı.
    Silopi-Şirnak 2. Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 18.02.1992 tarihinde Şirnak-Silopi Akteke Karakolu yakınlarında erzak götüren aracın mayına çarpması sonucunda şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.

Piyade Er Nurettin KADIOĞLU

Şehit Piyade Er Nurettin KADIOĞLU, Rize ili Pazar ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 15.04.1971 tarihinde doğdu. Baba adı Mehmet, Anne adı Gülizar. İlk okulu Pazar Cengiz Topel İlkokulu'nda okudu.
    Şehit Piyade Er Nurettin KADIOĞLU 02.07.1992 tarihinde Şirnak ili, Güçlükonak ilçesi, Taşkonak mevkiinde çıkan çatışma sonucu şehit olmuştur. Bekar olarak şehit olan Nurettin KADIOĞLU 'nun mezarı Cumhuriyet Mahallesi'ndedir..

Jandarma Er Hızır KARAOSMAN

Rize ili, Güneysu ilçesi, Selamet köyü'nde 07.09.1971 tarihinde Necati ve Fatma KARAOSMAN 'in beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Selamet Köyü İlkokulunda, Ortaokulu Rize Merkez Zihni Derin Orta okulunda bitirdi. Rize Lisesi 2. sınıfından ayrıldı. Askere gidene kadar serbest çalıştı ve nişanlandı.
    1991 yılında askere gitti. Hakkari-Şemdinli 1/118 Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı'nda jandarma eri olarak görev yaparken 30 Ağustos 1992 tarihinde Alan Jandarma Sınır Komutanlığı bölgesinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit oldu.

Piyade Er Yakup BIYIK

Aslan Cabir ve Emine BIYIK'ın dördüncü çocuğu olarak 15.03.1971 tarihinde Rize ili Güneysu ilçesinin Güneyli Köyü'nde doğdu. İlkokulu Güneyli Köyü İlkokulu'nda bitirdi. Güneysu Ortaokulunun 2. sınıfından ayrıldı. Askere gidene kadar serbest çalıştı.
    Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 29 Eylül 1992 tarihinde Şemdinli-Derecik Köyü bölgesinde çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.

Jandarma Komando Er Aziz YILDIZ

Rize ili Güneysu ilçesinin Adacami Köyü'nde 23.10.1971 tarihinde Mehmet ve Mihriban YILDIZ'ın onuncu çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Adacami İlkokulu'nda okudu. Askere gidinceye kadar çay fabrikalarında işçi olarak çalıştı.
    1971/4 tertip olarak acemi eğitimini yapmak üzere Manisa Kırkağaç Komando Taburu'na gitti. Şirnak ilinde Fındık 6. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda Jandarma Komando eri olarak askerliğini yaparken 22 Ekim 1992 tarihinde Fındık 'ta çıkan silahlı çatışma sonucu şehit oldu. Şehit olduğunda bekardı.

Jandarma Komando Er Muharrem EKŞİ

Cemal ve Fatma EKŞİ'nin 7. çocuğu olarak Rize'nin İkizdere ilçesi Demirkapı Köyü'nde 15.08.1972 tarihinde doğdu. İlkokulu kendi köyünde bitirdi. Askere gidene kadar inşaat işçisi olarak İstanbul 'da çalıştı.
    1972/1 tertiple acemi eğitimi için Manisa Kırkağaç Komando Taburu'na gitti. Elazığ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 28.10.1992 tarihinde sınır ötesi harekata katıldı. Kuzey Irak'ın Pirbela bölgesinin kuzeyinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olmuştur

Jandarma Er Alaattin KÖSEOĞLU

22.05.1970 tarihinde Rize ili Pazar ilçesi Subaşı Köyü'nde doğdu. Babasının adı Muhsin, annesinin adı Sebahat'tır. İlkokulu Pazar ilçesinin Subaşı köyü'nde okudu.
    1972/2 tertip Jandarma eri olarak askere gitti. Tunceli ili'nin Nazimiye ilçe Jandarma Komutanlığı emrinde görevli iken 02 Kasım 1992 tarihinde izinden dönerken Taht köprüsü mevkiinde teröristlerin yol kesmesi neticesinde otobüsten indirilerek şehit edilmiştir. Şehit olduğunda bekardı.

Piyade Komando Er Hızır SANDALLI

İsmail ve Hacere SANDALLI'nın 3. çocuğu olarak 01.09.1971 tarihinde Rize'nin Merkez Kırklartepe Köyü'nde doğdu. İlkokulu kendi köyünde, Ortaokulu Yiğitler Köyü Taşköprü Atatürk İlköğretim Okulu'nda bitirdi. Liseyi Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi'nde okudu. Askere gidene kadar serbest olarak çalıştı.
    1971/4 tertiple acemi eğitimi için Hendek-Adapazarı'na gitti. Midyat 2. Jandarma Komando Alay Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 13.10.1992 tarihinde sınır ötesi harekatta Kuzey Irak Şhive bölgesinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olmuştur.

Jandarma Er Yüksel ÇAKAR

01.04.1971 tarihinde Rize ili Pazar ilçesi Kesikköprü Köyü'nde doğdu. Babasının adı Yaşar, annesinin adı Naciye'dır. İlkokulunu Pazar ilçesinin Kesikköprü Köyü'nde okumuştur.
    1971/4 tertip jandarma eri olarak 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı, Devrek-Zonguldak 'a acemi birliğine gitti. Acemi eğitimi'nden sonra Mardin il Jandarma Komutanlığı'na bağlı Dallıağaç Jandarma Karakol Komutanlığı'nda vatanı görevini yaparken 01 Şubat 1993 tarihinde saat 15 : 30 da terhisi nedeni ile Karakol 'dan alınıp, konvoy halinde Nusaybin ilçe merkezine getirilirken Yandere köyü mevkiinde yasadışı PKK örgüt mensuplarınca konvoy 'un pusuya düşürülmesi ile şehit olmuştur.

Jandarma Onbaşı Doğan DAĞCI

Yusuf Ziya ve Emine DAĞCI'nın çocuğu olarak Rize'nin Çayeli ilçesinde 1972 yılında doğdu. Lise Mezunudur.
    26 Ağustos 1992 tarihinde askerlik hizmetini yapmak üzere Çanakkale 116. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı emrine sevk edilmiştir. Burada temel eğitimini tamamladıktan sonra Diyarbakır-Lice Jandarma Komutanlığı emrine dağıtım olmuştur. 24 Haziran 1993 günü Lice'nin üçdamar Köyü'nde PKK terör örgüt mensuplarıyla girilen silahlı çatışma sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı Aşıklar Köyü'ndedir.

Piyade Er Erol ŞAFAK

Rize ilinin merkez Sütlüce köyü'nde 1972 yılında İbrahim ve Hatice ŞAFAK'ın birinci çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Zincirliköprü Köyü İlkokulu'nda okudu. Fındıklı Ortaokulu'ndan ayrıldı. Askere gidene kadar serbest olarak çalıştı.
    Dargeçit-Çelik Jandarma Karakol Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 2 Temmuz 1993 tarihinde bu bölgede çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.

Jandarma Komando Er Muhammet YÜCE

İbrahim ve Seyyare YÜCE'nin çocukları olarak 1972 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlkokul mezunudur.
    26.08.1992 tarihinde askerlik hizmetini yapmak üzere Manisa-Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı emrine sevk edilmiştir. Burada temel eğitimini tamamladıktan sonra Diyarbakır-Ergani Jandarma Komando Taburu 3. Bölük Komutanlığı emrine dağıtım olmuştur.17.08.1993 tarihinde Dicle İlçesi'nin İsmail Boğazı mevkiinde arazı taraması operasyonu sırasında teröristlerle çıkan çatışma sonucunda şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı Çayeli'nin Karaağaç Köyü'ndedir.

Jandarma Er Mürsel BASA

12.05.1972 tarihinde Rize ili Pazar ilçesi Akmescit Köyü'nde doğdu. Babasının adı Sami, annesinin adı Lilifer'dir. İlkokulu Akmescit Köyü'nde, Ortaokulu 'da Pazar Ortaokulu'nda bitirmiştir.
    05.06.1993 tarihinde 1973/2 tertip jandarma eri olarak 2nci Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı Bornova/İzmir 'e, acemi birliğine gitti. Acemi eğitiminden sonra Bingöl il Jandarma Komutanlığı Yayladere ilçesi Güneşli Jandarma Karakol Komutanlığı emrinde görev yaparken 10 Eylül 1993 tarihinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.

Jandarma Komando Er Hilmi BOZDİ

Fevzi ve Mine BOZDİ'nin oğulları olarak Rize'nin Pazar ilçesinde 30.09.1972 tarihinde doğdu.
    Bingöl il Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken Bingöl-Adaklı ilçesi yakınlarında içinde bulunduğu aracın pusuya düşürülmesi sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda evliydi...
    ♪ sadece müzik...

Piyade Er Ali İSLAMOĞLU

1972 yılında Rize 'de doğdu. Babasının adı Hamdı, annesinin adı Mahmure'dir.
    Midyat 2. Komando Alayı, 1. Komando Tabur Komutanlığı'nda askerliğini yaparken, 16 Ekim 1993 tarihinde Şenyayla-Esenlik bölgesinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı Rize'nin Kurtuluş Köyü'ndedir.

Jandarma Komando Er Oktay TÜRÜT

Rize ili Merkez Ambarlık köyünde 1972 yılında Halim ve Hatice TÜRÜT 'ün üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Ambarlık İlkokulunda okudu. Ortaokulun birinci sınıfından ayrıldı. Askere gidene kadar marangoz olarak çalıştı.
    Diyarbakır-Silvan Jandarma Komando Bölük Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 28.01.1994 tarihinde Diyarbakır-Kulp ilçesi Naygültepe mevkiinde çıkan çatışma sonucu şehit oldu.

Yedek Subay Öğrenci Ekrem OKUTAN

Cevdet ve Vasfiye OKUTAN'ın oğulları olarak 23.04.1962 tarihinde Rize'nin Ardeşen ilçesinde doğdu. Merkez İlkokulu, Fatih Ortaokulu ve Ardeşen Lisesi'ni bitirdikten sonra Yüksek öğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'nin Matematik bölümünde bitirdi.
    235. dönem olarak askere gitti. Tuzla Piyade Okulu'nda yedek subay adayı iken 12.02.1994 tarihinde Tuzla tren istasyonuna konulan bombanın patlaması sonucunda şehit olmuştur. Şehit olduğunda evliydi ve bir kız çocuğu vardı.

Jandarma Mekanize Komando Er Ersin GÜNER

Cemal ve Şadiye Güner 'in dördüncü çocuğu olarak 1973 yılında Rize 'de doğdu. İlkokulu İstanbul-Beykoz Çubuklu İlkokulunda bitirdi. Askere gidene kadar serbest olarak çalıştı.
    Siirt-Eruh ilçe Jandarma komutanlığı 'da askerliğini yaparken 30 Nisan 1994 tarihinde operasyona giden birliklere erzak ikmali için giderken Erenkaya-Beyaz Kapı mevkiinde aracın yola yerleştirilmiş mayına çarpması sonucu şehit oldu.

Piyade Er Kadir SUAL

Recep Ali ve Şükriye SUAL'ın oğulları olarak Rize'nin Ardeşen ilçesinde 01.01.1972 tarihinde dünyaya geldi. İlkokulu Bayırcık İlkokulunda okudu.
    1972/4 tertip askere gitti. Sarıkamış 9. Piyade Tümeni 57. Komando Tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 12.05.1994 tarihinde Ağrı-Tendürek Dağı'nda icra edilen operasyon sırasında çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.

Jandarma Komando Onbaşı Hüseyin GÜR

Bayram ve Güllü GÜR 'ün 8. çocuğu olarak 07.01.1973 tarihinde Rize'nin İkizdere ilçesi Ballı Köyü'nde doğdu. İlkokulu Trabzon 'un Of ilçesi Pınaraltı Köyü'nde bitirdi. Askere gidene kadar Rize'nin Atmeydanı Mahallesi Ortaalan Camisi'nde müezzin olarak çalıştı.
    Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 16.05.1994 tarihinde Bingöl-Yedisu ilçesi kırsal kesimde çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.

Topçu Çavuş Bekir ALTUNBAŞ

Mehmet ve Hamdiye ALTUNBAŞ 'ın çocukları olarak 1971 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu.
    28 Şubat 1993 tarihinde askerlik görevini yapmak üzere İzmir-Bornova 57. Topçu Er Eğitim Tugay Komutanlığı emrine sevk edilmiştir. Burada temel eğitimini tamamladıktan sonra Diyarbakır-Bilgekışlası 16. Zırhlı Tugay Topçu Taburu 1. Bölük Komutanlığı emrine dağıtım olmuştur. 27.05.1994 tarihinde saat 19 : 50 'de 16. Zırhlı Tugay Topçu Taburu 1. K/M OBÜS bataryasında görevli iken Layayran mezrası yakınında Bedir Ezan Tepe de yasa dışı örgüt mensuplarının açtığı ilk ateş sonucu ağır yaralanmış olup, hastaneye kaldırılırken yolda şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekar olan Bekir ALTUNBAŞ 'ın mezarı Büyük Caferpaşa Mahallesi'ndedir.

Jandarma Komando Er Aydın BODUR

Hikmet ve Sevim BODUR 'un oğulları olarak Rize'nin Ardeşen ilçesinde 26.02.1973 tarihinde doğdu.
    Siirt-Eruh 3/3 Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 03.06.1994 tarihinde Siirt-Eruh-Kevarasusin mevkiinde çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.

Piyade Er Cemal TÜFEKÇİOĞLU

Ahmet ve Lütfiye TÜFEKÇİOĞLU'nun 2.çocuğu olarak 01.01.1971 tarihinde Rize'nin Kalkandere ilçesinde doğdu. İlkokulu Rize Kurtuluş ilkokulu'nda bitirdi. Ortaokulu İstanbul Acıbadem Ortaokulu'nda okudu. Askere gidene kadar serbest çalıştı.
    Kars Çakmakkışla 14. Mekanize Piyade Tugayı 1. Mekanize Piyade Taburu 1. Bölükte askerlik görevini yaparken 13.06.1994 tarihinde Kars-Kağızman Kuloğlu bölgesinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda nişanlıydı.

Piyade Er İbrahim MERAL

Rize ili Merkez Kurtuluş Köyü'nde Eyüp ve Nihal MERAL'ın dördüncü çocuğu olarak 1973 yılında doğdu. İlkokulu Kurtuluş Köyü İlkokulu'nda okudu. Askere gidene kadar serbest çalıştı.
    Kağızman 7. Mekanize piyade tugay Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 12 Temmuz 1994 tarihinde Kars-Kağızman-Değirmendere bölgesinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit oldu. Şehit olduğunda bekardı.

Jandarma Komando Er Kemal İSMAİL

1974 yılında Rize 'de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Fatma 'dır.
    İstanbul Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda askerliğini yaparken 11.08.1994 tarihinde Iğdır-Aralık ilçesi Adetli Köyü'nde pusu ve tıkama görevi icra ederken roketli saldırı sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı Rize'nin Ambarlık Köyü'ndedir.

Jandarma Komando Er Murat ÇALIŞKANER

Rize ili Merkez Yiğitler köyünde Niyazi ve Neriman KABİL 'in birinci çocuğu olarak 1974 yılında dünyaya geldi. İlkokulu Yiğitler köyü ilkokulu'nda, ortaokulu Taşköprü Atatürk Ortaokulu'nda okudu. Askere gidene kadar ticaretle meşgul oldu.
    1974/1 tertiple acemi eğitimi için Manisa-Kırkağaç'a gitti. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda askerliğini yaparken 11 Ağustos 1994 tarihinde Iğdır ili Aralık ilçesi Adetli köyünde PKK terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit oldu. Şehit olduğunda bekardı.

Jandarma Er Sefer Emre METE

İsmail ve Gülcemal METE'nin 4.çocuğu olarak 1972 yılında İstanbul-Erenköy de doğdu. İlkokulu Faik Reşat Onat İlkokulu'nda, Ortaokulu Göztepe Ortaokulu'nda Liseyi Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi'nde okudu. Askere gidene kadar serbest çalıştı.
    Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 13.08.1994 tarihinde Hakkari Jandarma Komutanlığı Örnek Karakolu'nda silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı İstanbul-Göztepe 'dedir.

Jandarma Komando Er M. Ali YILMAZ

Hulusi ve Asiye YILMAZ 'ın tek çocuğu olarak 1973 yılında Kalkandere'nin Kızıltoprak Mahallesi'nde doğdu. İlkokulu Cevizlik mahallesi'ndeki Cumhuriyet ilkokulu'nda okudu. Ortaokulu KAlkandere Lisesi'nin Orta bölümünde bitirdi, Lise birinci sınıftan ayrıldı. Askere gidene kadar Gebze'de alüninyum döküm işçiliğinde çalıştı.
    Beytuşşebap 5. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 5 Eylül 1994 tarihinde Beytuşşebap ilçesi Kelmehmet dağı mevkiinde PKK terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda evli olup bir erkek çocuk babası idi.
    ♪ sadece müzik...

Şehit Oğlu İçin Ağıt Yakan Babaya Hapis

Gazİantep 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma çıkışında açıklama yapan Ahmet Kömür, böyle bir davada yargılanmaktan gurur duyduğunu söyledi. 11 ay 25 günlük hapis cezası ertelenen Kömür, “Sorgulanması gereken karar değil, Türkiye’nin üzerine dört yıldan bu yana kâbus gibi çöken zihniyettir” dedi.

VATAN SAĞOLSUN

“Terörİste af çıkaran zihniyetin, şehit cenazesinde o anki duyguyla bir kaç cümle eden babayı bir an önce yargılayıp mahkum etmesi düşündürücüdür” diyen Ahmet Kömür, şöyle devam etti: “Teröristler için AB baskısıyla “eve dönüş” adı altında yasa çıkardılar. Oğlum vatanı için şehit oldu ben de vatanım için yargılandım..”

Ailesiyle
    helalleşti

Yüksekova yakınlarında geçen perşembe operasyona giderken şarampole yuvarlanan askeri araçta şehit düşen piyade komando onbaşı Halil Kömür 11 Aralık 2005’te memleketi Gaziantep’te törenle toprağa verilmişti.. Onbaşı Kömür, şehit olmadan 4 saat önce ailesini arayıp, “Ben operasyona gidiyorum. Hakkınızı helal edin” diyerek vedalaşmıştı.

Acı yüreğe düşmeye görsün, o zaman bakın kim ne söyler...

Vatan toprağını işgal eden düşman süngüsünden kahramanca direnerek kurtulup “Gazi” unvanını hak eden Antep, 11 Aralık 2005’te yine bir kahramanlık destanı yazıyordu... Piyade Komando Onbaşı Halil Kömür de dedeleri gibi vatan savunması uğruna gözünü kırpmadan şehit olmuştu... Al bayrağa sarılı tabutunun arkasından saf tutanlar, PKK’yı lanetliyordu...

Şehİt babası Ahmet Kömür (üstte ortada), kollarına giren arkadaşlarıyla birlikte adımlarını atarken, yüreğini yakan evlat acısıyla feryat ediyor, PKK’lıları savunanlara lanetler yağdırıyordu... Bu sırada ağzından dökülen sözcüklerden bazıları “hakaret” kabul edilmiş ve kendini bir anda mahkemede bulmuştu... Çünkü yasalar böyle emrediyordu...

Şehit babasına hapis!

Türklüğü aşağılayanlar AB baskısı sonucu hiçbir yaptırımla karşılaşmazken, Ahmet Kömür adlı vatandaş, şehit oğlunun cenazesinde Başbakan’a hakaret ettiği iddiasıyla 11 ay ceza aldı.

Gaziantep’te şehit oğlunun cenaze töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Ahmet Kömür, 11 ay 25 gün hapisle cezalandırıldı. 3. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına tutuksuz yargılanan Ahmet Kömür ile avukatı Mehmet Özdemir katıldı. Ahmet Kömür, savunmasında sözlerinin anlık bir tepki olduğunu ve iddia edilen sözleri söylediğini belirtti. Hakim, Ahmet Kömür’ün 11 ay 25 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme cezayı erteledi.
    ♪ sadece müzik...

Ben şehit miyim, hain miyim ?
    1972 doğumluyum...
    Şehidim, 1992'den beri...
    Komanda er olarak Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde görev yapıyordum.
    Devriyeden dönüyorduk. Ansızın üzerimize el bombaları fırlattılar; kurşun yağdırdılar.

Karşılık verdik...
    Teröristler kaçtılar...
    Baktım ki teğmenim yaralanmış...
    Gittim onu kucağıma aldım ve askeri cipe doğru götürmeye başladım.
    Ansızın dünyam karardı...
    Bir kurşun, kafamın sağından girip solundan çıktı...
    Kucağımda teğmenim, yola devrildim...

Kanım toprağa yayıldı...
    Ben ne suç işledim?
    Ben Şükrü Eraslan...
    Tokat'ın Reşadiye İlçesi'ne bağlı Büşürüm Beldesi'ndenim...
    Ailem ve akrabalarım düğün dernek ederek yolladılar beni askere...
    Milletim ve vatanım için...
    Diyarbakır'ın kırsalında bir suikast silahı ile beynimi parçaladılar...
    Soruyorum şimdi size: Suçum neydi benim?
    Soruyorum başbakanıma, dışişleri bakanıma:
    Ben şehit miyim, hain miyim?
    Ben şehit isem beni vuranlar neci?
    Millet de sorsun bunu
    Güneydoğu'da yolu kesilen, pusuya düşürülen, saldırıya uğrayan ve bu nedenle can veren askerler suçlu mudur? Onlar, oralara gidip bu ülke uğruna canlarını vermekle hainlik mi etmişlerdir?
    Sakın, bu nasıl soru demeyin...
    Bakın iki günde beş arkadaşımı daha vurdular...
    Vuranlar mı doğru vurulanlar mı?
    Cevabını başbakanımız versin...
    Çünkü, bizi hatırlayan yok...
    Bütün övgüler, bütün televizyonlar, bütün gazeteler çetecilere...
    Öyle değil mi ey halkım, öyle değil mi?
    Bize vuranlara devlet töreni
    Ben Şükrü Eraslan...
    Büşürüm Beldesi'nden...
    Taşı sıksam suyunu çıkartırdım.
    Bu vatan uğruna bin canım olsa binini de verirdim...
    Çünkü, biliyordum ki ölürsem şehit olacağım...
    Gel gör ki şimdi şaşkınım...
    Çünkü, beni Kanas tüfeğiyle vurduranlar; devletimizi yönetenler tarafından neredeyse törenle kabul ediliyorlar...
    Bütün övgüler onlara...
    Suikastçinin akıl hocalarının siyasi hakkı, kültürel hakkı...
    Soruyorum başbakanıma:
    Ya benim yaşama hakkım...
    Bundan büyük hak olur mu?
    Neden kimse onu savunmaz?
    Neredesin komutanım?
    Ben Şükrü Eraslan!
    Komando er...
    Tokatlı...
    Isparta'da eğitimde iken bana ne demiştin komutanım?
    Siz bu milletin göz bebeğisiniz. Ölürseniz şehit, yaşarsanız gazi olacaksınız...
    Öyle mi komutanım?
    Beni vuranlara, şimdi en üst yöneticiler gülücükler yolluyor...
    Kanas silahını kullanan, neredeyse kahraman ilan edilecek...
    Herkes onların kültürel haklarının peşinde...
    Benim yaşama hakkımı düşünen bile yok.
    Neden bizi kandırdınız kumandanım?
    Ve neredesiniz?
    Resmim size yadigar
    Ben Tokatlı komando er Şükrü Eraslan!
    Bir nisan günü Kulp'ta, pusuda kaldım...
    Şu an o kurşun yarasından daha derin bir yaram var.
    Kendimi fena halde aldatılmış hissediyorum.
    Binlerce arkadaşım adına...
    Kanı ile yeri sulayan; arkasından ağıtlar yakılan; Türk bayrağına sarılı tabutları ile giden arkadaşlarım adına...
    Diyorum ki resmime bakın, bir karar verin:
    Ben şehit miyim, hain miyim?

♪ sadece müzik...

bugünde ölmedim annem

Şehit askerin annesine gönderdiği bir fotograf aileyi yasa boğdu. İşte şehidin son sözü...

'Bugün de ölmedim anne'
    Şırnak’ın kuzeyindeki Bestler Bölgesi Dereler Mevkii'nde PKK'lı teröristlerle dün girdikleri çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Uzman Çavuş 26 yaşındaki İsa Çiçek’in Adana’da oturan babası 56 yaşındaki Mehmet Çiçek, “3 gün önce telefonla konuştuğumda teröristler için ‘7 tanesini yedim’ dedi. Şehit olduğu çatışmada da 11’ini yemiş, helal olsun O’na'' diyerek oğluyla gurur duyduğunu söyledi.

Bekar olan 4 yıllık Jandarma Komando Uzman Çavuş İsa Çiçek’in şehit olduğu haberi Adana’nın Ceyhan İlçesi’ne Başören Köyü’nde yaşayan ailesini derin üzüntüye boğdu. 6 çocuk babası Mehmet Çiçek, ortanca oğlu olan Jandarma Komanda Uzman Çavuş İsa Çiçek ile sık sık telefonla görüştüğünü, en son Kurban Bayramı’nda izne geldiğini, 4 ay sonra şark hizmetini tamamlayıp, Hatay’a tayininin çıkması için temennide bulunduğunu anlattı.

‘BELKİ BİR GÜN BAYRAĞA SARILI GELİRİM’

Metin olduğu gözlenen baba Çiçek, “Fırsat buldukça bizi telefonla arardı, konuşurduk. 4 aydır çok sık operasyona gittiğini söylüyordu. En son 3 gün önce aradığında ‘7'sini yedim’ dedi. Şehit olduğu çatışmada da 11’ini yemiş, helal olsun O’na. Kurban Bayramı’nda bir daha ne zaman izne geleceğini sorduğumda ‘Belli olmaz, bakarsın bir gün bayrağa sarılı gelirim’ demişti. O gün, bugünmüş'' diye konuştu. Şehit babası, kendisini arayıp, başsağlığı dileyen oğlunun silah arkadaşlarının, şehit olmdan önce 11 teröristi öldürdüğünü bildirdiğini, bunun kendisini gururlandırdığını söyledi.

‘BUGÜN DE ÖLMEDİM ANNEM’

Şehit Jandarma Komanda Uzman Çavuş İsa Çiçek, en son tüfekle poz verip, beyaz bez üzerine mermilerle ‘Bugün de ölmedim annem’ yazılı fotoğrafı ailesine gönderdi. Evlat acısıyla yıkılan anne 56 yaşındaki Emine Çiçek, “Yandım yandım, bugünleri de mi görecektim?'' diye ağıt yaktı. 1995’te şehit düşen Jandarma Er Ali Birmen’i toprağa veren Başören Köyü, ikinci şehidini toprağa vermeye hazırlanırken, Jandarma Komando Uzman Çavuş İsa Çiçek’in baba ocağı taziye dileyip, acılarını paylaşmak isteyenlerle dolup taştı.
    ♪ sadece müzik...

Bayraksızlar bayraksızlar , Yere düşse bayraksızlar
    Nerden bilsin kıymetini soysuz sopsuz bayraksızlar
    Ne olurdu yazmasaydım ben bu kara yazıyı
    Bilmeseydi namert soysuz içimdeki sızıyı
    Yıldızların isyanı var hilal taşıyan felek
    Damla damla kan akıyor delik deşik bu yürek
    Al rengine kara bağlar yastadır deli gönül
    Aşıkın olmuşum senin hastadır deli gönül
    Renginde şehitlik gizli hilalinde mana var
    Yüreğimde saklamışım kurbanında kına var
    Toprağa düşse yiğit ölüm güç verir bize
    İnancıma teslim oldum zulüm güç verir bize
    Uğrunda ölen yiğit kim ne bilsin ne kadar
    Geriye ne can kaldı hepsini kurban adar

Yamacında gezindiğim şimdi dağlar ağlasın
    Bayrağım hançerlendi şimdi çağlar ağlasın
    Bayrak yere düşerken alkışlayan ***leri
    Kahredecek TÜRK milleti
    Destek veren güçleri
    Susmasın eyy milletim ;bayraksızda ar olmaz!!
    Susar ise yiğitler vatan bize yar olmaz

Başı bozuk yaylada pusuları kurdular
    İki yaşında yiğit Kürşadımı vurdular
    Bundan gayrı düşmanım bayrağa ters bakanlar
    Artık hesap vermeli dağı taşı yakanlar

Meleküt aleminde destan olan can bizim
    Dalgalansın bayrağım üstündeki kan bizim

Dört aylık bebeklere kurşun sıkan nerdesin
    Nereye gidersen git öleceğin yerdesin
    Hükmü ilahi varsa belki korur yaradan
    Kan düşmanı olmuşuz çekilsinler aradan
    Bu vatanın ekmeği gözünüze durmalı
    Yiğit bir can gelmeli sizden hesap sormalı

Ben Türküm yaşamak ki bundan gayri ar gelir
    Ay yıldızlı bayrağa bu yeryüzü dar gelir!!!!!!
    ♪ sadece müzik...

Merhaba,

Ben bir şehit annesiyim. Oğlum PKK terör örgütü mensupları ile Sasan ilçesi Bağlarbaşı mevkiinde girilen silahlı çatışmada şehit düştü.

Benim amacım kendimi acındırmak değil sadece şehit ailelerine verilen haklardan hiçbirine sahip değilim hiçbir derneğe üye falan değilim hiç kimse bizi tanımıyor. Benim isteğim beni tanımanız ve sormanız tek isteğim bu.

Ben bu vatana zorluklarla büyüttüğüm evladımı şehit verdim. Gerekirse bir oğlum daha var onuda onuda vatana seveseve veririm.

Sözlerimi bitirmeden önce bende şehit annesiyim beni unutmayın sorun bana yeter başka isteğim yok hepinize saygılarımı sunarım.

Alime ÇELİK - Pasinler / ERZURUM

Mektub'un Orjinal Metni

♪ sadece müzik...

Konu Bilgisi

Uye Bu Konuya Bakiyor

Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)