Evren Kardesimizin Kulaklari Cinlasin...
Tam Bir DSS Manyagiydi...Ozellikle Murat Celik'in Hayraniydi Nerede Konseri Olsa Giderdi...
Paylasimin Icin Tesekkurler...
Selametle...
Düş Sokağı Sakinleri
1964 İstanbul doğumlu olan Murat Yılmazyıldırım liseden sonra Kadıköy Devlet Konservatuarı Kontrbas Bölümüne girdi. Fakat daha sonra okuldan ayrılıp alaylılar kervanına katıldı. Bu arada değişik enstrümanlara ilgi duydu ve kendi kendine çalmayı öğrendi. 1993 yılında Murat Çelik ile birlikte Düş Sokağı Sakinleri grubunu kurdu. Düş Sokağı Sakinleri olarak 3 albüme imza attı. Türkiyenin pek çok yerinde 500 e yakın konser vererek belki de bir çok grup ve sanatçının ulaşamadığı başarıyı elde etti. Murat Çelikin müziği bırakma kararından dolayı Murat Yılmazyıldırım müzikal yolculuğuna yalnız başına devam etme kararı aldı. Bugüne kadar 1000 in üzerinde söz yazıp beste yapan ve 9 albüme imza atan Murat Yılmazyıldırım gerek müzik tarzıyla gerekse hayat felsefesiyle hem hayranlarına hem de müzisyenlere yeni ufuklar açtı bir çok gence yaşamsal esin kaynağı ve model oldu
Dinleyicinin Yara Almasını ıstiyorum
Benim kavgam en başta içinde bulunduğum dünyanın putları.Müzik dünyasında icra eden üreten ve dinleyen arasındaki ilişki korkunç bir yara alıyor. Çünkü öyle aşırı bir yüceltme var ki puta dönüştürülüyor müzik yapan insan
Egosunu tatmin edenlerin aslında farklı bir dünyaları var. Aynı sıkıntıyı ben arkadaşımla beraberken yaşadım. Ben müslüman olduğumu farkettirmem diyorlar. Neyden kaçıyorsun ki
Ne yazık ki öyle... Marks tan bir laf söylüyorsun. Yada Freudtan ama Peygamber Efendimiz şöyle şöyle söyledi dediğinde hemen suratlar değişiyor. Ne oluyor yani? Bir anlam veremiyorum ama böyle oluyor. En sağlam dediğin insanların bile son kertede şekil şemal sevdalısı olduğunu görüyorsun. Milli Takım'da bunun örneklerini görmedik mi? ışte bunlarla uğraşıyoruz. Uğraşmakta gerekir
Grubundan ayrıldı ve bir anlamda yalnız kaldı. Bu yalnızlığı medya haberleriyle doldurmadı Murat Çelik sessizce yolunda yürümeyi seçti
Medyada görünmek gerekmiyor illaki şer bildiğin şeyde hayır hayır bildiğin şeyde şer vardır diyor Allahü Teala. Dediğiniz doğru bu biraz benim aleyhime oldu. Ama Allah şahidimdir hiçbir zaman tedirginlik duymadım çünkü o diyor ki ınananlar yalnızca bana güvensinler yalnızca bana dayansınlar
Müziğim Tefekkürü Akla Düşürsün
Müzik hayatın neresinde
ılahi bir tarafı var müziğin Konserlerde cami soruyorum bakıyorum bir kaç genç önce şaşkınlık yaşıyor sonra gelip benimle birlikte namaza duruyorlar. Müslümanca yaşamak kabuğuna çekilmeyi değil hayatın içinde olmayı gerektiriyor. Peygamberimizin ve sahabenin hayatına baktığımız zaman onlar her zaman ve her an hayatın içindeler. Bizzat orada olmalısın. Neden namaz kılan sanatçılar olmasın? diyen Çelike göre burada en büyük hatamız Peygamberimizle ilgili asıl noktaları ıskalıyor olmamız. Onun eşyaya ve insana insan ilişkilerine insanlığı okumasına dikkat kesilmemiz lazım.
Peygamberimiz heykeli mi kırdı putları mı düşünmek lazım.
Dinleyicilerin hep düşle andığı Murat Yılmazyıldırım bu kez dondurulmuş aşklardan söz ediyor. 00 de Aşk Başkadır adlı albümünü yayınlayan sanatçının müzikseverlere bir de müjdesi var Yurtdışında kaydettiği ve yıllardır yayınlanamayan albümler gün yüzüne çıkıyor. 12 albüm ekimde piyasada olacak.
Herkes küresel ısınmayı konuşurken o sıfır derecede aşkı sorguluyor. Murat Yılmazyıldırım son albümü 0° de Aşk Başkadır ile (Ada Müzik) düş resimleri sergisine yeni bir eserini daha ekledi. Sokakta otobüste ya da herhangi bir yerde karşınıza tebessüm eden çehresiyle çıkabilir Yılmazyıldırım. Kolay algılanmayan felsefi altyapısı yüklü kendine has ses dünyasına sahip bir sanatçı olsa da onu anlamaya çalışanların sayısı hiç de az değil. Bir kesim müziğine azınlık müziği gözüyle de baksa o azınlıkta olmayı istemiyor ve müzikteki aşırı kirliliğin gerçek müzik yapanları azınlığa ittiğini söylüyor. murat Yılmazyıldırımı çoğu müziksever Düş Sokağı Sakini olarak tanımlasa da o Düşlerin Ressamını tercih ediyor. Düş Sokağı Sakinlerinin dağılması ile ilgili sorular ve yorumlar da çok üzmüş sanatçıyı. Bakırköyde yalnız yaşadığı dairesinde her günü üç kişi gibi yaşıyor. Müzisyen ressam ve yazar... Sanatçının en büyük arzusu ise yurtdışında kaydettiği 12 albümünü sevenleriyle buluşturabilmek. Murat Yılmazyıldırım ile içinde kendini yapayalnız hissettiği dünyayı düşlerini ve müziğini konuştuk.
Düş hep sizinle anıldı. Ama hayatınıza neden bu kadar nüfuz ettiği sorgulanmadı. Biz soralım...
Düşün benim hayatımda bu kadar söz sahibi olmasının nedeni, gerçek dünyadan götürülmesi gereken noktanın aslında öbür dünya olduğunu bilmemdir. Ben düşler kuruyorum düşler adına şarkılar yapıyorum ama hiçbir zaman realitemi kaybetmiyorum. Gerçekler insanı hep üzer düşte böyle bir şey yoktur. Sonsuzluk benim için hayattaki en büyük sembol. Arınmak için düşleri tercih ediyorum.
Ürettiklerinizi algılamak kolay olmuyor. Bu yüzden müziğiniz bir azınlık müziği olarak nitelendiriliyor. Bunu siz mi tercih ediyorsunuz?
Bu insana göre değişir. Dinleyici, sürekli aynı tip müziklere alışmışsa, araştırmadan yaşıyorsa benim yaptığım azınlık müziği olur o zaman. 60 lı yıllarda insanlar çok kaliteli müzik dinliyorlardı. Bir sürü grup vardı. Şimdi bakıyorsunuz müzik berbat sözlerin içi boş. Bunun için nasıl bir organize teşkilat kurulmuş bilmiyorum. Beş yaşındaki çocuğun eline silah veremezsiniz. Ama beş yaşındaki çocuk bu kötü müzikleri dinleyerek kirlenir zaten. Günümüzde müziğin içeriği aşkı bile rencide eden belden aşağı muhabbetle dolu. Bu nedenle azınlıktayız. Ama ben azınlıkta olmak istemem. Tam tersi olmalı. Onlar dünyayı kirletiyorlar. Sonra biz de bunları konuşuyoruz. Bir de doğru dinleyicilerle beraber yol almak insan için en büyük zenginliktir diye düşünüyorum.
Bu albümünüzde de yoğun olarak hissedilen bir değişim arzusu var...
Var oluşla ilgili olan bir şey bu. Fıtratımdan gelen bir arzu. Ben her zaman bana böyle bir kimlik kazandırdığı için Allaha şükranlarımı sundum. Yazdığım çizdiğim ve yaptığım her şeyi Ona borçluyum. Bu değişim olurken ve yaşarken bir taraftan da bunun acısını çekiyorum. Eserlerimle bunu dile getirmek beni daha çok yalnızlaştırıyor. Bu çok acı bir şey.
Her sanatçının kendine örnek aldığı bir sanatçı vardır. Ama sizin ağzınızdan bugüne kadar bir isim çıkmadı...
Hayatım boyunca sevdiğim insanlar oldu ama örnek aldıklarım olmadı. Bu kendini bilmekle alakalı olan bir şey. Kendi kulluğunu başkalarının kulluğu üzerinde kullanmaya çalışanların etkisinde kalmayan biriyim. Sadece Allahın kuluyum. Onun bana verdikleri de zaten ben olmam için yeterli.
Sohbetin başında apolitik olmadığınızı söylediniz. Sizin siyasi görüşünüz de hep merak konusudur...
Hayatım boyunca siyasete hiç sıcak bakmadım. Politika sadece insanları kullanmak adına yapılan hareketler bütünü bence. Akıllı insanları yönlendiremezsiniz. Keşke insanlar bir kere hiçbir partiye oy vermeseler sandıklardan sıfır oy çıksa. Şu andakinden durum çok iyi olur. O zaman ülkemiz gerçekten güzel bir yol çizebilir kendine. Ama ilk önce toplumu düzeltmek lazım.
Bir şehir efsanesi gerçek oluyor
Dinleyicilerimin yıllardır merak ettiği bir şey var. Yurtdışında kaydettiğim ve hala yayınlanmayan albümlerimin ahvali. Bu albümlerin bugüne kadar yayınlanamamasının nedeni, plak şirketleriyle yaşadığım sıkıntılardı. Bir hafta sonra yeni albüm kaydı için stüdyoya gireceğim. Bu kayıttan sonra yıllardır dinleyicisini bekleyen bu çalışmalar gün yüzüne çıkacak. Diyebilirim ki Murat Yılmazyıldırımı ve müziğini asıl anlatan eserler bunlar olacak. Benim için de çok farklı çalışmalar bunlar. Gerçekten her şeyi ile kendimi bulduğum müzikler...
O DERECEDE AŞK BAŞKADIR
Albüm Şarkıları
1 Aşk Dönüşleri
2 Benden Uzakta
3 Avare
4 Hüzün Aşıkları
5 Mutluluğa Dair
6 İçimdeki Sevgiliye
7 Neler Olmadım ki Senin İçin
8 Sevdasız Aşık
9 Oyun
10 Yanıtsız
11 Ateşna (ğ) me
12 Yönlerimdesin
13 Acayiplikler Arifesindeyim
14 Bir Gözyaşı Mektubu
KARA AŞKA BEYAZ GÖNDERMELER
Albüm Şarkıları
CD1
1 İzler-1
2 Bekleyiş
3 Silgi Oyunu (Enstrümantal)
4 Uyuyuş ve Uyanış
5 Geçişler Zamanı
6 Konuşmalar
7 Kutsal Aşıklar Kervanı (Enstrümantal)
8 Layvaliş
9 Uçurumlara Doğru
10 Yazgı ve Zafer
11 Sonsuzluk Buluşması
12 Deniz Kuşu
13 Hayaletimin Hayalindeki Hayal (Enstrümantal)
CD2
1 İzler-2 (Enstrümantal)
2 Dönüş
3 Alkış Havası (Enstrümantal)
4 Resmedilmemiş Bir Hüznün Küçük Öyküsü
5 Kalpler
6 Farkındalık
7 Bedenler Arası Gayri Resmi İlişkiler (Enstrümantal)
8 Ağıt Yürüyüşleri
9 Güneşin Aya Olan Aşkı
10 Buhranlarım Geliyor
11 Hazineler Gezegeni (Enstrümantal)
12 İniltiler
13 Oksijen Melekleri (Enstrümantal)
14 Soyut Duruş
GÖZYAŞI AĞACI SENİ ÇAĞIRIYOR
Albüm Şarkıları
1. Giriş 1: Yöneliş
2. Melisa Düşleri
3. Buluşma
4. Düş ve Özlem
5. Çeşitleme
6. Aşk Tutulmaları 1
7. Aşk Tutulmaları 2
8. Yalnızca İkibuçuk Kıta
9. Çıkış 1 Dünyada Melek... “Bebek” (0:16)
10.Giriş 2: Yöneliş
11.Melisa Düşleri 2
12.Eski Bir Şarkıya Dair 1
13.Eski Bir Şarkıya Dair 2
14.İronik Ütopya
15.Hüzün Meleği
16.Tiyatral Terapi
17.Ayrılış Zamanı
18.Çıkış 2: Dünyadaki Karanlık...”Çığlık” (0:16)
YELKENİN GÖZYAŞLARI
Albüm Şarkıları
1. Acıları Bana Bırak
2. Muraşka
3. Gece ve Düşler
4. Ağaçlardaki Düş Sevdalarım
5. Aşıkların Şehri
6. Yelkenin İlk Gözyaşları
7. Son Şarkı [1]
8. Al Götür Günahlarımı
9. Dehşetinle Gel
10.Alma Beni Ölüm Meleği
11.Masallarım Biter
12.Ağlama Gülen Yelken
13.Yelkenin Son Gözyaşları
14.Son Şarkı [2]
KIRIK YELKEN
Albüm Şarkıları
1. Hersey Geçer Hayat Kalir
2. Çekilin Karanliklar
3. Kendindendir Olup Biten Hersey
4. Gülen Bebek
5. Kendimden Geçerim
6. Oldum Ben
7. Hersey Geçti Hayat Kaldi
8. Bir Bahar Ihaneti
9. Sabaha Çok Var
10. Asklar ve Asiklar
11. Gözyaslarim
12. Sarkilarda Hüzün Var
13. Acidan Geçtim Güzellestim
14. Ak Yelken Süzüldü ve Çözüldü
BÜYÜ
Murat Yılmazyıldırımın Düş Sokağı Sakinleri ismini kullanmaktan vazgeçip
sadece Düş Sokağı ve Düşlerin Ressamı takma adını kullandıgı albüm olarak öne çıkıyor.
2003 yılında piyasaya çıkmıştır.
Albüm Şarkıları
A
1 Kenderuntabul
2 Ay Kadını
3 İlişki
4 Murdem Yaş Lahoya
5 Arayış
6 Kayboluş
7 Gidiş Gelişler
1 İstanbul Akşamlarım
2 Ben Benden Geçtim
3 Düş Baladları
4 Hindistanname
5 Mumlar
6 Çiçeklerin Şarkısı
7 Bir Uyku Sessizliği
8 Dönüşüm
SEYYAH
Seyyah Murat Çelikin 2002 yılında Düş Sokağı Sakinleri grubundan ayrıldıktan sonra
Su Düşleri albümünden sonra çıkardığı ikinci solo müzik albümüdür
Albüm Şarkıları
1. İtirazım Var
2. Bana Geldiğin Yöndeyim
3. Tutsak Kahraman
4. Ben Şimdi Hazırım
5. Seyyah
6. Bir Sen Bir de Ben
7. Sana Başka Sözüm Yok
8. Pervane
SU DÜŞLERİ
Murat Çelikin yaptığı ilk solo albümüdür.
Bu albümden çok kısa süre sonra Üç albümünü Murat Yılmazyıldırım ile Düş Sokağı Sakinleri adıyla çıkarmıştır.
Albüm 1999 yılında piyasaya sürüldü.
Albüm Şarkıları
1-Beyoğlunda bir öğle vakti
2-Su düşleri
3-Tubanın şarkısı
4-Ölüm
5-Yolculuk
6-Beyaz gemi
7-Düşmurat
8-Değirmen
9-Zaman siler demiştin
CENNET
Murat Yılmazyıldırımın solo albümü.
2001 yılında grup dagıldıktan sonra tek başına Düş Sokağı Sakinleri ismini kullanıp çıkardığı albüm.
Albüm içeriginde Murat Çelike ve ayrılıklarına ait atıflarda bulunan şarkılar bulunmaktadır.
Albüm 2002 yılında piyasaya sürüldü
Albüm Şarkıları
1. Günaydın Dünya
2. Beni Hiç Ellere Verme
3. Gülden Geçer Gönlüm
4. Kanrevan İçindeyim
5. Hüzünlü Güzel
6. Dünya Bana Doğru Eğildiğinde
7. İkimize
8. Beni Al Uykumdan
9. Cehennemden Cennete
10. Canan
11. Düşlerin Büyüsü
12. Paryoşa
13. Melekler ve Benler
14. Acıdan Doğar İnsan
15. Sepet
16. Hoşçakal Dünya
DÜŞ SOKAĞI SAKİNLERİ ÜÇ
Düş Sokağı Sakinleri grubu albümü.
1999 yılında Murat Çelik ve Murat Yılmazyıldırım tarafından yapılmıştır.
Bu albümden sonraki grup bir daha birlikte albüm yapmamış ve dağılmıştır
Albüm Şarkıları
1. Sevdan Bir Ateş
2. Ölümler
3. Ayrılık
4. Gecenin Rengi
5. Hep Böyle Mi Olur?
6. Biliyorum Hayat Yeniler Kendini
7. Ay Gözü Yaşlı Bakar
8. Mor Yel
9. Acılar Parkı
10. Hüzün Kovan Kuşu
11. Sen Yine Seni Sev
12. Aşk Eşkitir Beni
13. Veremem Sana Acımı
YAŞADIKÇA
1997 yılında Murat Çelik ve Murat Yılmazyıldırım tarafından yapılmıştır
Albüm Şarkıları
1. Düş Sokağı Sakinleri
2. Gayret Et Güzelim
3. Manzaralar
4. Kış ve Hüzün
5. Kuş Dünya Kelebek ve Çiçek
6. Yanar Kor Olurum
7. Su 1 Prelude
8. Zindan Masalları
9. Hiç Bilmem
10. Aganta Burina Burinata
11. Yaşadıkça
12. Düşümdeki Yolculuk
13. Su 2 Prelude
DÜŞ SOKAĞI SAKİNLERİ
1993 yılında Murat Çelik ve Murat Yılmazyıldırım tarafından yapılmıştır.
Grubun ilk çıkardığı albüm özelliğini taşımaktadır
Albüm Şarkıları
1. Acılar Sorular ve Yüzler
2. Hoşçakal
3. Kopunca Birbirimizden
4. Al Beni Yar
5. Düş Sokağı
6. Zaman Siler Herşeyi
7. Belki Değil Mutlak
8. Düş Sokağı Sakinleri
9. Sevdan Bir Ateş
10. Olmuyor
11. Seni Tanımayan Yok Bu Şehirde
12. Güneşin Değdiği Yerden
♫ ♥ ♪ sadece müzik...
![]()
Evren Kardesimizin Kulaklari Cinlasin...
Tam Bir DSS Manyagiydi...Ozellikle Murat Celik'in Hayraniydi Nerede Konseri Olsa Giderdi...
Paylasimin Icin Tesekkurler...
Selametle...
Istisna Bensem,Kaideyi Bozarim...
Ne Kadar Dayanırsan Atese O Kadar Gunah Isle
Sukut Altinsa Sapini Gumusle...
Beni Tanimiyorsunuz Ahkam Kesmeyin...
Arkaniza Golge,Icinize Korku...
Mezariniza Konu Olurum...
Cehaletinin Alameti Dilinin Felaketidir...
bende o manyaklardanim biliyosun filo demi))
♫ ♥ ♪ sadece müzik...
![]()
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks