GüzeLLik Yari$masi Birincisi Türkan Şoray hastasıyım, onu çok seviyorum. Bakışları, duruşu çok güzel onun gibi olmayı çok istiyorum.
Bir süredir kemerdeyim..Buradaki festival kapsamında yapılan Kemer Altın Nar 2'nci Avrupa Birliği Güzellik Yarışması çok heyecanlı geçti. Finalde birinci seçilen Merve Akman oldukça mütevazi tavırlarıyla dikkat çekiyor. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Mühendisliği bölümü öğrencisi olan Akman, aynı amanda futbol hakemliği konusunda da eğitim alıyor ve önümüzdeki sezon maçlarda görev almak istiyor.
Bu güzellik yarışmasına katılma fikri nereden çıktı?
Ajansım aracılığıyla böyle bir yarışma olduğunu öğrendim. İstiyordum böyle bir yarışmaya katılmayı ve neden olmasın diyerek katıldım. 5 gündür burada diğer yarışmacılarla bir aradayım. Onlarla çok iyi arkadaşlıklar kurdum. Yarışma bitti ama arkadaşlıklarımızın devam edeceğini düşünüyorum.
Peki, dünden beri hayatında neler değişti?
Şu an hala şaşkınım. Hayat bana neler getirir ama önüme çok iyi fırsatlar çıkaracağını düşünüyorum. 22 yıldır hayatımda yaşadığım en güzel duyguydu.
Üniversitede ziraat mühendisliği bölümünde öğrencisin ama diğer taraftan güzellik yarışması birincisi oldun ve artık işler eskisi gibi gitmeyecek. Gerek medyanın ilgisi olsun gerekse farklı iş teklifleri…
Öncelikle ilk hedefim okulumu bitirmek. Çünkü üniversite mezunu olmak gerçekten çok önemli, dil bilmek çok önemli. Zaten son sınıftayım. Kendimi geliştirmeyi sürdüreceğim.
Avrupa Birliği Güzellik Yarışması'nda ülkemizi temsil edeceksin. Türkiye Avrupa Birliği'ne (AB) neden üye olamıyor bunu hiç düşündün mü, bu konuda neler söyleyeceksin?
Bence AB hala bizi tanımış değil. Onlar bizi bilmek istedikleri gibi biliyorlar aslında. Sürekli önümüze engeller çıkartıyorlar ve at gözlüğüyle bakıyorlar bize. Biz farklı kültürleri bünyesinde barındıran bir ülkeyiz.
AB güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil edeceksin ve orada da derece alırsan magazinin gündemine yerleşeceksin bu konuda neler düşünüyorsun?
Bu yarışmada başarılı olmak şu anda hayatımda en çok istediğim şey. Bunun için kendimi geliştireceğim. Ben bu yarışmaya katılırken bunların olacağını düşünerek katıldım. Bu yüzden de her şeye hazırlıklıyım. Cesaretliyim, kendime güveniyorum.
Yarışmanın ardından ailenle bir araya gelince ağladığını gördük. Neler hissettin o anda?
Anneannem geldi yanıma ve ağlamaya başladı. Ben de onu öyle görünce dayanamadım, şu anda bile bunları söylerken duygulanıyorum. Ailemin hepsi gurur duyuyor benimle. Mesela bugün annem aradı "Hakkında pek çok haber çıkmış dedi" çok mutlu oldum. En çok istediğim şeydi ailemin benimle gurur duyması.
Sinemayı düşünüyor musun peki? Oyunculuğa nasıl bakıyorsun?
Benim hayallerimden birisiydi ama bir şekilde olmadı. İstanbul'a gidip oyunculuk dersleri almak istiyorum.
Türk sinemasında kimleri beğeniyorsun?
Türkan Şoray hastasıyım, onu çok seviyorum. Bakışları, duruşu çok güzel onun gibi olmayı çok istiyorum.
Son dönem beğendiğin filmler hangileri?
'Issız Adam'ı çok beğendim. Müziği o filmi izlemeye yeter.
Peki aklından çıkaramadığın filmler var mı?
'Yapay Zeka'yı çok beğenmiştim.
Magazin basını seninle ilgili haberleri yapmaya başladı bile. Peki sen magazin basınına nasıl bakıyorsun?
Bu konu beni biraz korkutuyor. Şu anda bile konuşurken kelimelerime dikkat etmeye çalışıyorum.
Edebiyatla aran nasıl?
Vakit buldukça kitap okumaya çalışıyorum. Daha çok Bestseller olmuş kitapları okuyorum. 'Suç ve Ceza'yı okumaya çalıştım ama açıkçası belki yazıldığı zaman ilgi çekiyordu ancak şimdi bana uzak geliyor. En son 'Olasılıksız'ı okudum. Gerçekten çok güzel bir kitap. Kurgusunu çok beğendim çok etkilendim.
Güzellik yarışmalarında başarılı olanlar genellikle sosyeteyle bir şekilde ilişki içerisine giriyorlar. Sen nasıl bakıyorsun bu ilişkiye?
Ben sade yaşamayı seven birisiyim ve böyle yaşamayı istiyorum. Bu yolda başarılı olmayı çok istiyorum ama sade kalmayı istiyorum. Çok fazla kameralar önünde olmak istiyorum.
Peki şu anda kendini şöhret hissediyor musun?
Hayır. Her şey daha çok yeni. Şöhret geçici bir şey ve ben bu konularda kendime çok güveniyorum. Ben hep böyle kalacağım…
Köşe yazarlarını takip ediyor musun? Kimleri okuyorsun?
Balçiçek Pamir'i okuyorum, Ayşe Arman'ı çok seviyorum. Genellikle Hürriyet'i takip ediyorum.
Seni Azra Akın'a benzetiyorlar sen kendini benzetiyor musun?
Üniversitede de çok benzeten oluyordu. Ben de kendimi biraz benzetiyorum ve ona benziyor olmak çok güzel bir şey.
Hakemlik eğitimi almışsın. Nereden çıktı bu merak, nasıl başladı?
Sporlarla ilgilenmeyi çok seviyorum. Aslında ortada bir futbol aşkı falan yok ama kendimi görmek istedim.
"Gay hakem tartışması" vardı geçenlerde. Bu konu hakkında neler söyleyeceksin?
Bence gay'lerde kesinlikle hakemlik yapabilir. Yani ben de bir bayanım ve belki önümüzdeki sene maç almaya başlayacağım. İnsanların kendi tercihleri neticede…
Allah`ım Her dem Sen'i anmayı,Sen'i anlayıp anlatmayı,Sen'i sevip sevdirmeyi nasip et bizlere.
YA İLAHİ ! SENDEN KIYAMETE KADAR BÜTÜN ESMA-İ HÜSNAN İLE ,
DUA EDEN BİR DİLİMİN OLMASINI İSTİYORUM !!!
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks