01 Şubat 2011

Başbakan Erdoğan’ın ‘Ucube’ dediği İnsanlık Anıt’nın akıbeti belli oldu.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un da katıldığı Meclisin bugün saat 14.00′de gerçekleştirdiği oturumunda İnsanlık Anıtı’nın kaldırılması da gündem maddeleri arasında yer aldı.

Yapılan oylamada anıtın kaldırılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Belediye başkanı ve 11′i Ak Partili, 8′i MHP’li toplam 20 meclis üyesi anıtın kaldırılmasına onay verirken, 4 CHP’li üye karara itiraz ederek red oyu kullandı.

Karara tepki gösteren Mehmet Aksoy, “Anıtla ilgili bir karar için beni de çağırmaları,
benimle anlaşmaları ve benim fikrimi almaları gerekir. Kendi kendilerine ben yokmuşum gibi davranıyorlar. Kararın iptali için dava açacağım” diye konuştu.

09 Şubat 2011 09:18
İnsanlık Anıtı Sonunda Mahkemelik Oldu

Geçtiğimiz günlerde Kars Belediye Meclisi tarafından yıkılması yönünde karar alınan
Mehmet Aksoy’un ‘İnsanlık Anıtı’ sonunda mahkemelik oldu.

Aksoy’un, dünyanın çeşitli kentlerinde heykelleri olan bir sanatçı olduğu ifade edilen
dilekçede, “Berlin’deki Meçhul Asker Kaçağı Anıtı ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve İş Bankası Kuleleri girişindeki Ayı/Boğa ve Kibele Çeşmesi yapıtları, onun nasıl özgün bir sanatçı olduğunun, rastgele seçilmiş kanıtlarıdır.

Özellikle, Selçuk meydanındaki Kurtuluş Yolu anıtı, heykelle ışığı buluşturan eşsiz bir örnektir.

Bu gerçeği anlamak için, anıtı gezmek ve yalnızca 26 Ağustos saat 12.30’da oluşan Mustafa Kemal gölgesini görmek yeter” denilen dilekçede, Kars Belediye Meclisi’nce hazineye ait söz konusu tepeye bir daha savaş olmaması adına insanlık anıtı yapılmasına karar verildiği de hatırlatıldı.