Atatürk Kültür Merkezinde sahne alan Radyo programcısı şair Bedirhan Gökçe, 7 yüz kişilik salonu doldurdu Seyircilerin bir kısmı ayakta dinlemek zorunda kaldı.
Şiir dinletisi öncesi Mardin Sakarya Aycan Çaltekin ve Özel safiye Beşir atak koleji ilköğretim okulları öğrencilerinin hazırladığı resim ve Çanakkale zaferine ait Fotoğraf sergisinin açılışını Mardin Valisi Hasan Duruer yaptı. Sergideki bulunan resim ve fotoğrafları tek tek inceleyen Vali Duruer öğrencilerden yapılan resimler hakkında bilgi aldı.
Bir dakikalık Saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından Sahne alan Bedirhan Gökçe yoğun ilgiyle karşılaştı Şiir dinletisinde yaklaşık 3 saat sahnede kalan şair Bedirhan Gökçe okuduğu şiirlerle Mardinlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Bazı şiirlerinde eğlendirirken, bazı şiirlerinde duygusal anlar yaşatan Gökçe, Mardin Yöresel şarkılarını seslendirince salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Sevenleri ile buluşan Bedirhan Gökçe yaptığı esprileriyle de herkesi güldürdü. Çanakkale de yaşanan olayları anlatan Gökçe, seslendirdiği birbirinden güzel şiirlerle vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.
Radyo programında Mardin’den hep bahsettiğini Mardin’e her defasında çok gelmek istediğini söyleyen Gökçe “ Mardin’ ilk defa geldim. O kadar gelmek istemem rağmen ilk defa geliyorum. Mardin Çok güzel Bir kent. Mardin denince aklıma ilk hoş görü geliyor. Salon tıklım tıklım. Balkon tarafı, kapıların önü merdiven boşlukları her yer dolu. Siz değerli Mardinliler beni utandırmadınız. Allah’ta sizi utandırmasın” dedi.
Çanakkale‘nin sadece bir gün değil her günün anlatılması ve herkesin çok iyi bilmesi gereken bir zaferin olduğuna vurgu yapan gökçe “ Çanakkale zaferi herkesin bilmesi gereken bir zaferdir. Çanakkale’de Türk Kürt Arap omuz omuza vererek savaştı. Gidin bakın Çanakkale’de Mardinli var Nusaybinli var her yöreden var. Dünyanın konuştuğu bir savaşı biz kendi aramızda konuşamadık. Çanakkale bir yokluk savaşıdır. Çanakkale fotoğraflarına bakın görürsünüz. Bunlar masal kahramanı değil senin benim gibi insan. Keşke şiirler ve türkülerde bileştiğimiz gibi her konuda birleşsek.” Dedi.
Şiir dinletisi bitiminde Bedirhan Gökçe’ye çiçek ve plaket veren ve Bu tür faaliyetlere devam edeceklerini belirten Vali Hasan Duruer “ sayın Bedirhan Gökçe’ye teşekkür ediyoruz. Bizleri hem ağlattı hem düşündürdü hem de güldürdü” dedi.
Şiir dinletisine, Vali Duruer'in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, Vali Yardımcıları Yavuz Selim Süzer ve Ferhat özen,Müftü Mehmet Kızılkaya ile çok sayıda vatandaş katıldı.

LinkBack URL
About LinkBacks

Bedirhan Gökçe Mardin'de Fırtına Gibi Esti...

Bookmarks