USTA şair Nazım Hikmet Ran, ölümünün 46’ncı yılında, Eğitim-Sen Burhaniye Şubesi ve Belediye Kent Tiyatrosu’nun düzenlediği etkinlikle anıldı.
Ören Gösteri Merkezi’ndeki anma gecesinde Belediye Kent Tiyatrosu oyuncularının Uğur Mamuk’un yönetiminde sahnelediği "Şeyh Bedrettin Destanı" duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Eğitim-Sen üyesi öğretmenler şarkı, türkü söyledi, şiirler okudu, flüt sanatçısı Fatma Utaş’ın resitali de ilgi gördü.
Vatan özlemiyle öldü
CHP’li Belediye Başkanı Fikret Akova, "Şeyh Bedrettin Destanı" adlı oyunu büyük başarı ile oynayan Kent Tiyatrosu oyuncularını kutlayarak yönetmen Uğur Mamuk’a çiçek verdi.
Eğitim-Sen Burhaniye Şube Başkanı Volkan Macar da, Nazım Hikmet’in 46 yıl önce vatan hasreti ile öldüğünü belirterek, "Nazım Hikmet tüm dünyaca kabul edildiği gibi son derece yetenekli, zeki ve verimli bir yazın ustasıdır. Dünyada az sayıda insan, yazın ustası unvanını alabilmiştir. İşte bizim büyük şairimiz, bu özellikleri ile büyük paralar kazanıp zevki sefa ile yaşayabilecekken, ezilen horlanan, ötekileştirilen, kısaca insan hak ve özgürlüklerinden mahrum bırakılanlardan yana olmuş ve onurluca yaşamıştır" dedi.

LinkBack URL
About LinkBacks

Bookmarks