11 Eylül saldırılarını konu alan "Kelebek" filmi vizyona girdiği günden itibaren büyük tartışma yarattı.Amerika'da 11 Eylül 2001 yılında yaşanan İkiz Kule saldırılarının perde arkasındaki gerçekleri ve Usame Bin Ladin olgusunu işleyen 'Kelebek' filmi, vizyona girdiği ilk günden itibaren büyük tartışma yarattı. Film, birçok köşe yazarı tarafından da İslamiyet ve Amerika propagandası yapmakla eleştirildi.

ANLAMAMIŞLAR

Filmin yapımcısı Mahmut Bengi ise, çıkan eleştirilere "Pes" dediğini söyledi ve köşe yazarlarını topta tuttu. "Bazı köşe yazarları filmi kesinlikle anlamamış. Onlara filmi bir kez daha izlemelerini öneririm. Asıl ilginç olan filmi faşizan bulmaları" diyen Bengi sözlerine şöyle devam etti: "Filmde Amerikan propagandası yaptığımızı söylemelerine çok şaşırdım. Eleştirileri hayretle karşıladım. Bu filmde ne İslam propagandası, ne de Amerikan propagandası yapılmaktadır. Biz yaşanmış gerçek bir olaydan yola çıkarak insanın kendini sorgulamasını ve kendisiyle hesaplaşmasını istedik."

YAZARLAR NE DEDİ?

* Esin Küçüktepınar (Sabah Gazetesi): Biz sinema yazarları bu filmin propaganda yaptığını düşünüyoruz. Filme gittik, tarafsızca izledik. Altında bir çapanoğlu aramıyoruz. Filmde açık bir Amerikan propagandası var. Senaryo zayıf. Filmin yanlış anlaşıldığını düşünmüyorum. İzleyenler filmi gayet doğru anlıyor!

* Serdar Akbıyık (Star Gazetesi): Film aslında sinema olarak başarısız değil. Ama dünyada yaşanan acı gerçekler irdelenirken o kadar naif bir dil kullanılmış ki, film Amerikan yanlısı bir tavır taşıyor gibi algılanıyor. Yani aslında film Amerikan propagandası falan yapmıyor.