Kısa Film Oscarları sahiplerini buldu Bilfen İlköğretim Okulları öğrencileri arasında düzenlenen yarışmaya çok sayıda ünlü katıldı.
Bilfen İlköğretim Okulları öğrencileri arasında düzenlenen Bilfen Kısa Film Oscarları muhteşem bir geceyle sahiplerini buldu. Mustafa Altıoklar, Saba Tümer, Birol Güven, Atilla Dorsay, Cengiz Semercioğlu, Esra Biryıldız ve Ahu Türkpençe’nin jüri üyeliği yaptığı yarışma büyük ilgi gördü. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin danışmanlığında başlatılan kısa film atölyesi çalışmalarına katılan öğrenciler, yıl boyunca atölyede öğrendikleri bilgileri yaşama geçirmek için kolları sıvadı. Minik sinemacıların uzun uğraşlar sonucu çektikleri filmler, Bilfen Kısa Film Oscarları Ödül Töreni için jüri karşısına çıktı. Çok zorlu bir elemenin ardından jüri başkanı yönetmen Mustafa Altıoklar, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esra Biryıldız, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, yapımcı Birol Güven, oyuncu Ahu Türkpençe, gazeteci-köşe yazarı Cengiz Semercioğlu ve televizyoncu Saba Tümer ödüle değer bulunan filmleri açıkladı. Jürü Başkanı Mustafa Altıoklar, “Filmleri izledikten sonra dehşete kapıldım. Şunun şurasında 8–10 yıllık sinema hayatımın kaldığını gördüm. Buradaki çocuklara çocuk demeye bin şahit ister. Kısa filmin farklı bir dili olduğunu özümsediklerini gördüm ve çok şaşırdım. Türk sinemasının geleceğinin buralardan çıkacağını düşünüyorum” dedi.
En İyi Senaryo ödülü Bilfen Koşuyolu İlköğretim Okulundan “Küçük Brokoli’nin İntikam”ı filmiyle Ömer Nuhoğlu’na, En İyi Yönetmen ödülü Bilfen Bahçeşehir İlköğretim Okulu’ndan “Gerçek Bütünlük” filmiyle İdil Bengi Varlık’a verildi. En İyi Oyuncu ödülü, “Evimizin Aynası” filmindeki performansı ile İrem Naz Kuzum’un babası Levent Kuzum ve Bilfen Koşuyolu İlköğretim Okulu’ndan “Uyandırma Servisi’nde rol alan Ayşe Kişioğlu arasında paylaştırıldı. Jüri Özel Ödülü’nü de Koşuyolu İlköğretim Okulundan “Kek”, Yenişehir İlköğretim Okulundan “Gülşah” ve Ataşehir İlköğretim Okulundan “Geç Kalmadan” isimli üç film paylaştı.
Gecede sahne alan Hakan Aysev ve Eda Özülkü’nün söylediği film müzikleri konuklara unutulmaz dakikalar yaşatırken En İyi Film’in açıklanmasını bekleyen öğrencileri daha da heyecanlandırdı. En İyi Film Ödülü Bilfen Çamlıca İlköğretim Okulundan İrem Naz Kuzum’un “Dinle Beni Anla Beni” ve İzem Sağlık’ın “Hayat” filmlerinin oldu.
Pantomim ve Flâmenko gösterileriyle Hollywood törenlerini aratmayan gece, ödül alan tüm öğrencilerin jüri üyeleriyle birlikte fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.
![]()
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks