Bursa 6. Kitap Fuarı Açıldı Yaklaşık 212yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen Bursa 6. Kitap Fuarı’nda geniş bir konu yelpazesi içinde gerçekleştirilecek konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi ve okuma saati gibi 85 kültür ve edebiyat etkinliğinde 300 yazar, sanatçı, bilim adamı, gazeteci ve politikacı konuşmacı olarak yer almaktadır; yaklaşık 500 yazar okurlarıyla buluşup, kitaplarını imzalayacaktır.
Dokuz gün sürecek olan fuarda Ayşe Kulin, Mustafa Balbay, İskender Pala, Zeynep Oral, Vural Savaş, Ali Sirmen, Ataol Behramoğlu, Sennur Sezer, Server Tanilli, Muzaffer İzgü, Deniz Kavukçuoğlu, Ercan Karakaş, Aydın Cıngı, Erdal Atabek, Orkun Uçar, Aydın Ilgaz, Beşir Ayvazoğlu, Buket Uzuner, Nevzat Çelik, Hasan Bülent Kahraman, Ali Nesin, Ahmet Şerif İzgören…ve pek çok değerli yazar okurlarıyla buluşacaktır.
TÜYAP Çocuk Kulübü
TÜYAP Çocuk Kulübü kapsamında, yazarlarla söyleşi, okuma saati ve çocuk tiyatrosu gibi 15 çocuk etkinliği yer alacaktır. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, Muzaffer İzgü, Nur İçöüzü, Ferda İzbudak Akıncı, Hamdullah Köseoğlu, Süleyman Bulut, Zeliha Akçagüner, Sennur Sezer, Nilay Yılmaz Muhsine Helimoğlu Yavuz ve Gülten Dayıoğlu gibi pek çok değerli yazar yer alacaktır.
Fuar’ın Sergileri
Semih Poroy'un Cumhuriyet gazetesi kitap ekinde yayımlanan ve 'çizgiyle edebiyat dünyası eleştirisi' olarak nitelendirilen karikatürlerinden oluşan 'Feklavye' sergisi İstanbul’un ardından Bursa Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Dokuz gün sürecek sergi kapsamında 1 Mart 2008 Cumartesi günü Semih Poroy’un katılımıyla bir de söyleşi gerçekleştirilecektir.
Fuar’da ayrıca iki önemli fotoğraf sergisi düzenlenecektir. Atlas dergisi fotoğrafçılarından Fatih Özenbaş’ın son on yılda çektiği gezi fotoğraflarından oluşan karma sergisi “Foto-Öykü” fuar süresince ziyaret edilebilir.
Kitap Fuarı’nda gerçekleştirilecek diğer sergi fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş’ın Türkiye fotoğraflarından oluşan ‘Anadolu’da Yolculuk” sergisidir. Faruk Akbaş’ın, Anadolu’nun her köşesinden çektiği çarpıcı fotoğraflar, bilgilendirici metinler eşliğinde okuyucuyla buluşacaktır.
Üç Fuar Bir Arada
1-5 Mart 2008 tarihleri arasında Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi, BTSO Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve T.C. Uludağ Üniversitesi’nin desteğiyle hazırlanan Bursa Eğitim Fuarı, Bursa 4. Yurtiçi – Yurtdışı Eğitim Fuarı ve TİFAŞ Ticari İhtisas Fuarları A.Ş. tarafından hazırlanan Bursa Bilişim, 5. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı ziyaret edilebilir.
Girişin ücretsiz olduğu fuar, 1-8 Mart 2008 tarihleri arasında 11:00 – 20:00 saatleri arasında, kapanış günü olan 9 Mart 2008 Pazar günü 11:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Arkadaşlar Bursada ikamet edenler için kaçınılmaz bi fırsat.Ben açıldığı gün ziyaret etdim 10' ya yakın kitap aldım.Hatda hala alıcağım kitaplar var.Geçen seneye nazaran daha çok yayınevi katıldı fuara.
Benim aldığım kitaplarıda tavsiye ederim;
*Adnan Menderes'in Günlüğü - Taşkın TUNA (Şule Yayınları)
Kısaca içeriğini anlatayım.Bu kitapda Adnan menderesin kendi özel tuttuğu notları var.Bu notları Taşkın TUNA derleyip okuyucuların huzuruna sunmuş.
*Geri Gel Ey Osmanlı! - Mustafa Armağan(Ufuk Kitapevi)
Osmanlının bambaşka yönlerini anlatan bi kitap.Yankı uyandıracak kitaplardan biri.Bende hakkında fazla bilgiye sahip deilim.Ama en çok satılanlar arasında yer alıyo.
*ASİ - Orkun Uçar (Altın Kitapları)
Orkun beyle birebir görüşme fırsatım oldu.Ben en son yazdığı Zifir adlı kitabın ne zaman çıkacağını sordum.Geçen sene tanışma fırsatı yakaladığım Burak TURAN ile 2009'da çıkarıcaklarını söledi.Bana yeni yazmış olduğu ASİ adlı kitabı şiddetle tavsiye etdi.Bende hemen aldım.Okuyacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum.
*ABDULHAMİD'İN KURTLARLA DANSI - Mustafa Armağan(Ufuk Kitapevi)
Abdulhamit'in bilinmeyen yönlerini anlatan bi kitap.Mustafa Armağanın en çok satılan kitaplarından.Şuan elimdeki kitap 7. Baskı 140 adet.Fuarda en çok ilgili gören kitaplar arasında.
*Veda - Ayşe KULİN (Alfa Yayınları)
Fuarda güzel bi roman ararken Ayşe KULİN ile karşılaşdım.Baya bi yaşlanmış ama çok dinç görünüyordu.Kendisine ilk okuduğum kitabı olan KÖPRÜ kitabından dolayı tebrik etdim ve bana tavsiye edebileceği bi roman istedim.Oda yeni yazmış olduğu VEDA adlı romanını önerdi.Takibi hemen aldım.O kitabıda okuyacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum.
*Çöle İnen Nur - Üstad'ım Necip Fazıl KISAKÜREK(Hacegan)
Fuarda en çok kitabını aradığım kişi tabiki Necip FazıldıAma Üstad'ın Kitaplarının hepsini sadece Büyük Doğu adlı köklü bi yayın evi çıkarıyodu.Büyük Doğu yayın evini ararken rasgele bi standa takıldım ve orda üstadın kitaplarını gördüm.Yeni çıkan bi yayın evi Hacegan üstad'ın seçkin kitaplarını basmışdı.Çok mutlu oldum.Ve en güzel eserlerinden olan Çöle İnen Nur'u hemen aldım.Kısaca kitapı tanıtayım.Şuanda okumakda olduğum kitap Çöle İnan Nur Peygamber Efendimizi en güzel anlatan kitaplardan birisi.O Mubarek nebi Necip Fazıl gibi bi üstad'ın kaleminden bambaşka çıkıyo ve müthiş keyif veriyo.2 gündür elimden düşürmüyorum.Herkesede şiddetle Tavsiye ediyorum.
Bi kaç tane daha kitap aldım ama çokda ayrıntıya girmek istemiyorumMerak edenler varsa -ki inşallah var.Gidip görmelerini tavsiye ederim
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks