alıntı olduğu belli zaten alaraa bide benim menemenin yanında bunlara kimse bakmazyani boşuna yorma kendini ortak(bak sırf seni düşündüğüm için söylüyorum
).ben şimdi menemeni yazdım mı bunlara gerek kalmıcak yani
![]()
Kahvaltı İçin Öneriler..
SALÇALI SOSİS(Dumanı tütmekte henüz...))
5 adet büyük sosis
1 dolu yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı su
1 adet çarliston biber
1 kaşık tereyağı
tuz
*Sosisleri ve biberleri doğrayalım ,
*Tereyağını bir tavada eritelim, içine bir kaşık salçayı koyup biraz kavuralım. Doğranmış sosisleri de ekleyip biraz çevirelim, suyu ve tuzu ekleyip ağzı kapalı olarak pişirelim..
ALINTI
FIRINDA PAÇANGA BÖREĞİ
5 adet yufka
250 gr pastirma
150 gr kaşar peyniri
2 çay bardaği süt
1 çay bardaği siviyağ
1 kahve fincani su yumurta sarisi
galeta unu toz kirmizibiber
*Yufkaları dörde bölelim ve ikişerli olarak ayıralım.
*Aralarına ve üstteki parçaya süt,sıvıyağ,su karışımından birer çorba kaşığı sürelim.
* İçine hafif sotelenmiş pastırmayı koyalım.
*Kalın bir dilim kaşar peynirini pastırmanın üzerine yerleştirelim.
*Kenarlarını içe doğru katlayıp,kalın sigara böreği şeklinde saralım.
*Yağlanmış tepsiye dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp galeta tozu serpelim.
*Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun..
ALINTI
ALINTI
- Ekmeğinizi dilimleyin ve her dilimi dört minik kare şeklinde kesin. (Benim ekmeğimden 8 dilim çıktı)
- 2 yumurtayı kırıp çırpın, içine sıcak suda 15 dakika bekletilerek suyu sıkılmış kurutulmuş domatesleri, ince ince dilimlediğiniz yeşil biberleri, yeterli miktarda ufalanmış beyaz peyniri, kaşar peyniri rendesini, bir tutam tuz, karabiber, isterseniz pulbiber, kimyon gibi baharatları,� kıyılmış dereotunu� ve� 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştırarak harcını hazırlayın.
- Harcı ekmeklerin üzerine eşit miktarda sürdükten sonra kekik ya da fesleğen serpin ve 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyip üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
alıntı olduğu belli zaten alaraa bide benim menemenin yanında bunlara kimse bakmazyani boşuna yorma kendini ortak(bak sırf seni düşündüğüm için söylüyorum
).ben şimdi menemeni yazdım mı bunlara gerek kalmıcak yani
![]()
--------TEŞEKKÜRLER İYİ FORUMLAR--------
Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle.Hakkımda hayırlı olanıda gönlümü razi eyle.Amin
ferhat sende ekle ortaklıktan atıcam seni hee)))))
Malzemeler yine göz kararı :
Hazrlanışı:
- un
- su
- yumurta
- yoğurt
- karbonat
- tuz
- lor peyniri
- bütün malzemeyi derin bir kaba koyduktan sonra iyice yoğuruyoruz
- yoğurduğumuz hamuru iki beze halinde bölerek unlu zeminde bir merdane yardımıyla açıyoruz ve ister resimdeki gibi gelisi güzel istersenizde bir bardak yardımıyla keserek yağda kızartıyoruz.
- ALINTI
son tarifin adi nedir tatlim?
goze hos gorunuyorda
"BOL BOL TEBESSÜM ET GÜLÜMSE"AsLa BiriLerinin Umudunu Kirma,
BeLkide Sahip oLduklari Tek Sey O'dur.
Hem Maliyeti Ucuzdur
Hem De Değerine Paha Biçilmez...
Kötümser yanlız tüneli görür,
Iyimser tünelin sonundaki ışığı görür,
Gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür.
10 adet
malzemeler:
isterseniz tam buğday unu miktarını arttırabilir veya fındık / antep fıstığı ekleyebilirsiniz.
- 275gr un
- 50gr tam buğday unu
- 6gr toz maya (yada 1 paket yaş maya)
- 2,5 ml tuz
- 210ml ılık su
- 15ml zeytinyağı
- 115gr doğranmış siyah+yeşil zeytin
ölçüler için notlar:
- 275gr un= ~2 su bardağı
- 50gr tam buğday unu= ~ yarım su bardağı
- 2,5 ml tuz= yarım tatlı kaşığı
- 210ml ılık su= 3/4 su bardağı
- 15ml zeytinyağı= 1 yemek kaşığı
- 115gr doğranmış siyah+yeşil zeytin= ~1 su bardağı
- hazırlanması:
ALINTI
- yaş maya kullanıyorsanız mayayı ılık suda eritin. unları ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. eriyen mayayı bu havuza dökün. zeytinyağı ekleyerek yoğurmaya başlayın. toz maya kullanıyorsanız unları, tuzu ve mayayı karıştırın. ılık suyu ve zeytinyağını ilave edip yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin. 8-10 dakika yoğurup yağlanmış bir kalıba alın. üzerini hafif yağlanmış bir streçle kapatıp oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
- hafif unlamış tezgahta yoğurun. arada zeytinleri serperek yoğurma işlemine devam edin. hamuru 5 dakika dinlendirip oval bir şekil verin. veya 10 parçaya ayırıp hepsini yuvarlayın. oval yaptıysanız üzerine keskin bir bıçakla 6 kesik yapın. yuvarlak minik ekmekler yaptıysanız üzerlerine keskin bir bıçakla haifiçe artı işareti yapın. üzerini tekrar kapatıp yarım saat dinlendirin.
- fırını 200C ayarına getirin. ekmeklerin üzerine zeytinyağı sürüp 35 dakika pişirin.
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks