Ben o sartlari anlamis degilim. Bir dua'nin kabul edilip edilmemesi kisiye mi baglidir yoksa dua ettigi seyemi baglidir? Bana oyle ogretilmedi...Duâların kabûl olması için ba'zı şartlar vardır. Herkeste bu şartlar bulunmadığı için duâların kabûl olmadığı görülüyor. Onun için, ulemânın ve evliyânın duâ etmesi için onlara yalvarmak, onları vâsıta kılmak lâzımdır. Evliyânın diri veya ölü olması arasında fark yoktur. Zira (Büyük bir âlim vefât edince, feyz vermesi kesilmez, hattâ artar) buyuruldu. (İrşâd-üt-tâlibîn)
“Kul, günah talep etmedikçe veya sıla-i rahmin kopmasını istemedikçe duası icâbet görmeye (kabul edilmeye) devam eder.” (Muslim)
“Allah'a dua eden herkese Allah icâbet eder. Bu icâbet, ya dünyada peşin olur, ya da ahirete saklanır, yahut da dua ettiği miktarca günahından hafifletilmek suretiyle olur, yeter ki günah talep etmemiş veya sıla-ı rahmin kopmasını istememiş olsun, ya da acele etmemiş olsun.”( Buhârî, Daavât, 22)
Neeeeyse...Ben bu sorunun cevabini ciddi sekilde yine anlamadim..Gerci bu konuda kac kere hocalara da sordum ama onlarin verdigi cevaplari da hic anlamadim. Sanirsam bende var bir anormallik bu konuda
Paylasimin icin yinede tskler..

LinkBack URL
About LinkBacks
Evliya kabrinden yardım istenir mi?

Bookmarks