1 den 9´e kadar. Toplam 9 Sayfa bulundu

Konu: Dua'ya Dair

YaSMiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Dua'ya Dair

''Gözünüzdeki nem, duaya dönüşmedikçe ağlamış sayılmazsınız.
    Dertlerinizi, sevinçlerinizi Allah'la paylaşın.
    Sonra Allah sizinle cenneti paylaşır.''

'' Duanız kadar kulsunuz. Kulluğunuz kadar gerçek.''

'' Ve ancak Allah'ı özleyen bir insan duayla kurtarabilir kendini.''

(İSMAİL ACARKAN / O'na Ruhumun Yaralı Olduğunu Söyleyin

''Dua etmek Yaradan'ı değiştirmez ama dua edeni değiştirir''

''Her söz dua değildir. Ancak ruhu olan sözler duadır.''

''Yüreğinin derinliklerinden Rabbini çağıran kişi,kendini aşkın sonsuz semasında bulacaktır.''

''Bir el Allah'a açılırsa; hiçbir şey alamdan asla kapanmaz. Allah kimseyi boş göndermez.''

''Namaz bir duadır.Allah'ın rızasını ve sevgisini istemenin bir yoludur.
    O duadır ki; içinde ve dışında Allh'ın haricinde bir söz yoktur.
    Namaz bir yakarıştır; kulun Allah'a halini söylemesi ve O'ndan aman dilemesidir;
    O'nun büyük affını dilemesidir.
    Namaz bir niyazdır. Allah'a şükürle, hamd ile, tesbih ile dolu bir istekdir.
    Öylesi bir istek ki; beklenilen tek şey O'nun cevap vermesidir.
    Dünyanın esaretinden ve cehennemin karanlığından korunmak istemesidir.
    Ve sevdiğiyle bu yolculuğa beraber gitmenin adıdır, kalbini imana ulaştırmanın bir yoludur namaz.''

'Rabbimiz; ''Ellerini bana kaldırıp dua eden kulumun ellerini boş çevirmekten haya ederim'', buyurdu.
    Melekler : ''Ey Rabbimiz,o bağışlanmaya layık değildir'' , dediler.
    Bunun üzerine Rabbimiz : ''Lakin ben onu korumaya ve affetmeye ehilim.
    Sizi şahit tutarım ki,onu affettim'', cevabını verdi. (Hadis-i Kutsi)

''Dua ; rahmetin anahtarıdır.''

''Allah'ın lütuflarından isteyiniz. Çünkü Allah kendisinden istenilmesini sever'' (Hadis-i Şerif)

''Allah'a duayı cevap vereceğinden emin olarak yapınız. Gafletle oyalanan kalbin duasını Allah kabul etmez.''

''Sizin herhangi biriniz duasında acele etmediği ve 'dua ettim de, kabul edilmedi' demediği sürece, duası kabul edilir.'' (Hadis-i şerif)

''Kabul edileceğine inanarak Allah'a dua ediniz.
    Biliniz ki Allah, şuursuz, gaflet içinde bulunan bir kalpten çıkan duayı kabul etmez.''(Hadis-i Şerif)

''Mü'min bir dua ile Allah'a yalvarırsa, bu dua - günah işlemek veya akraba ile ilgiyi kesmek için olmadıkça - yüce Allah ona şu üç şeyden birini verir:
    -Ya duasını kabul edip ,istediğini dünyada verir.
    -Yahut ona vereceğini ahireti için saklar.
    -Veya duasına karşılık,ondan o duanın dengi olan bir kötülüğü uzaklaştırır. (Hadis-i şerif)

''Dua...
    İnsanın hayata uzanan eli...
    Dua...
    İnsanın sonsuz kudrete kalbiyle yönelmesi..
    Dua..
    İnsanın,ümitsizlik ve çaresizliğin karanlığından,mutlak ışığa doğru yürümesi..
    Dua...
    Nefsin hayat yükünü insana yüklemesine muhabil,ruhun ve kalbin kudret gemisine binip hafiflemesi..Yükünü Rahman'a vermesi..
    Kalp ve ruhun eli,gözü,kulağıdır dua..''

''Dua; hayatın nefesidir.
    Dua; ibadetin nuru ve kokusudur.
    Dua; Yaradan'ın huzurunda olmanın,O'na muhatap olabilmenin adıdır.
    Dua; ruhun,madde kafesinin kapısını aralayıp kanatlanmasıdır.
    Dua; sevdiğine yönelmek,sevgiliyle dertleşmek,ona yaşadığı zorluğu da,mutluluğu da anlatmaktır.
    Fani olanın,sonsuz olana;muhtaç olanın,sonsuz zenginliğe sahip olana bağlanmasıdır dua..
    Bir bahar mevsiminde açan çiçeklere,gül kokularına,rahmet meyvelerine pencerelerimizi açmak misali;ebedi bahar meltemlerine gönül penceremizi açmaktır ,dua..
    Zalimin zulmüne,vefasızlığa,yalnızlığa,sıkıntılara,zorlukl ara en güzel cevabı almak için soru sormaktır dua..
    Cevap ondan gelir.Sonsuz derecede adil,vefalı,ebedi dosttan gelir.Cevap dostçadır,sevgiyledir.
    Cevabın adı huzurdur,bazen gözyaşıdır ama mutlaka ruhun aydınlanması,kalbin yatışmasıdır.
    Dua;dünyanın ve maddenin öetesini görmek, öte alemlerin varlığını hissetmektir.
    Dua;sonsuza giden yolda, kalp gözünü o sonsuz ufka dikmektir.''

(İSMAİL ACARKAN/Sözün Kalbi Duadır, Kalbim Sen Ol Efendim

''Dua; hayatın nefesidir.
    Dua; ibadetin nuru ve kokusudur.
    Dua; Yaradan'ın huzurunda olmanın, O'na muhatap olabilmenin adıdır.
    Dua; ruhun, madde kafesinin kapısını aralayıp kanatlanmasıdır.
    Dua; sevdiğine yönelmek, sevgiliyle dertleşmek, ona yaşadığı zorluğu da, mutluluğu da anlatmaktır.
    Fani olanın, sonsuz olana; muhtaç olanın, sonsuz zenginliğe sahip olana bağlanmasıdır dua..
    Bir bahar mevsiminde açan çiçeklere, gül kokularına, rahmet meyvelerine pencerelerimizi açmak misali;
    ebedi bahar meltemlerine gönül penceremizi açmaktır, ufka..
    Zalimin zulmüne, efasızlığa, alnızlığa, sıkıtılara,zorlukl ara en güzel cevabı almak için soru sormaktır dua..
    Cevap ondan gelir. Sonsuz derecede adil, vefalı, ebedi dosttan gelir. Cevap dostçadır,sevgiyledir.
    Cevabın adı huzurdur, bazen gözyaşıdır ama mutlaka ruhun aydınlanması, kalbin yatışmasıdır.
    Dua; dünyanın ve maddenin ötesini görmek, öte alemlerin varlığını hissetmektir.
    Dua; sonsuza giden yolda, kalp gözünü o sonsuz ufka dikmektir.''

Konu MeVSiM tarafından (07.10.09 Saat 09:07 ) değiştirilmiştir.

MeVSiM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Rabbim!!!

Ey Allahım,
    Kanı kaynayan zamanlarında onlara daha çok vesvese verip onları kötü yola düşürmek için gayret sarfeden Şeytanın şerrinden
    bizim geleceğimizin direkleri olan gençlerimizi koru ve direnç ve güç ver.
    Allahım Her belaya ve şerre rağmen senin yolundan yolunu ve kalplerini ayırmayan kullarından eyle bizleri....
    GENCLIGIMIZI senin davan için, rızan için, senin yolunda hizmet ile geçirmeyi bizlere nasib et ve bizleri SENDEN ayırma!...

Ey Rabbim, Senin çatın altında SENİN rızan için amin demeyi unutturma..

(Amin)

İlâhî!
    Muhammed, sallallâhu aleyhi ve sellem, ve âline rahmet eyle.
    Senin dîninin yerine sapık yötem ve yollar edinmeyeceğim; Senin Hakk olan yolundan sapmayacağım!
    Hidâyetine erişmeyi benim için de kolaylaştır.
    Beni, ömrüm olduğu sürece, Sana itaat yolunda bir hizmetkâr olarak yaşat.

Allah'ım bizim Efendimiz Muhammed'e (s.a.v) kusursuz bir salat ve rahmet, mükemmel bir selam selamet vermeni diliyoruz. O peygamber ki Onun hürmetine düğümler çözülür ,sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılır ve dağılır ,hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir . O nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah'ım onun ehl-i beytine ,ashabınada her göz kırpacak kadar zamanda her nefes alacak zamanda Sana malum olan varlıklar sayısınca salat et. AMİN...

Ey beni ilk önce ruh olarak yaratıp sonra ruhuma beden giydiren rabbim.senin emir ve yasaklarını duymam için kulak veren rabbim,seni anlatmam için dil veren rabbim,sana avuç açıp dua ede bilmem için el veren rabbimseni adım adım yürüyerek anlata bilmem için ayak veren rabbim.

Her ne kadars ana asi gelsemde emirlerini tam olarak yerine getiremesemde seni bilmeyenlere seni anlatamasamda,her an sana el açıp dua edemesemde,çok günahkar olsamda ne olur beni affet rabbim.senden başka rabbim yok ki ona gidip el aman diyeyim.kovsanda kapından bilirim ki kovmassın yine sana gelecem el aman diyeceğim.ne olur rahmetini tüm müslüman kardeşlerimin ve benim üzerimden ayırma rabbim.sen darda kalmışlara yardım edersin ne olur banada yardım et.senin her şeye gücün yeter.

AMİN......

Utanırım ya RAHMAN eshabı guzinin tövbesinden utanırım. Uzeyr olup harama baktım diye vuramadım kendimi dağlara ağlaya ağlaya AFFET YA RABBİ diyemedim

Utanırım Ya Rahman mümin din kardeşlerim zulm altındayken gidip Ali olamadım. Senin rızan için öldüremedim onları. Ömer gibi hanımını çocuklarını yetim öksüz bırakmak isteyen gelsin diyemedim...

Utanırım Ya Rahman korkamadım yatağa girip uyumaktan Seddad Bin Evs olamadım yataktan kalkıp sabaha kadar secde edemedim.

Ya Rahman ne güzel kulların var ben onlardan olamadım. Simdi ağlıyorum sessizce. Sanki oturduğum yerde ölümümü bekliyorum. Yok misali yasıyorum.. Her vasıtaya bindik fanide simdi sıra tabut denen cansız ata binmekte...

Şehadettir arzuhalım nasib edermisin Ya Rahman cennette cemalinle şereflendirirmisin bu acizi. RAHMETIMDEN GAZABIMDAN USTUNDUR buyurmuşsun. Rahmetinle muamele eyle bizlere biz aciz kullarınız. Öylesine bir ölüm nasip eyleki Azrail as geldiğinde hoş gelsin ve geldiğinde o görevini yerine getirmeden sen bizlerden Razı ol İnşAllah(c.c.)...
    Utanırım ya RAHMAN eshabı guzinin tövbesinden utanırım. Uzeyr olup harama baktım diye vuramadım kendimi dağlara ağlaya ağlaya AFFET YA RABBİ diyemedim

Utanırım Ya Rahman mümin din kardeşlerim zulm altındayken gidip Ali olamadım. Senin rızan için öldüremedim onları. Ömer gibi hanımını çocuklarını yetim öksüz bırakmak isteyen gelsin diyemedim...

Utanırım Ya Rahman korkamadım yatağa girip uyumaktan Seddad Bin Evs olamadım yataktan kalkıp sabaha kadar secde edemedim.

Ya Rahman ne güzel kulların var ben onlardan olamadım. Simdi ağlıyorum sessizce. Sanki oturduğum yerde ölümümü bekliyorum. Yok misali yasıyorum.. Her vasıtaya bindik fanide simdi sıra tabut denen cansız ata binmekte...

Şehadettir arzuhalım nasib edermisin Ya Rahman cennette cemalinle şereflendirirmisin bu acizi. RAHMETIMDEN GAZABIMDAN USTUNDUR buyurmuşsun. Rahmetinle muamele eyle bizlere biz aciz kullarınız. Öylesine bir ölüm nasip eyleki Azrail as geldiğinde hoş gelsin ve geldiğinde o görevini yerine getirmeden sen bizlerden Razı ol İnşAllah(c.c.)...

Konu MeVSiM tarafından (03.10.09 Saat 15:26 ) değiştirilmiştir.

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Tükeniyorum Rabbim! Yalnız kaldığımı düşünüp, varlığının her an,
    her noktada tezâhür ettiğini, beni devamlı koruyup gözettiğini,
    gönlümden geçenlere dahî cevap verdiğini unuttuğum zaman, “Rabbim” demeyi unuttuğum an tükeniyorum!
    Diriliyorum Rabbim! Sana yaslandığım, Sana güvendiğim,
    Sen’inle başlayıp, Sen’inle devam ettiğim,
    tüm işlerimi Sana havâle ettiğim an!
    “Ne güzel Dost’sun” dediğim zaman diriliyorum.
    Tükeniyorum Rabbim! Tüm sevdiklerimden; anne-babamdan,
    cânandan, ten kafesindeki cândan daha yakın olduğunu bilerek,
    ellerimi Sana açmayı, Sen’den netice, Sen’den çâre beklemeyi unuttuğum zaman!
    “Bu dertler neden bana?” dediğim an tükeniyorum.
    Diriliyorum Rabbim! Havayı soluyup Sen’inle dolduğum,
    gözümü açtığımda Sen’i bulduğum, en sağlıklı irtibatı Sen’inle kurduğum,
    tüm dünya bana küsse de Sen’in dostluğunu ümid ettiğim an! “Kahrın da hoş , lütfun da hoş” dediğim zaman diriliyorum.
    Tükeniyorum Rabbim! Hayat enkâzı altında kaldığımda,
    çekiç misâli zaman beynime vurduğunda...
    Hayal, ideal diye, küçük hedefler peşinde koştuğumda...
    Dünya meşgalesine dalıp, bir cenneti, bir azabı, bir de ölümü unuttuğumda...
    “Beni affet” demeyi azalttığımda tükeniyorum.
    Diriliyorum Rabbim! Yandığımda Sen’inle söndüğüm,
    Seni hatırlayıp rûhumu güldürdüğüm,
    O sırlı gücünden kuvvet aldığım, Sen’inle yürüdüğüm, dua ederek Sen’inle konuştuğumda...
    İçimdeki tüm ırmaklar sana kavuştuğunda...
    Ruhum kitabın ve secdenle buluştuğunda…
    “Ya Rab, bırakma ellerimi” dediğimde diriliyorum.
    Yeniden cânlanıyor, cânıma cân katıyorum!
    Cânımda Sen’i buluyorum! Sen’inle huzur doluyorum!
    Dirilişlerim, dostluğunun tercümesidir.
    Sen’i yâr bilişimin, yoluna serdâr oluşumun, sözlerinle hemhâl oluşumun işâretidir.
    Dirilişlerim, sana açılan tüm kapıların anahtarıdır...
    O kapılar önünde gösterebileceğim en güzel beraattır.
    Dirilişlerim, tüm yangınlardan firar edişim, sonu olmayan bir tebessümdür!
    Ruhumun ebedî dosta, yegâne vuslata ilerleyişidir.
    “La ilâhe illallâh”, Sen’den başka yok ilâh diyerek, kendimi Sana emânet edişimdir.
    Durdur tükenişimi. Kabul buyur dostluğuna.
    Dirilt beni Rabbim!.. Amin..

MeVSiM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ey diri olan!
    Ey ebedi var olan!
    Ey izzet ve ikram sahibi olan!
    Ey gücün, şerefin ve büyüklüğün sahibi olan Allah’ım!
    Halimi düzelt,
    işlerimi güzelleştir,
    beni bela ve fakirliğin acılarından koru,
    düşmanların şerrinden,
    şeytanın aldatmasından,
    nefsin arzularından,
    saptıranların saptırmasından beni koru ey Rabbim!

Ya Rabbi!
    Beni çok ibadet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle…
    Dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy.
    Hayırlı nimetlerimi sonuna erdir.

Ya Rabbi!
    Ömrümün son zamanlarında,
    ölüm anında kalbimi ve dilimi imanla doldur.
    Bana son anda; şehadet ederim ki, Allah birdir ve yine şehadet ederim ki,
    Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) O’nun elçisidir demeyi nasip et.

AMİN!!!

“Ey, Rabbim! Gayb ilminle ve halk üzerine kudretinle,
    hayatı benim için hayırlı gördükçe beni yaşat, ölümü benim için hayırlı gördüğün zaman da beni vefât ettir.
    Ey Rabbim! Gizlide ve açık da senden haşyetini istiyorum.
    Rızâ hâlinde de, gadab hâlinde de ihlâs sözünden ayırmamanı istiyorum, fakirlikte de zenginlikte de i’tidâlden ayırmamanı istiyorum.
    Sen’den tükenmez bir ni’met, kesilmez bir göz ferahlığı (yüzde açıkça görülen neş’e ve huzûr) istiyorum.
    Sen’den beni kazâna râzı kılmanı, ölümden sonra yaşamanın serinliğini istiyorum.
    Sen’den yüzüne bakmanın lezzetini; Sana kavuşmanın şevkini istiyorum.
    Bütün bunları zarar vericinin zararından, saptırıcı bir fitneden uzak olarak vermeni istiyorum.
    Ey Rabbim! Bizi îmân zîynetiyle süsle, bizi doğru yolda olan hidâyet rehberleri kıl.”

(PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V.) İN DUÂSI.. SALÂT VE SELÂM O’NUN ÜZERİNE OLSUN..)

YÂ RABBİM

Biz her seferinde SENi unutsakta, biliyoruz ve hissediyoruz ki SEN hiçbir zaman bizi unutmadın!
    Bazen oluyor ki geç hatırlıyoruz SENi...
    Kafamızı duvarlara vurunca, herşey geç kalmaya yakınken,
    yanımızdaki herkesin, hatta kendinin bile kendine yetersiz kaldığı zaman
    sadece
    SENSİN
    aslında bana yâr olan dediğim zaman.
    ALLAH'ım AMENTÜ esaslarıyla açıyorum yüreğimi...
    SANA ve RASÛLÜNE!..
    Beni bana bırakmamanın büyüklüğünü yaşayarak...
    ''Bir kulum Bana dua etmezse Bana cefa etmiş olur
    ama eğer Bana dua ederde Ben onun duasını kabul etmezsem
    Ben ona cefa etmiş olurum ki Ben kuluma hiç cefa etmem!! ''
    Hep bunun arkasına sığınarak açıyorum ellerimi ve yüreğimi sana doğru.
    Buradaki merhametin kollarına atarak kendimi seccadeye,
    kapanıyorum her seferinde...
    Senin verdiklerini sonuna kadar hakkıyla yaşamak istiyorum!..
    SENi sevmek nedir?...
    SEN de yok olmak nedir?..
    Öğret ve yaşat...
    Verdiğin musibetlere karşı dik durabilmeyi, acizliğimi yaşayarak nasip et ALLAH'ım...
    SENden başkasını gönlümden al.
    SENi incitecek her davranıştan beni uzak tut!
    Beni Kur'an a mahkum,Kur'an'ı bana hakim kıl RABBİM!...

Amin..

Ya Râb!..

Kapına geldim, ölümle geldim… Eli boş, kalbi kara, yüzü kara geldim.

* * *

Dünya avuttu beni, oyaladı, eğlendirdi. Türlü ziynetiyle kendine çekti. Ben de daldım ona, unuttum seni, unuttum kendimi, unuttum öleceğimi…

Ama bak şimdi ölüm geldi, buldu beni…

* * *

Kimse etmedi bana, kendimin ettiğini… Ben kimseyi değil, ancak kendimi kandırdım. Şeytana uydum, nefsime kandım. “Ebedî yaşayacaksın!..” diye kendimi inandırdım. Yarına dâir ne planlar yaptım, ne hülyalara daldım.

Ancak bir akşam, güneş kızıl eteklerini daha toplamamıştı ki, çalındı kapım…

* * *

Oysa daha yapacak ne çok işim vardı, tadacak ne kadar lezzet, gezecek ne çok yer, toplayacak ne kadar güzellik vardı.

Elimde neler vardı, neler… Ama hiçbiri yetmezdi. Gözüm hep başkalarınınkine kayar dururdu.

Lâkin gözüm şimdi kendi yaptıklarına sâbitlendi.

* * *

Meğer ne kadar az iyilik yapmışım, ne kadar da az başkalarını düşünmüşüm. Hayatımı ne kadar da gafletle geçirmişim. Gençliğimi, zindeliğimi, gücümü, kuvvetimi, aklımı, zekâmı ne kadar da boş yere heder etmişim.

Artık nâfile… Geçen geçiyor, giden dönmüyor.

* * *

Pişman olasım geliyor, ama artık o da nâfile… Ölüm geldi, hayat bitti. Son perde indi ve gerçek hayat başladı. Benim yazdığım, kurgusunu yaptığım, sahneye ******** ve şimdi izleyeceğim hayat!..

“Keşke”si olmayan, gizlisi olmayan, dönüşü olmayan, müsveddesi olmayan hayat!..

* * *

Kapına geldim, ölümle geldim… Öldüm de geldim. Eli boş, kalbi kara, yüzü kara geldim.

Afvına geldim, lütfuna geldim, sana geldim;

Yâ Rab!..

Palästina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Böylesi Güzel Paylaşımlarınız için Tesekkür Ederim,Allah c.c Razı Olsun.Ne Ne Ne Güzel dir Duanın O Sırrını Anlayarak Huzura Ermek!

Sert ilklimin Mert Genci 66

"Ayriligin Firaki Düsmeli Sineye,
    Dudaklar Küsmeli Kahkahaya Gülmeye!..

Ben Mahkum Olmusum Kirecli Dört Duvara,
    Gözyasi Dökme Yusuf Kirli Mektuplara!..

Fidem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    "Ne beyan-i hale cu'ret ne firaha kudretim var."

Standart --->: Dua'ya Dair

İNAN

AMA YALNIZCA BİLDİĞİN GERÇEKLERE

GÜVEN

AMA YALNIZCA İÇİNDE BAĞLANDIKLARINA

SEV

AMA YALNIZCA HAK EDENLERİ

PAYLAŞ

AMA YALNIZCA DEĞERİNİ BİLENLERLE

ÇALIŞ

AMA YALNIZCA DOĞRULUK YOLUNDA

YAŞA

AMA SAKIN ÖLÜMÜ AKLINDAN ÇIKARMA

Konu Fidem tarafından (24.04.10 Saat 10:28 ) değiştirilmiştir.
    ♪ sadece müzik...

Konu Bilgisi

Uye Bu Konuya Bakiyor

Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)