paylaşım için teşekkür ederim...
SLM .Öncelikle belirteyimki ben yeniyim bu Alemdeyanlis ve hatalarimdan dolayi iyi niyetinize siginiyom
Gelelim mevzuya
Dinimizi nekadar biliyoruz diyecem ama ne gariptirki bilmek yetmiyor islam dinindeaslonan Ihlass ama Ihlasi da ögrenmek onuda yasamak ilimle bilmekle mümkün , yani tek kanatli kus nasil ucmazsa islam dininide yasa mak ilimsiz olarak okadar zor
onun icin dirki H:Z Ali ilim cin dede olso gidin buyurmus ,ama ögrenmek yetmiyor müslümana amel salih amel gerek oda olmassa cehenneme iyi yolculuklar
yani ölüm ve hesap iyide bunu bilen her müslüman yandim Allah demeli ama sindiki müslümanlar yak Allahim diyor bu da bir garip degilmi
cahiliye devrinde Kiz evletlarini insanlar ar yapip Bebek yasta canli canli gömüyorlardi topraga ,ama o günkü kiz cocuklari günahsizdi ,ya simdi Anne ve Babalar neyapiyor hesapta aydinlar falan evlatlarini cehenneme gömüyor, biz simdinin bu zamanin insani akilli ozamanin insani cahil eh en iyisini Allah bilir ya sizce ??????
paylaşım için teşekkür ederim...
Uzaktan sevmek nedir? Gidin Hz. Vahşi (r.a)'ye sorun.
Görmeden sevmekten başka bir şey bu.
Görmek fakat yaklaşamamak,
Bakmak ama konuşamamak.
Sadece uzaktan seyretmek ve ağlamak,
Ağladığını, sevdiğini söyleyememek.
Zor olan budur.
Görmek ama dokunamamak...
Cahilliye devrinde aslinda simdi yasiyoruz derim arkadaslara da arkadaslar gulup gecer.
Ama oysa bi hayatimiza donup baksak. Kacimiz neyi ne kadar biliyoruz? Ne buyukler dogru durust dini konularda egitim veriyor, ne de genclerimiz dine yonelik ilim sahibi olmaya calisiyorlar ( herkese degil sozum ).
Daha dogru durust Islam ne oldugunu bilmeden, muslumanim elhamdulillah demekle is bitmiyor. Ama nedense cogumuz bununla yetiniyor..
"Ölüm, mümin için hediyedir."
"*Zucht*"
Melek haklisin onun icin ki biz herbir bireye cok is düsüyor bu konuda ,
Peyganber efendimiz her zaman ümmetim ümmetim demis oysa bizler evladim demekten bile aciz kaliyoz malesef .
Biz ilk Müslümanlarin yasadigi SIKIntilarin, cektikleri izdirap, aci ve cilelerin hic birini yasamadik..
Acaba bütün bu rahatliklarin, kolayliklarin,gözünu acip kendisini dinin kucaginda bulmanin bir bedeli olmaLi degilmi? ISLAmiyeti kendi gayretleriyle sonradan kabul eden cilekes muslumanlarin yasadigi zorluklarin hic birini gormeden herseyi hazir bulan bizlerin yapacagi birseyler yokmudur ?Elhamdulillah Müslümanim demekle is bitiyormu ? Dinimizi daha iyi ogrenmek ve olmasi gerektigi sekilde yasamak icin özel bir gayretin icine girmemiz gerekmiyormu? TAbikide gerekiyor fakat kacta kacimiz dinimizin gerektigi sekilde tam anlamiyla yasiyoruzki..?Dinimizi guzelce ogrenmek ve ogrendiklerimizi yasamak zorundayiz..
Dinimiz adina kendimizi siniyormuyuz ? ve yahutda ne sekilde kendimizi sorguluyoruz..
Kendimden yola cikaraktan Ben kendimi dinimiz adina yeterli bulabiliyormuyum..acikca kendimi sinavdan geciririm.
Mesela kendime sorarim
Biz Allah yolunda ne yaptik ?
Hangi imtihani kazandik?
$ayet biz Allah-in sevdigi insanLar gibi zor bir imttihandan gecmemissek,rahatimiza duskun nefsimize: Ey nefsim Din ugrunda sen ne kadar SIKInti cektin ? diYE sormaliyiz Ki yarin Öbürgün cocukLarimiza dinimizi gerektigince ögretebilmektir.Sabirla huzurla,sevkatle Ahlaki degerlerimizide unutmamak gerekLi
memati Allah razi olsun Sizden guzel bi konuya deginmissiniz
SaygiLarimLa
tam anlamıyla A'dan Z'ye herşeyi biliyorum diyemem....ama aslolan şu ki ben hep 1 yerden ayrıldıktan sonra ya da öldükten sonra arkamdan iyi bir şekilde anılmak isterim....iyi ve dürüst bir bir insan/insandı desinler yeterli benim için.....ki böyle biri olduğuma inanıyorum...yıllar boyu süren dostluklarım ; iyi günde kötü günde hep benle olan insanların sayısı bunların tersi olan insanların sayılarından çok daha fazla.....
güzel 1 paylaşımdı tşkler....
BiZ 3 KiŞiYiZ;
KeYFiM, BeN ve KaHYaSi...
birsey yazacagim simdi turkiyedekileri kizacak ama kizsinlar turkiyede kime sorduysam bilemediler en önemli bilinmesi gereken sorudur bu ve bunu bilmeyenin nikahida olmazmis
32 sartin ikisini bilen varmidir?? varsa yazin ltf.
Ben a-z ye kadar bilmem ama cok bilgim vardir. ezberimde coktur bu konuda dualari ezbere bilirim. ALLAhin emirlerine uyarim ama ALLAh bilir yinede gunahimi sevabimi tabiki.
Biliyorum demememiz gerekir. Her zaman aciziz ve bilmediklerimiz bildiklerimizden daha coktur
Hem 32 farz derler ona. 32 farz dan oturu daha cok bilinecekler (farzlar) var. Bunlar sade daha rahat ogretilebilmesi icin bu metodu kullanirlar.
Evlenmek icin nice sartlar var muminler icin (cogumuz bunlari da bilmiyoruz bile).
Dininden haberdar olmiyan ilme sahip olmayan insan acaba nasil evlenebilir ve yuva kurup evlatlarina Islam i ogretebilir? Hadi evlatlarini da gectim esi ile birlikte birbirine ALLAH yolunda nasil destekci olabilirler veyahut bilgilerini nasil gelistirebilirler?
Belirli zemini hazirlamak gerekir evlenmeden once dimi?
Bazen oyle insanlar nikah kiyip evleniyorlar ki o nikahi kiyan Imamlarin akillarina sasiyorum. Daha gusul abdesti nasil alinir bilmezler ama evlenirler. Evlilige oyle acele etcekleri yerine once belirli zemini hazirlayip oyle evlenmelerini daha mantikli buluyorum sahsen![]()
"Ölüm, mümin için hediyedir."
"*Zucht*"
islamin sartlar yada farzlari 5 dir 1-telimeyi sahadet getirmek 2 -namaz kilmak 3-oruc tutmak 4-zekat vermek 5-hac ca gitmek
Imanin sartlari 6-1-Allahin birligine varligina inanmak 2-allahin meleklerine inanmak 3-allahin kitaplarina inanmak 4-allahin peygamberlerine inanmak 5-öldükten sonra dirilmenin hak olduguna inanmak 6-kadere hayrin ve serrin allahdan olduguna inanmak -müslümansan bukadari yeter sana gerisinide ögrenmek istersen ilmihalden okuya bilirsin ,Allaha emanet olasin ...
Tsk ler , Peygamber efendimiz buyuruyorki , ümmetimin evvelimi sonumu daha cok hayirlidir bilinmez , burdanda bize düsen umutsuzluga kapilmayip, nefsimizi bilip ona hakim olarak ihlasli bir hayat yasamak ve etrafimizdakilere halimizle örnek olmak bunu yapabilene ne mutlu. Allah basta beni ve cümlemizi bu halle hallenmeyi nasip eylesin ....ayrica bende saygilar sunarim Siyah Beyaz![]()
Konu memati tarafından (15.03.08 Saat 01:42 ) değiştirilmiştir.
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks