topragim paylasimin cok guzel..emegine saglik..![]()
Kıskançlık Kuran'da kınanan bir davranıştır. Hz Yusuf kardeşleri tarafından kıskanılmış ve babasından uzaklaştırılmıştır. Nedense insanlar en çok da kendilerine en yakın insanları kıskanırlar. Bu aile içinde ve arkadaşlar arasında görülür. Kıskançlık duygusunun içindeki en önemli tehlikeyi haset olarak tanımlayabiliriz. Bu istek içten içe olur ve sonuç alındığında insan kendisini başarılı hisseder.
Bu kıskançlığın hedefi bizim Müslümanlığımız olabilir. Kuran'da da belirtildiği gibi inkar edenler hem uzaklaşır hem de uzaklaştırırlar. Bizi kendi yanlarına çekmek isterler. Bu onlar açısından iyi niyetli bir tavır değil, aslında Allah’ın varlığından korktuklarındandır. Kendileri Allah’a inanmayı değil, bizi caydırıp kendilerini rahat ettirmek isterler.
Bir inanan ise bir inananı kıskanmaz. Ama hayırlarda yarışabilirler. Birbirlerinin iyi huylarını örnek alıp, birbirlerine gerçeği ve sabrı önerirler. (103,Asr/3) Hatta Kuran’da geçen takva sahiplerinin en önünde olma duası bile vardır. Ama bunlar kıskançlığı getirmez, tam tersine birbirleriyle yarışarak daha iyi Müslüman olmayı getirir. Eğer bir mümin bize dini bir konuda tembihte bulunuyorsa, alınmadan, kızmadan teşekkür etmeliyiz. Çünkü yaptığı iyilik içindir.
Uzaktan sevmek nedir? Gidin Hz. Vahşi (r.a)'ye sorun.
Görmeden sevmekten başka bir şey bu.
Görmek fakat yaklaşamamak,
Bakmak ama konuşamamak.
Sadece uzaktan seyretmek ve ağlamak,
Ağladığını, sevdiğini söyleyememek.
Zor olan budur.
Görmek ama dokunamamak...
topragim paylasimin cok guzel..emegine saglik..![]()
Suskunluğum AsaLetimdendir.Her Lafa verecek cevabım var.Ama bir Lafa bakarım, Lafmı diye. Birde söyLeyene bakarım Adammı diye
emegine saglik gercekten doru ama ben cok ksikancimdir napcam![]()
Cokgen güzeL konu oLmus....
Cok Güzel Konu, Ama Ben Cok Kiskancim![]()
»' z.є '« кαувєтмє∂ιğιм вιя υмυ∂υм ναя, вєηι уαşαмα вαğℓαуαη..
Evet Dostum! Gülmek Varken Surat Asmak Niye, Güldürmek Varken Aglatmak Niye, Güzel Sözler Söylemek Varken Kalpleri Kirmak Niye? Hayat Cok Kisa Dostum Ve Bu Dünyadaki Hic Bir Sey Kirilan Kalplere Degmez!!
![]()
kiskancligin tedavisi varmis..![]()
Suskunluğum AsaLetimdendir.Her Lafa verecek cevabım var.Ama bir Lafa bakarım, Lafmı diye. Birde söyLeyene bakarım Adammı diye
ALLAH Bilir Yine Neler Sezdide Böyle Bi BasLk Acti payLasimin icin TskLer Müdür www.kiskanma.coma git sana Dini ilahi AlbuMLer eKLedim![]()
Hayat Mucizelerle Dolu Bir Cizgi !!!Ve Bu Cizgideki En Büyük Mucizemsin ...
♥ i Love you ALemim ♥
Rica ederim sizden de Allah razı olsun.....
Uzaktan sevmek nedir? Gidin Hz. Vahşi (r.a)'ye sorun.
Görmeden sevmekten başka bir şey bu.
Görmek fakat yaklaşamamak,
Bakmak ama konuşamamak.
Sadece uzaktan seyretmek ve ağlamak,
Ağladığını, sevdiğini söyleyememek.
Zor olan budur.
Görmek ama dokunamamak...
Yazik..Hemde Cok Yazik..Paylasim icin Tesekkürler..
Sert ilklimin Mert Genci 66
"Ayriligin Firaki Düsmeli Sineye,
Dudaklar Küsmeli Kahkahaya Gülmeye!..
Ben Mahkum Olmusum Kirecli Dört Duvara,
Gözyasi Dökme Yusuf Kirli Mektuplara!..
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks