Slm , Allah söyle buyuruyor bana bir adim yaklasana ben on adim yaklasirim ,
bana on dadim yaklasana ben kosarak gelirim buyuruyor ,durum buyken yakini elde etmek
kulun gayretine kaliyor , sende bunu güzel izah etmissin ,Tebrikler
Soruda geçen “yakın” ve “yaklaşma” ifadelerinin mesafe ve mekânla bir ilgisi yoktur. Allah’ın kuluna yakın olması, onun her türlü ihtiyaçlarını bizzat görmesi, bütün hücrelerinde her türlü icraatı kudret ve ilmiyle yapması, ona kendi nefsinden daha merhametli olması gibi manalar taşır. Kulun Allah’a yaklaşması ise onun razı olduğu bir kul olma vadisinde attığı adımlarla ilgidir. İmanındaki inkişaf, ilmindeki terakki, amelindeki ihlas onu Allah’a yakınlaştıran vasıtalardır.
Uzak, yakın, geçmiş, gelecek gibi ifadeler zaman ve mekânla ilgilidir. Maddî olan ve bir mekânda yer tutan varlıklar birbirlerine göre yakında veya uzakta bulunurlar. Maddeden ve mekândan münezzeh olan Allah, mekânın her yerindeki mahlûkatına onların nefislerinden daha yakındır. Keza, zamandan münezzeh olan Allah, zaman nehrinde akıttığı her bir varlığa onun nefsinden daha yakındır. ALINTI
Slm , Allah söyle buyuruyor bana bir adim yaklasana ben on adim yaklasirim ,
bana on dadim yaklasana ben kosarak gelirim buyuruyor ,durum buyken yakini elde etmek
kulun gayretine kaliyor , sende bunu güzel izah etmissin ,Tebrikler
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks