Pür melalim size ayansa şayet;himmet elinizi kalbime de eğer misiniz Ya Resulallah ? Kalbimin çığlıkları size kadar geliyorsa şayet;himmet elinizi taa oralardan da olsa bana da uzatırmısınız Ya Resulallah ? Günüm gül koksun diye meleklerin ellerindeki gümüş tepsiler içinde size doğru gönderdiğim salat ve selamlarıma o gül kokulu dualarınızla mukabelede bulunur musunuz Ya Resulallah ? Size karşı nasıl bir hitabet üslubu kullanılması gerektiğini dahi bilmekten fersah fersah uzak hallere düşmüş adı Ahmed olan ama kalbi bir türlü Ahmedlik olamayan bu ümmetinize şefaat eder misiniz Ya Resulallah ?
Kalp aynamın cilalanmasında bana yardımcı olur musunuz Ya Resulallah ? Samimiyetten cüda düştüğüm anlarda,ALLAH yolunda koşturularak nasır bağlamamış pamuksu ellerimden tutup beni de Liva-ul Hamd sancağınızın altına alır mısınız Ya Resulallah ? Eşya ötesi alemlerin esrarlı keyfiyetlerinden sadır olma içine o tarifsiz ve tabirsiz gül kokunuzun karıştığı o namütenahi, o lahuti havaları teneffüs edebilmem için bu da bizdendir deyip bana da kefil olur musunuz Ya Resulallah ?
Bulutlardan boşalan yağmur sularına sizin için akıttığım gözyaşlarımı da dahil ettim ama buna ehil olup olmadığımı hesaba katamadım...Ehil değilsem de siz o munis himayenizle birlikte beni ehilmişim gibi muameleye tabi tutar mısınız Ya Resulallah ?
Dünyevi tüm makam ve mevkileri bırak da bana doğru dünyasız gel derseniz şayet,üveyk olup size doğru gelebilecek aşkımı yeterli kabul eder misiniz Ya Resulallah ? KALBİME DOLAMAYA ÇALIŞTIĞIM AŞKINIZI MUTEBER AŞKLAR SAFINA DAHİL EDER MİSİNİZ YA RESULALLAH ?
Tenha yerlerdeki,ücre köşelerdeki,ıssız diyarlardaki sensizlikten sadır olma gözyaşlarımı durduramadığım anlarda kalp atışlarımın duracak gibi olmasını huzurunuza çıkabilmem için tarafınızca verilmiş bir ruhsat olarak kabul eder misiniz Ya Resulallah ?
Aşkından ötürü yanamamış,dağlanıp etrafına yanık kokusu yayamamış bu ümmetinin ham ruhluluğunu-tekamüle eremeyinişi,yaş olup gözlerden akamayışını,nur olup simalara ayna olamayışını affeder misiniz Ya Resulallah ? Affeder misiniz ?
Zıpkın yemiş gibi sükuta meyleden hayallerimin donuklaşmışlığını,heyecansızlaşmasını bağışlar mısınız Ya Resulallah ? Dumura uğramış heyecanımı güvercin kanatlarının üstüne koyarak sana doğru getirememiş oluşumu bağışlar mısınız Ya Resulallah ?
Öylesine bir aşka sahip olayım ki bu aşk aradaki zaman ve mekan farkına rağmen,aradaki buut ve boyut farkına rağmen beni size ulaştırabilsin,beni size götürebilsin Ya Resulallah...Öylesine bir aşka sahip olayım ki bu aşk ölmeden evvel öldürüp beni size kavuştursun-kavuşturabilsin Ya Resulallah..Öylesine bir aşka sahip olayım ki bu aşk beni yaktıkça yaksın Ya Resulallah...
Garib düşeyim aşkından,yansız yanmayan sinem,sel olup aksın gözyaşlarım,yağmur olup yağsın ümit tohumlarım kuraklaşmış ve aşkından cüda hallere düşmüş yetim gönüllere...Zira aşkını taşımayan kalp yetimdir Ya Resulallah...Zira sevgini taşımayan kalp mahsundur Ya Resulallah..Zira seni sevemeyen kalp; kalp değildir Ya Resulallah...
Güvercin ruhlu abi ve ablalarımın kalplerine koyduk biz sevgini..Onların o ter-ü taze hislerle donatılmış kalplerini şefaatinize basamak yaptık..Hıçkırıklarını affımıza vesile olsun diye size takdim etmek için geldik...KABUL BUYURMAZ MISINIZ YA RESULALLAH
Sönsün sönecekse hayat ışığım,kapansın kapılar kapanacaksa yüzüme,girmesin odama hiçkimse,yayılsın odama o gül kokun,ayışığı vursun yüzüme,cennet meltemleri girsin penceremden,aşka gelsin ismini andıkça salat ve selamlar için kıpırdanan dilim ve her daim seni anmak için aşkından ötürü bir türlü yanamayan kalbim...
Aktıkça aksın gözyaşlarım,çatlayacaksa çatlasın sinem,yalnızlıksa arkadaşım,olsun artık ne yapayım...? Tutmasın elimden hiçkimse,aramasın,sormasın hiçkimse beni,isterse doğmasın güneş üstüme,dolsun kalbime o gül kokun..tutsun elin elimden gül yüzlüm...bakışların gözlerime değsin ay yüzlüm...gözyaşlarım hediyem olsun..sünnetine riayet edemeyişim itirafım olsun..pişmanlığım kor olup yaksın sinemi,hicranım kızgın yağ olup dağlasın bedenimi...
Varsın anlayan olmasın,varsın değer veren olmasın,varsın hayallerimi gölgeli olmakla suçlasınlar,varsın içe doğru derinleşme hamlesini riyakarlıkla suçlasınlar,varsın gözyaşlarımı sunilikle suçlasınlar..Hiçbirisi umurumda değil,hiçbirisinin nazarımda zerre kadar değeri yok..Ben aşkına talibim,sevda da sevgide de gözüm yok..Ben vuslata talibim;dünyada da ahirette de gözüm yok...
Varsın gün yüzü görmesin gözlerim..Sükuta gark olsun geleceğim,dipsiz kuyulara düşsün ümitlerim tek tek..Girmeyecekse girmesin odama bahar kokusu,açmayacakça açmasın ümit çiçeğim,yeşermeyecekse yeşermesin gönül gülüm,hiçbirisi umurumda değil artık...
Gelmesin kapıma sahte dostlar,gülmesin yüzüme sahte yüzler,tutmasın elimden kirli eller..Selamı 12 yaşında bir çocuk okusun,cenazemi meczublar taşısın,defnimi garibler yapsın..Arkaya dönüp de kesinlikle bir bakan olmasın...
Bir mezar taşım dahi olmasın,kaybolup gitsin mezarım,üzerini köpekler şenlendirsin,altını güller süslesin,allı urbalı güller açsın kabrimde,yayılsın kokuları hem dünyaya hem de ahirete...
Ahmet Emin Yılmaz
Bookmarks