1 den 10´e kadar. Toplam 10 Sayfa bulundu

Konu: Ya Rabbi Rasüle Kavuştur Beni

Fidem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    "Ne beyan-i hale cu'ret ne firaha kudretim var."

Kalp Ya Rabbi Rasüle Kavuştur Beni

Ey Yâr vuslatım ömrüm kadar!..

Bugün yine hüzün düştü yüreğimin derinliklerine, yine sevda yamaçlarında dolanıyorum kendinden geçmişçesine.. Bağırıyorum avazım çıktığı kadar ama kimse sesimi duymuyor, çırpınıyorum ama bir türlü duyuramıyorum feryadımı… İçimde zelzeleler kopuyor, yüreğim paramparça sanki her bir azamı bölüyorlar satırla… Günahlarımın verdiği ağırlıktan tir tir titriyorum, acizlik içerisinde kıvranıyorum durmadan, yatağımın içerisinde iki büklüm ağlıyorum SENİN yokluğunun verdiği sancıdan,yanaklarımdan iki damla yaş süzülüyor usulca..İki damla kan akıyor yüreğimin derinliklerine.. Adını sayıklıyorum içten sessizce ve SENSİZCE…

Hayatımın her bir karesi eksilerle dolu ve kapatmaya çalışıyorum ömrüm boyu! Ağzım yalan ve küfür kokuyor, ellerim boşlukta, ayaklarım sabit ve prangalı, beynim SENSİZLİĞİN mektebinde mıhlanıp kaldı, gözlerim yokluğundan körleşti, yüreğim yosun tuttu ve keçeleşti!..

Ey Yâr Ben ne Mekke’yim hüznüne ortak ne Medine’yim Sevdana tutsak, ne Ebubekir’im ’’Benden sonra bir peygamber daha gelse o sen olurdun dediğin’’, ne Ömer’im ‘’istemez misin dünya onların ahiret bizim olsun’’deyip onu adaletiyle övdüğün, ne Osman’ım ‘’Bir kızım daha olsa yine sana verirdim’’ deyip hayâsından hayâ ettiğin, ne Ali’yim ‘’ilmin kapısı’’deyip en çok sevdiğin kızını verdiğin, ne reyhanlarım dediğin Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’im, ne Bilal-i Habeşi’yim ‘’Cennette adımlarını benden önde görüyorum’’deyip ezan okumasıyla sükûn bulduğun, ne başını okşadığın Enes Bin Malik’im, ne Taif’im seninle ağlayan ve ne de Zeyd’im sana yoldaş olan..

Ama çok şükür ki ben;

Ne Ebu Cehil’im kapımı 25 kez suratına kapatan, ne Ebu Leheb’im sana elleri kuruyasıca diyen, ne As Bin Vail’im İslam düşmanı olan, ne Ka’b Bin Eşref’im sana Ebter diyen, ne Ümmü Cemil’im yoluna dikenler döşeyen, ne Taif de yüzüne çarpan taşım, ne Uhut da dişini kıran okum, ne Ubey Bin Halef’im ‘’Senin Rabbin mi bu kurumuş kemikleri diriltecek’’deyip seni alaya alan, ne sana mecnun, şair, büyücü, sihirbaz diyen yahudiyim ve ne de mescit kuşu iken senin duanla zengin olup sonra islamı unutan Salebeyim!..

Ey Yâr sahi ben kimim? Neyim? Ben senden 14 asır ötede yüreğini SENİNLE avutan ama SENSİZ teselli bulamayan, en çok da yüreğini Gül’ün dikenine asmak isteyen Bülbül’üm!..

Ben Kerem gibi Aslıma ermek, Ferhat gibi aşkından dağları delmek ve elimin tersiyle itip tüm dünyalıkları ‘’çekil aradan Leyla ben Mevlamı buldum’’demek isteyen bir Mecnunum!

Aşkından Mecnuna dönmek,pervane gibi ışığında durmak,Elif gibi her daim okunmasam da hep seninle olmak ve kardeşlerim dediğin o zümreye dahil olmak için çırpınan bir zavallıyım!..

Artık hayatın ritmi zorlaştı, tik taklar yavaşladı, son demlerimde SENİ bekliyorum, yoksa bana kırgın mısın EFENDİM?
    Ne olur gel ve Gül Çehrenle aydınlat çehremi..
    SEN Gel ki hicranım dinsin!
    EY SEVGİLİ gönül kapılarımı sonuna kadar açtım SENİ bekliyorum!

Ama SEN gelmezsen ben SANA geldim, ellerimde sevda ikliminden derdiğim güllerle, kalbimdeki en hoyrat sevgiyle, artık gülmeye bile mecalimin kalmadığı çehremle, SENİN firakından paramparça olmuş yüreğimle, sırtımda günah yüklü heybemle kapına geldim EN SEVGİLİ bağışlanma ümidiyle çarpıyor kalbim!..

Sallâllahû Aleyhi Ve Sellem..
    Ey Nebi...

Ey...Gözlerinde cenneti saklayan, ayağını bastığı yerler cennet kokan nebi!...

Ey...Yaradan''ın en güzel eseri!. "Sen olmasaydın, sen olmasaydın..
    alemleri yaratmazdım!." dedigi!....Var oluşunun şerefine, bütün varlığı hediye ettiği!...

Ey...Insanoğlunun ufku - en güzel insan.. ''ın sevgilisi, kainatın gözbebeği!...

Ey...Rahmeten li ' l-alemin!...

Senden şefaat dilenen biçarelerin en sefiliyim, desem.. şefaat eder misin?...

Ey..Kupkuru çölleri cennete ceviren gül!...

Ey...Gönlünden gül dökülen resul!...

Küçük kız çocuğunun elinden tutup da giden, kuşu ölen çocuğa
    başsağlığı dileyen.. Gözlerinden yaş dökülen devenin gözyaşlarını silen resul!...

Benim de gözümün yaşını siler misin?...

Küçük kız çocuğunun tuttuğu gibi tutsam elinden; yüreğimden binlerce
    kuş uctu, bin''i de öldü desem.. Bana cennet kuşlarından bir kuş bahşeder misin?...

Ey; Islam''ın peygamberi!..Sevda ikliminin, en güzel mevsiminin..En güzel çiçeği!...Ama mahzun, ama kederli...

Daima düşüncede, daima hüzün icinde ömründe, bir defa bile, kahkahayla gülmemiş.. gül yüzlü, güler yüzlü sevgili!...

Gözlerimi yumsam, ve hülyana dalsam.. O gül kokulu gülüşün ile, benim de gözlerimin içine güler misin?.

Bir kerecik olsun seni düşünerek başımı ******** olmuşsa yastığıma,
    tutunduğum olmuşsa sana ve senin sevdana.. Işte onun, işte onun hatrına!...

Ey...Gözünü sevdiğim, özünü sevdiğim, sözünü sevdiğim!...

Ey...Gönlümün sultanı efendim!...Ümidim, muradım, kurtarıcım, mujdecim...

Seninle Kevser havuzunun başında bulusabilecek miyim?...Desem.. Bulundugun yerden, yüreğime bir damla su serper misin?...

Seni sevsem!... Cok, cok sevsem!... Öyle cok sevsem ki sen koksa özüm,
    yüreğim.. Sen koksa nazım, edam.. Gönlüm sen dolsa, benim herşeyim sen olsan!...

Ali''n, Fatıma''n gibi olsam!... Seni, onlar gibi seviyor olsam.. Sen de beni, onları sevdiğin gibi sever misin?...

Ey...Bize bizden daha ziyade merhamet eden!... "Ümmetim, ümmetim!." diyerek, üstümüze titreyen!...

Ey...En ziyade muhtacımız, en cok isteyenimiz!... Bizi, Hak''tan dileyenimiz!...

Sen, umanı umutsuzluğa düşürmezsin!... Sen, senden isteyeni geri çevirmezsin!...

Senden, senin rahmetini dilesem...Ey alemlere rahmet olsun diye gönderilen, banada rahmet eder misin?...

Ey Rahim!... Ve...Ey Kerim!...

Asr-ı saadet''ten değilim!... Kokladığın gül, soludugun hava, yediğin hurma, içtiğin süt, okşadığın kuzu, bindiğin deve, avuçladıgın kum dahi değilim!... Bir kez olsun, yüzüne yüz sürmedim!...

Lakin ben, senin.. "Kardeşlerim!." dediğindenim!. Ve sana ve sünnetine revan olmak isteyenlerdenim!... Ve lakin daha hala sevgili Veysel Karani''nin tırnağının ucu misali bile değilim, desem... Bana da hırkandan gönderir misin?...

Doğduğun günün, gecenin hürmetine... Bu gün ve gece yüreğime, bir nur olup düşer misin?...

Sevgili Peygamberim!... Rabbim sana ve, senin al ve ashabına...Ağaçların yaprakları, denizlerin dalgaları ve yağmurların damlaları sayısınca salat, selam ve bereketler ihsan eylesin amin!...
    Konu MeVSiM tarafından (16.11.09 Saat 17:58 ) değiştirilmiştir.
    ♪ sadece müzik...

Resûlü Ekrem (s.a.v.)’in güzel sureti <<Hilye-i Saâdeti >>

Peygamber (s.a.v.) Efendimiz Hazretleri,bütün yaratılmış olanların en güzeli idi.

Bütün uzuvları uygun idi. Ölçülü idi, yakışıklı idi. Mübarek vucudu güçlü ve kuvvetli idi.

Zayıf ve şişmen olmayıp orta halde idi,etleri sıkıca idi.
    Nurlu cildi ipeklerden yumuşaktı. Hoş güzel cisminin kokusu fevkalâde güzeldi.

Okşadığı şeylerden günlerce güzel kokular duyulurdu. Tertemiz vucudu beyazdı,nurâni idi. Bu beyazlık içinde hoş- güzel bir pembelik parıldardı.

Pek sevimli olan mübarek boyu ne kısa- ne uzun idi. Bununla beraber yanında bulunanlardan dâima uzun görünürdü.

Berrak göğsü ve iki mübarek omuzlarının arası geniş idi ve nurlu omuzları arasında güvercin yumurtası gibi bir kırmızı ben nişânesi vardı ki,bu bir “ Hâtem-i Nübüvvet – Peygamberlik mührü “ idi.

O Nebiyyi zişânın bilekleri, elleri, parmakları uzunca ve kalınca idi. Mübarek başı ve ağzı pek ölçülü ve pek güzel sayılacak şekilde büyükçe idi.

Ön dişleri seyrekçe idi. Söz söyledikçe inci tanelerinden daha berrak olan dişlerinin parıltısı görülürdü. Parlak Anlı genişti.

Hilal kaşları uzunca idi. Kaşlarının arası açıkça idi. İki kaşının arasında gazap ettiği zaman kabarıp beliren hoş-güzel bir damar vardı. Hoşluk güzellik nişanesi olan kirpikleri,uzun ve siyah di.

Saadetli sakalı sıkça idi. Bir tutam boyunca bulunurdu.

Ahirete teşrifleri sırasında mübarek başıyla sakalının beyaz saçları henüz yirmi kadar bulunuyordu. Sümbüllerden daha zarif,daha güzel kokulu bulunan başının saçları ne pek kıvırcık, ne de pek düz idi,kulaklarının yumuşaklarını geçmezdi.

Ashab-ı Güzîn’den Hz. Enes demiştir ki: “ Ben Resûlullah (s.a.v.)’den daha güzel bir zat görmedim, mübarek yüzünden sanki güneşin nurları akardı, o güzel yüzünde parlayan letafet nurları,güzel dişlerinden gülümsedikçe saçılan berrak parıltılar,karşısında bulunan duvarlara aksederdi.

Evet…Resûlü Ekrem (s.a.v.) Efendimiz’in bütün uzuvları,bütün duyu organları pek mükemmeldi. Başkalarının göremeyecekleri,işitemeyecekle ri kadar uzak yerlerde bulunan şeyleri görür,sesleri işitirdi.

Pek vakarlı olan yürüyüşü, inişten aşağıya doğru akar gibi süratlice idi. Kendisinde her yönüyle bir mükemmeliyet,bir fevkalâdelik görünürdü. Kendisini ilk gören kimse,bir heybet içinde kalır, kendisiyle görüşüp konuşma şerefine nail olan kimse, ona karşı derin bir sevgi duyardı.

Onun yüksek vasıflarını görüp anlatanlar,onun bir benzerini ne ondan evvel ne de ondan sonra görüp bilmediklerini ifade ederlerdi.

Kısacası O bir letâfet ve mükemmeliyet harikası idi. Sallallâhü aleyhi vesellem.
    alıntı
    Konu MeVSiM tarafından (16.11.09 Saat 17:59 ) değiştirilmiştir.
    ♪ sadece müzik...

ESSALÂTÜ VESSELÂMÜ ALEYKE YÂ RASÛLALLAH

Ey Gül-İ Rana …
    Kerem kıl,tesellim ol,düş içime cemreler gibi…Bir gelişle gel,bir gülüşle gel,güle düş de gel,hayalde gel,düşte gel…

Ayı ikiye bölen kutlu ellerinle gel,şirki kara yere karan tatlı dillerinle gel,saadet muştusunda bahtlı kullarınla gel…Ve ıtır,ıtır tomur tomur güllerinle gel…

Gel Efendim,Gül Kokulum…

Yetiştir suyu çorağa,tutuştur gülü yaprağa…Gül dikilsin yeniden toprağa…

Senin bir damla kokuna,bütün aşklarımı fedaya hazırım…!
    Ve bir kırıntısına nazarının,bütün yüreğimi kanatmaya…

Bir gülü koklamak gibi seni anmak…

Gel Ey…!
    Avucumda hep dikenler…Kanıyor…Kanıyor..İskender Pala

Konu MeVSiM tarafından (16.11.09 Saat 18:01 ) değiştirilmiştir.
    ♪ sadece müzik...

Yalın ayak düştüm kızgın çöllere,
    Yine hasret kaldım pembe güllere,
    Bu gönül aşkıyla düştü dillere,
    Ya Rabbi Rasule Kavuştur beni.

Kalmadı takatim nasıl gideyim,
    Biçareyim Mevlam ben ne edeyim,
    Mecnun oldum bilmem ki ne haldeyim,
    Ya Rabbi Rasule Kavuştur beni.

Bir kez bile olsa göster rüyada,
    Benim hiç gözüm yok fani dünyada,
    Kaldım uçsuz bucaksız bir deryada,
    Ya Rabbi Rasule Kavuştur Beni.

Koskoca alemler aşıktır O'na,
    Hasret çekiyorum ben yana yana,
    Canımı veririm O'nu uğruna,
    Ya Rabbi Rasule Kavuştur Beni.
    ♪ sadece müzik...

Sana Sen Diyebilmek

Adını her anışım pişmanlık uçurumunun sıfır noktası

Adını her andığımda adını andığıma pişman olduğum ama adını anmadan duramadığım uzak ama yakın duygularımın kaynağı olan gaye…

Neden seni her anışım bir yok oluş gibi geliyor ve neden seni her andığımda yeniden var oluyorum? Neden ismin dudaklarıma her değdiğinde hasretin bir kat daha artıyor, hâlbuki seni her anışımda sana kani olmalıydı tüm hücrelerim

Senden gayri her derman dert olmaktan başka bir şey değildir Senden başka her sevgili kılıcı koynunda, bir bakireden süt emen cellâttır Senden başka bütün sevgililer Meryem’e ihanet eden kutsal tapınağın hain çocuklarıdır Firavun Yakup’un kalbine akan gözyaşı sayılır bu maşukların yanında Senden başka refik, eli tetikte Kabil’dir bize Senden gayrı maşuk Hamza’nın göğsündeki mızrağı taşır Âdem’den beri, bir yol saplayabilmek için Seni anmak ne kadar da zor adını her andığımda adını andığıma pişman olduğum ama adını anmadan duramadığım uzak ama yakın duygularımın kaynağı olan gaye…

Sensiz içtiğim ab-ı hayat cehennemin abından başka bir şey değildir İşte bu yüzden artar her ab-ı hayatı içişimizde susuzluğumuz Sensiz cehennemdir Cennet-i Adn Sensiz yedi gök sema yedi kat cehennem gayyasıdır Sensiz ne kadar da anlamsızdır bütün manalar ve anmalar

Sen olmadan nasıl var olur var olanlar?

Sen olmadan nasıl var olur var olmayanlar?

Ne kadar da çoğaldı yalnızlığımız yokluğunda! Ne kadar da çoğaldı gözyaşlarımız! Sana ne kadar da muhtacız bir bilsen, ne kadar da hasretiz sesine, mahzun yüzüne, sevgine!

Meryem asırlardır Rab kelamını namuslu elleriyle senin aşkına sımsıkı sarmış bekler seni Ayşe ne kadar da delicesine aşıktır sana! Ne kadar da kıskanır seni! Öyle ki saçını okşayan rüzgâra bile habire çatar kaşını İstemez yanında kendisinden başka bir aşığı Asiye’nin Firavun’a asiliği senin sevgindendir İbrahim’in terki diyar eylemesi sana kavuşmak içindir Zekeriya sana ağlar, Yakup sana ağlar Yusuf’un kuyuda işi ne ki, Musa Kızıldenizi niye yarar ki…

Sana sen diyebilmek için…

Sana sen diyebilmeyi ne kadar da isterdim Dizimi dizine değdirip karşında boynumu bükmeyi, bir selamın için gözümü dudaklarına dikmeyi, her nazarına hedef olan bir taş olmayı, saçını okşayan kutsal beldenin rüzgârında bir toz zerresi olmayı ne kadar da isterdim

Neden seni her anışım bir yok oluş gibi geliyor ve neden seni her andığımda yeniden var oluyorum? Neden ismin dudaklarıma her değdiğinde hasretin bir kat daha artıyor, neden? Ararsam bulurum zannettim seni, hâlbuki her arayış bir kayboluş oldu Niye aradım ki seni, sen hep yanımdaydın oysa

Sana ben… diyebilmeyi ne kadar da isterdim Dizim dizindeyken af… diyip boyun bükmeyi, selamını vermeden af… demeyi, gözüm gözüne değdiğinde özür di… demeyi ne kadar da isterdim

Ne kadar da çoğaldı yalnızlığımız yokluğunda! Ne kadar da çoğaldı gözyaşlarımız! Sana ne kadar da muhtacız bir bilsen, ne kadar da hasretiz sesine, mahzun yüzüne, sevgine

Sana sen diyebilmek,

Sana ben diyebilmek,

Seninle gülmek,

Seninle ağlamak,

Seninle doğmak,

Seninle ölmek,

Ömür boyu seninle olmak ne kadar da güzel!

EN KUTLU İNSANIN ANISINA
    Konu MeVSiM tarafından (16.11.09 Saat 18:02 ) değiştirilmiştir.
    ♪ sadece müzik...

Kelam noksan kalıyor mevzu SEN olunca!

Ey Gul-i Rana;

Ey Sevgililer Sevgilisi;

En Sevgili Sultanım

Sana uzak asırların birinde,

Zamanın herhangi bir yerinde,

Yine evuslatını beklemekteyim,

Sana meftun, sana aşık ve aşkından divane olmuş bir viraneyim

Aşkın öyle ulvi ki bu biçare yürekte;

Gözlerimden düşen damlaların hadsizliğinde,

Gittikçe çoğalan deniz varlığında boğulmak üzereyim

Gece karanlığında sallanan bir feneri farkedememek emsali,

Kainattaki tenevvuatı,tebeddulatı ve teğayyuratı farkedememekyetim

Ey Habib-i Kibriya!

Ey Sultan-ı Ervah!

Her daim ayrı ışıklarda tuten gecenin sessizliğindeyim,

Ve ruhumla o sessizlik içinde,

Sana olna hicranımın nihayetini beklemekteyim

Öyle ki bu beklentiyle beraber,

Denizler emsali coşmakta ve köpürmekte bütün letaiflerim

İşte bu büyülü mavililikler içerisinde,

Aşına visal bulmak ümdi ve temennisindeyim

VESSELAM

♪ sadece müzik...

Salât ve Selâm Sizedir Yâ Habîballâh

O, hep sevildi, hep sevilecek, hem de Zât-ı Bârî’nin lutfettiği kıymetle… Sevenlerin sevgisine muhtaç olmadan O’nu seven sineler, yine yaklaşan bir Kutlu Doğum arifesinde Sevdiklerinden asırlarca uzak, sevdalarıyla an kadar yakın

Kimi gönüllerde sevgi buram buram; havuz başında Yâr’in mübarek elinden bir kâse sadakat şerbeti içmek için sessiz sessiz uhrevîleşme onların kârı…

Kimi canlar şefkat membâından bir lahzacık ülfetle şerefyâb olmayı umarak Nebiyi Emced’in kapısında tevazuuyla beklerken, bedenleri îman şehri Medîne’den fersahlarca uzak…

Kimileri, kalplerinde tükenmek nedir bilmeyen sevgilerini, Sevgililer Sevgilisi’ne arz için, “nasıl olsa O, bu sevgimden haberdardır” tesellisiyle kalem tutmuşlar, ancak mahşerî kavuşmayla bir nebze teskin olacak gönül hallerini İslâm kardeşleriyle paylaşmaktalar…

O, öyle bir güzeldir ki, Rabbim O’nu kıskanır da layık olmayan sineye Cemâl-i Mustafa’nın önündeki nurdan perdeyi aralamaz O’nun hakiki sevdalıları da ne büyük ihsana kavuşmuş, ne büyük şeref ve ulviyet bulmuşlardır

Ümmet Habîb-i Ekrem’i sevdikçe yaklaşır, yaklaştıkça O’nu daha çok sever ve daha çok anlar; anlayışı arttıkça itaati daha da kuvvetlenir Tâbî oldukça bu yakınlık Hak dergahına da yakınlaşmaya götürür Farzlar ve sünnet-i Rasûlullah ile ’u Zü’l-Celâl Hazretlerine gerçek bir kulluk ve aşk kapısı açılır Habîb’ine teslim olmuş kullardır Rabbimizin sevdikleri Uyulmasını farz kıldığı Habîb’ini bütün güzelliklerle donatan O’dur Rahman olan ’ımız sevgilerimizi hakikat kılsın, cennete Rasûlullah’ı sevenler kapısından girmeyi nasip etsin, Habibi’nden dünya ve ahirette mahrum bırakmasın…

O'na salat ve selam olsun
    Konu MeVSiM tarafından (16.11.09 Saat 18:04 ) değiştirilmiştir.
    ♪ sadece müzik...

Ya Resulullah(sav)
    Benim,evet ben
    ismimin ve cismimin bir önemi yok.
    belkide mahşerde bile beni göremeyeceksiniz.Günahlarımdan dolayı size çok uzak olacağım.
    Ben de sizi göremiyeceğim.Yüzünüze hasret kalacağım.
    Bana kızdığınızı biliyorum."Yaptıkların hiç yakıştı mı ümmeti Muhammed(sav)e"diyorsunuz.
    Yakışmadı ,yakıştıramadım haklısınız.
    Size verdiğim sözü tutamadım,affedin.
    Ama duydum ki siz yetimleri,öksüzleri çok severmişsiniz,herşeye rağmen buna dayanarak beni de sevmenizi umut ediyorum efendim.Çünkü ben de sizsiz yetimim,öksüzüm.
    Sizi hiç görmedim efendim ama özlüyorum sizi.Bir kerecik rüyalarıma teşrif etseniz;acılarım diner,yaralarım iyileşir,hırçınlığım gider.
    Anlayın efendim siz benim her derdime şifasınız.
    Efendimiz ,Allah(cc)Teala hürmetine,ne olur bu gece rüyalarıma teşrif buyurunuz.
    Söz veriyorum hiç konuşmayacağım.Hangi cüretle konuşabilirim ki...
    Sadece güzel yüzünüze öylece bakacağım.
    Bir daha hiç görmeyecekmiş gibi,
    Aşkından sonsuza dek ayrı düşen aşık gibi,
    İdama giden bir suçlu gibi,
    Öylece bakacağım.
    Söz veriyorum ,size sarılmamak için kendimi tutacağım.
    Sadece ,öylece bakacağım.
    Çölde su bulan bedevi gibi ,size olan özlemimi kana kana içeceğim.
    Suçluyum efendim ,mahçubum size...
    Ama ne olur ,ne olur...

aLinti
    Konu MeVSiM tarafından (16.11.09 Saat 18:05 ) değiştirilmiştir.
    ♪ sadece müzik...

Pür melalim size ayansa şayet;himmet elinizi kalbime de eğer misiniz Ya Resulallah ? Kalbimin çığlıkları size kadar geliyorsa şayet;himmet elinizi taa oralardan da olsa bana da uzatırmısınız Ya Resulallah ? Günüm gül koksun diye meleklerin ellerindeki gümüş tepsiler içinde size doğru gönderdiğim salat ve selamlarıma o gül kokulu dualarınızla mukabelede bulunur musunuz Ya Resulallah ? Size karşı nasıl bir hitabet üslubu kullanılması gerektiğini dahi bilmekten fersah fersah uzak hallere düşmüş adı Ahmed olan ama kalbi bir türlü Ahmedlik olamayan bu ümmetinize şefaat eder misiniz Ya Resulallah ?

Kalp aynamın cilalanmasında bana yardımcı olur musunuz Ya Resulallah ? Samimiyetten cüda düştüğüm anlarda,ALLAH yolunda koşturularak nasır bağlamamış pamuksu ellerimden tutup beni de Liva-ul Hamd sancağınızın altına alır mısınız Ya Resulallah ? Eşya ötesi alemlerin esrarlı keyfiyetlerinden sadır olma içine o tarifsiz ve tabirsiz gül kokunuzun karıştığı o namütenahi, o lahuti havaları teneffüs edebilmem için bu da bizdendir deyip bana da kefil olur musunuz Ya Resulallah ?

Bulutlardan boşalan yağmur sularına sizin için akıttığım gözyaşlarımı da dahil ettim ama buna ehil olup olmadığımı hesaba katamadım...Ehil değilsem de siz o munis himayenizle birlikte beni ehilmişim gibi muameleye tabi tutar mısınız Ya Resulallah ?

Dünyevi tüm makam ve mevkileri bırak da bana doğru dünyasız gel derseniz şayet,üveyk olup size doğru gelebilecek aşkımı yeterli kabul eder misiniz Ya Resulallah ? KALBİME DOLAMAYA ÇALIŞTIĞIM AŞKINIZI MUTEBER AŞKLAR SAFINA DAHİL EDER MİSİNİZ YA RESULALLAH ?

Tenha yerlerdeki,ücre köşelerdeki,ıssız diyarlardaki sensizlikten sadır olma gözyaşlarımı durduramadığım anlarda kalp atışlarımın duracak gibi olmasını huzurunuza çıkabilmem için tarafınızca verilmiş bir ruhsat olarak kabul eder misiniz Ya Resulallah ?

Aşkından ötürü yanamamış,dağlanıp etrafına yanık kokusu yayamamış bu ümmetinin ham ruhluluğunu-tekamüle eremeyinişi,yaş olup gözlerden akamayışını,nur olup simalara ayna olamayışını affeder misiniz Ya Resulallah ? Affeder misiniz ?

Zıpkın yemiş gibi sükuta meyleden hayallerimin donuklaşmışlığını,heyecansızlaşmasını bağışlar mısınız Ya Resulallah ? Dumura uğramış heyecanımı güvercin kanatlarının üstüne koyarak sana doğru getirememiş oluşumu bağışlar mısınız Ya Resulallah ?

Öylesine bir aşka sahip olayım ki bu aşk aradaki zaman ve mekan farkına rağmen,aradaki buut ve boyut farkına rağmen beni size ulaştırabilsin,beni size götürebilsin Ya Resulallah...Öylesine bir aşka sahip olayım ki bu aşk ölmeden evvel öldürüp beni size kavuştursun-kavuşturabilsin Ya Resulallah..Öylesine bir aşka sahip olayım ki bu aşk beni yaktıkça yaksın Ya Resulallah...

Garib düşeyim aşkından,yansız yanmayan sinem,sel olup aksın gözyaşlarım,yağmur olup yağsın ümit tohumlarım kuraklaşmış ve aşkından cüda hallere düşmüş yetim gönüllere...Zira aşkını taşımayan kalp yetimdir Ya Resulallah...Zira sevgini taşımayan kalp mahsundur Ya Resulallah..Zira seni sevemeyen kalp; kalp değildir Ya Resulallah...

Güvercin ruhlu abi ve ablalarımın kalplerine koyduk biz sevgini..Onların o ter-ü taze hislerle donatılmış kalplerini şefaatinize basamak yaptık..Hıçkırıklarını affımıza vesile olsun diye size takdim etmek için geldik...KABUL BUYURMAZ MISINIZ YA RESULALLAH

Sönsün sönecekse hayat ışığım,kapansın kapılar kapanacaksa yüzüme,girmesin odama hiçkimse,yayılsın odama o gül kokun,ayışığı vursun yüzüme,cennet meltemleri girsin penceremden,aşka gelsin ismini andıkça salat ve selamlar için kıpırdanan dilim ve her daim seni anmak için aşkından ötürü bir türlü yanamayan kalbim...

Aktıkça aksın gözyaşlarım,çatlayacaksa çatlasın sinem,yalnızlıksa arkadaşım,olsun artık ne yapayım...? Tutmasın elimden hiçkimse,aramasın,sormasın hiçkimse beni,isterse doğmasın güneş üstüme,dolsun kalbime o gül kokun..tutsun elin elimden gül yüzlüm...bakışların gözlerime değsin ay yüzlüm...gözyaşlarım hediyem olsun..sünnetine riayet edemeyişim itirafım olsun..pişmanlığım kor olup yaksın sinemi,hicranım kızgın yağ olup dağlasın bedenimi...

Varsın anlayan olmasın,varsın değer veren olmasın,varsın hayallerimi gölgeli olmakla suçlasınlar,varsın içe doğru derinleşme hamlesini riyakarlıkla suçlasınlar,varsın gözyaşlarımı sunilikle suçlasınlar..Hiçbirisi umurumda değil,hiçbirisinin nazarımda zerre kadar değeri yok..Ben aşkına talibim,sevda da sevgide de gözüm yok..Ben vuslata talibim;dünyada da ahirette de gözüm yok...

Varsın gün yüzü görmesin gözlerim..Sükuta gark olsun geleceğim,dipsiz kuyulara düşsün ümitlerim tek tek..Girmeyecekse girmesin odama bahar kokusu,açmayacakça açmasın ümit çiçeğim,yeşermeyecekse yeşermesin gönül gülüm,hiçbirisi umurumda değil artık...

Gelmesin kapıma sahte dostlar,gülmesin yüzüme sahte yüzler,tutmasın elimden kirli eller..Selamı 12 yaşında bir çocuk okusun,cenazemi meczublar taşısın,defnimi garibler yapsın..Arkaya dönüp de kesinlikle bir bakan olmasın...

Bir mezar taşım dahi olmasın,kaybolup gitsin mezarım,üzerini köpekler şenlendirsin,altını güller süslesin,allı urbalı güller açsın kabrimde,yayılsın kokuları hem dünyaya hem de ahirete...

Ahmet Emin Yılmaz

Ya Rabbi Rasüle Kavuştur Beni ,Amin...
    Konu MeVSiM tarafından (16.11.09 Saat 18:06 ) değiştirilmiştir.
    ♪ sadece müzik...

Mavis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

wuwwwwwwwwwwww icim acildi yemin ederim emegine saglik superler hepside cnm
    بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Konu Bilgisi

Uye Bu Konuya Bakiyor

Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)