Him Guzel Bi Yazi.. emegiine sagLIK Cnm
Aga agırlaması Adam ın birisi ac sefil bi halde bir köy meydanına kendini zor atar . ve gücsüz bir sekilde yatar ;ahali merakla bakar adama kimdir nedir diye ;yerde yatmakta olan adam can havli ile seslenir
-yahu yokmu bu köyün bir agası bir yardım severi aclıktan ölmek üzereyim
var demiş ahali var ama ;bizim aga insanları bi guzel agırlar sonrada cok kötü döver .
-adam düşünür ve ahaliye söyle der ;yahu aclıktan ölmektense dayaktan ölmek iyidir götürün beni aganın evine,tamam demiş köylüler ve adamı aganın evine götürmüşler .
aga adamı kapıda karsılamıs;buyrun buyrun hos geldiniz diyerek eve davet etmiş ,ve sormus
-söyle bakalım ne istersin sana ne ikram edeyim ne istersin ??
adamın aklı yiyecegi dayakta oldugundan
-agaya sual olmaz ama demiş ben kuzu istiyorum demiş
-hay hay demiş aga hemen kuzuyu kestrirmiş yemiş adam kuzuyu
-aga sormus caymı içersin kahvemi ?
-önce bir kahve ardından bir cay demiş adam
cay kahve faslı bitince sormus aga
-tatlı mı istersin meyvamı ?
-önce tatlı sonra meyve isterim demiş adam
neyse aga adamı bir guzel agırlamıs adamın aklında hala yiyecegi dayak var ama acaip te uykusu gelmiş
-agam demiş ben bugun burda sabahlayayım yarın sabah giderim;evinin en guzel odasını bana hazırtat aga demiş ;aga kendi odasını hazırlatmıs adam bi guzel uyumus sabah olmus uyanmıs artık gidecek
Aga adama bir kese altın vermiş ;adam hala dayagı dusunuyor ya demiş aga ya
-agam senin için güzelce agırlar ama giderkende adamı döver dediler hadi demiş döveceksen dövde gidelim
-evet demiş aga ben adamı döverim ama senin gibileri dövmem ;senden önce gelenler bir corbaya bir caya razıydılar nerde yatacaksın dediğimde ahırda kapı esiginde yatmayı isterlerdi.oysa ben agayım ;agalıgın sanı vermekle olur ben benden isteyenelre verecegimki agalık sanım yurusun sen benim sanımı yucelttin hadi var git yoluna senin gibiler olmasa biz ne yaparız demiş ;demiş ama adam sımarmıs bu arada
-agam demiş ben onca yolu nasıl gidecegim;su senin kır atı bana ver ;deyince aga adamı bir guzel döver
-hani der adam sen benim gibileri dovmezdin aga ne oldu sanını yuceltiyoruz işte
-aga cevap verir :sanımızı yucelt dedikse bu kadarda abart demedik
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::
kıssadan hisse acizane :ALLAH cc bizlere okadar güzellikler ihsan etmişki :biz onun vermiş oldugu guzellikleri dunyada iken bi guzel kullanıyoruz , peki onun verdiklerine ragmen sükür ediyormuyuz
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks