... MİGROSUN KAMYONLARI .....
birden içim burkuldu .... bi tuhaf oldum eski günlere döndüm. Benim çocukluğumda kamyonlu migros dönemi bitmiş otobüs içinde satış yapan migros vardı. Tabi yazlık yerdeyiz Güzelce yi biraz geçince... Bakkal desen en az 3-4 km uzakta, üstelik aradığın herşeyide bulamazdık. Özel bir klaksiyon kornası vardı çalmaya başladımı uzaktan bizmkiler alelacele migros geliyor koş oğlum şunu şunu alıver diyen rahmetli annem, kendisi hiç giremezdi, içerde bunalırdı, düşünsenize hem alışveriş kuyruğu hem para ödeme kuyruğu, bir tane kibrit bile alsan en arkadan en öne doğru herkezin alışverişini bekliycen o arada yüzlerce çeşit ürün inceliycen. Şöför hem şöförlük hem de kasiyerlik yapardı. Kimi zaman denizden çıkıp çıplak mayoyla evden harçlık alıp yarı belimize kadar yapışmış kumlarla alışveriş yapardık. Deniz kokusu ve Migros kokusu tuhaf bir aroma oluştururdu ortamda...Bunlar oldukça çeşit barındıran araçlardı. Hatta büyük daireler şeklinde kesilmiş renkli kartonlara o günkü ucuz mamulleri yazarlar ve aracın gölgeliğine birer iple asarlardı. Rüzgârla bu kartonlar fırıl fırıl dönerlerdi: "Bugün arap sabunu 125 kuruş, Nuh'un Ankara fiyonk makarna 55 kuruş, Besler bisküvi 20 kuruş, yeşil zeytin - kilo 260 kuruş..." gibi...
Dedim ya bi tuhaf oldum... sanırım özledim..
Erdal Hasan

LinkBack URL
About LinkBacks

1970 Yillari..Biz Böyle Yasadik
)

Bookmarks