Kendinize ait onca gercek sorunla, yapmaniz gereken onca i$le, ya$amin nice celi$kisi ve karmaSasiyla ba$a cikmaya cali$irken huzurlu bir hayat sürmeye cali$mak zaten yeterince zordur.
Ama bir de ba$ka insanlarin sorunlariyla ugra$maya kalkarsaniz, sizin huzurlu olma hedefiniz imkansiz hale gelir.
„Onun yerinde olsam, bunu yapmazdim.“ Ya da, „Onun bunu yaptigina inanmiyorum.“ Veya, „Acaba, $u anda ne dü$ünüyor?“
Kim bilir, ne cok kez yukaridaki gibi bir $ey söylemi$sinizdir. Kim bilir, ne cok kez hic sizin kontrolünüzde olmadigi gibi, üzerinize de hic vazife olmayan $eyler icin üzülmü$, sinirlenmi$ ve huzursuz olmu$sunuzdur.
Bu strateji ba$kalarina yardim etmekten kacinmak anlaminda dü$ünülmemelirdir. Amac birisine ne zaman yardim edecegimize ve ne zaman kari$mayacagimiza dogru karar verebilmektir.
Bazi insanlar kimse istemese de, baliklama dalip ba$kalarinin sorunlarini cözmeye cali$ir. Bu cabalar sadece bir i$e yaramamakla kalmadigi gibi, bir kez olsun te$ekkür bile alamazlar; hatta, buna bozulanlar bile olur.
Her $eye burun sokma huyundan kurtulursaniz ya$aminiz öyle cok kolayla$ir ki….
Artik gerekmediginiz yerlere dalmazsaniz, sizden yardim isteyenlere ve buna gercekten gerek duyanlara ayiracak daha fazla zamaniniz olur.
Kendi i$inize bakmaniz, sadece ba$kalarinin sorunlarini cözme isteginden kacinmak degildir. Bu ilke sayesinde, ba$kalarinin konu$malarina kulak vermekten, dedikodu yapmaktan, ba$kalarinin arkasindan konu$maktan ve ba$kalarini anlamaya cali$ip, onlari cözümlemeye cali$maktan da kacinirsiniz.
Cogumuzun ba$ka insanlarin kusurlari veya, sorunlari üzerine egilmemizin ana nedenlerinden biri, kendimize dikkatle bakmaktan kacinmamizdir.
Kendinizi gercekten ait olmadiginiz bir yere takilmi$ haldeyken yakalarsaniz, hemen gerekli alcakgönüllülügü ve akilciligi gösterin ve cekilin.
Göreceksiniz ki, böyle yapmakla bo$a harcayacaginiz onca enerjiyi ve dikkati gercekten sizi ilgilendiren, gerekli alanlara kaydirabileceksiniz.
MeLDa
Allah`ım Her dem Sen'i anmayı,Sen'i anlayıp anlatmayı,Sen'i sevip sevdirmeyi nasip et bizlere.
YA İLAHİ ! SENDEN KIYAMETE KADAR BÜTÜN ESMA-İ HÜSNAN İLE ,
DUA EDEN BİR DİLİMİN OLMASINI İSTİYORUM !!!
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks