Cok guzeldi faydali bilgiler,emegine yuregine saglik ...
Bir Gazete Küpüründe Okuduğum MakaLeyi SizLerLe PayLaşmak İstedim ..
EvLiLik Üzerine YazıLmış Bir MakaLe , Ama SöyLenenLeri , EvLiLik , iLişki , ArkadaşLık Gibi Tüm İkiLi iLişkiLerde YararLanabiLeceğimiz BiLgiLer ..
Zaman Zaman Benimde Yaptığım YanLış HaraketLer , HataLar , Bu Yazı iLe BirLikte Eminim Sizinde Kendinizde Göreceğiniz YanLışLarınız oLacaktır ..
Bu Yüzden Noktasına , VirgüLüne Dokunmadan oLduğu Gibi PayLaşacağım SizLerLe ..
YUVANIZDA HUZURSUZLUĞU TIRMANDIRMAYIN ..
Her Yuvada Kırgın GünLer ; SıkıntıLı AnLar oLabiLir.AsLoLan Arada Ki Sevginin, Saygının Yıpranmaması Ve MutLuLuğun GöLgeLenmemesidir.SorunLarı; İniLmesi , DönüLmesi Mümkün oLmayan NoktoLara Tırmandırmamak Gerek.
* Sorun Çıkarmazsanız, Sorun oLmayacaktır.TarafLar KarşıLıkLı Sadece Bunun Farkında oLsaLar MeseLe KaLmaz !
* Kuruntuyu Bırakın.Su-İzanLarLa Ve ''Ama Ben ÖyLe Sanmıştım..'' Diye Konuşmak Zorunda KaLacağınız KuruntuLar, MutLuLuğunuzu Karartır..
* Kapris Yapmayın.Sırf ''Ben''inizi Tatmin, FarkedirLik Uğruna Eşinizin KaLbini YıkabiLirsiniz.Fakat Bin SözLe Tamir Edemezsiniz.''Artık Canıma Yetti, Senin KaprisLerini Çekemeyeceğim'' Dedirterek Sevgisini Kaybetmeyin..
* Yapıp Ettikten Sonra ''Keşke Şunu Yapmasaydım, Keşke Bunu SöyLemeseydim.Keşke Şimdiki AkLım oLsaydı'' Demek Zorunda KaLacağınız DavranışLardan Sakınsanız Da Kafi .. Öfkenize YeniLmeyin.Öfke, Sevgi Güneşini Karartır..
* Hep Siz HakLı oLamazsınız.Hatasız KuL oLmaz.HataLarınızı ''Ama..'' Deyip, Geçmişi KurcaLayarak; Eşinizin YaptıkLarını Deşerek Savunmaya ÇaLışmayın.Bu YöntemLe Hatanızı Örtemezsiniz.Dahası Tartışmayı Tırmandırır, Uçurum oLuşturursunuz.Ne Var Yani, Hata Yapmışsanız; KabuLLeniverin.Hatta Üzüntünüzü Hissettirip, Özür DiLeyin.Bakın Göreceksiniz; Eşiniz, Hatanızı Unutup Sizi TeseLLiye BiLe GirişebiLir.Hayret Edersiniz..
* ''Onun İyiLiğini Düşünüyorum'' GerekçesiyLe SürekLi Eşinizin HataLarını Yüzüne Vurmaktan; Onda YanLış Aramaktan Vazgeçin.VeLev Ki Doğruyu HatırLıyor oLsanız BiLe; ''Her Doğru Her Yerde SöyLenmez'' Kaidesini Unutmayın.MeseLe Doğruyu SöyLemek Kadar, İncitmeden SöyLemenin Bir YoLunu BuLmaktır.
* İnatLaşmayın.ÇocukLaşmayın.Eşinize Ders Vermeye KaLkışmayın.Hayat Arkadaşınıza İnatLa, AksiLikLe, Ders Verme HevesLeriyLe Hayatı Zindan Etmeyin.TatLı DiLLe, GüLer YüzLe AnLatıcı oLun..
* Küs KaLmayın.DargınLığınız ''MendiL Kuruyana'' Kadar Sürsün.Her DargınLıktan Sonra Hatta iLk Konuşacak Bir Konu BuLup Açacak oLan Siz oLun.Mümkünse Bu Ondan İstenecek Bir Yardım oLsun.Eşinize, Onsuz Yapamayacağınızı Hissettiren Birşey oLsun.
* Hesaba Çekici, SorguLayıcı, SuçLayıcı oLmayın.Ortada Bir YanLış Varsa, Bunu Eşiniz Yapmışsa; TeLefi Etmek İçin Çaba Gösterin Daha İyi Edersiniz.Eşiniz Bu FedakarLığı Unutmayacaktır.
* Empati Yapın Sık Sık..Eşinizin YorgunLukLarını, SıkıntıLarını PayLaşın.
* ÇocukLarınızı Ondan Kıskanmak Gibi SaçmaLıkLar Yapmayın.ÇocukLarınızın Terbiyesini Sade Siz VerebiLirmişsiniz Gibi Davranmayın.ÇocukLarınızı EşinizLe Korkutmayın.ÇocukLarınızı Eşinize Karşı SiLah oLarak KuLLanmayın.
''En Doğru YoL , En Dikensiz YoLdur'', DiyenLer Seni aLdatıyorLar..O'nLar , KaranLık EvLerinde KaybettikLerini Sokak Lambasının aLtında Arayan ŞaşkınLardır..ALdırma ! Ayağına Batan DikenLer, Aradığın GüLün Habercisidir ..Dikenine KatLanmaktan Söz EdenLer , Aşıkmış Gibi DavrananLardır , Gerçek Aşık oLanLarsa , Dikeninide SeverLer ..
No Past , No Future , No ProbLem ...Just This Moment ...
Someone Whos Trying To Find HimseLf...
Cok guzeldi faydali bilgiler,emegine yuregine saglik ...
Her şeyi alttan alan ALLAH'ıma hamdolsun.
eLzem Tşk Ederim , SağoLasın ..
''En Doğru YoL , En Dikensiz YoLdur'', DiyenLer Seni aLdatıyorLar..O'nLar , KaranLık EvLerinde KaybettikLerini Sokak Lambasının aLtında Arayan ŞaşkınLardır..ALdırma ! Ayağına Batan DikenLer, Aradığın GüLün Habercisidir ..Dikenine KatLanmaktan Söz EdenLer , Aşıkmış Gibi DavrananLardır , Gerçek Aşık oLanLarsa , Dikeninide SeverLer ..
Tesekkürler UkaLa, güzel bilgiler, degerlendirip uygulayabilene ne mutlu.
Emegine saglik!
Allah`ım Her dem Sen'i anmayı,Sen'i anlayıp anlatmayı,Sen'i sevip sevdirmeyi nasip et bizlere.
YA İLAHİ ! SENDEN KIYAMETE KADAR BÜTÜN ESMA-İ HÜSNAN İLE ,
DUA EDEN BİR DİLİMİN OLMASINI İSTİYORUM !!!
Evlenebilirsem bu dediklerini uygulıycam uKaLa'cim Tskler Güzel bilgiler için![]()
MeLda Tşk Ederim .. Evet BiLmekten Ziyade UyguLayabiLmek Çok Daha ÖnemLi ...
DoubLe HayaLetim Rabbim GönLüne Göre Versin .. Umarım İstediğin Gibi Birini BuLur Ve EvLenirsin..
Senem_38 Tşk Ederim , MutLuLuğunuz Daim oLsun ..
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks