paylaşım güzeldi ülkemiz içinde ki tüm toplumların sorunlarının çözülmesi gerekiyor buna her zaman inanmışımdır.
fakat şunu söylemeden gecemiycem
ben öldüğünde inandıgım için söylüyorum bunu iyi bir atatürkçümüydün diye sormayacaklar ,yada iyi bir cumhuriyetçimiydin diyede sormayacaklar .benden farklı düşünenler elbette olacaktır ,her ne kadar iyi insan olursan ol yukarıda yazdıklarımı soran olmayacak o topragın altına girdiğimde belki size sorarlar, fakat benden farklı düşünen benden farklı inanan bir insana inancından ,düşüncesinden dolayı azap , çile çektirirsem onun hesabını soran olacaktır .
Yazar islamcılığı bırakın derken kast ettiğinin islamı alet etmeyin siyasete anlıyorum fakat yazar la bu noktada ters düşüyoruz islamın kendisi siyasettir .islamın uygulamış olduğu siyaset bu gün yeryüzünde birbucuk milyar müslümün toplum oluşturmuştur ,diğer dinlerde aynı şekildedir onlarda ilk peygamler ile vahiy olunduktan sonra uygulamış oldukları siyasetle var olmuşlardır ,aksi halde Allah inancı yeryüzüne nasıl hakim olurdu .
islamın kendisi siyasettir derken şu anlaşılmasın islamın işimize gelen yerlerini uygulayalım işimize gelmezse bişeyle uydururuz mantığı asla değildir anlatmak istediğim .
Aleviliğin sorunu osmalıdaki halifelik ile başlıyorsa yazarın dediği gibi
birkaç ekleme yapmak isterim
halife kimdir peygamberimizin elçisi
peygamberimiz kimdir Allah ın elçisi peki peygamberimizin vefatından sonra halifelik nasıl devam ediyor bence edemez Peygamberimiz vefat etmiş vefat eden birine vekil olunamaz yerine başkası secilir. Bu mantıkla yola çıkarsam şu sonuç ortaya çıkar o zaman secilen halife Allahın elçissi oluyor ee buda mümkün değil çünkü Allah ın elçisi olan kişi Peygamber efendimiz son peygamber .o zaman halife secilen kişi islam alemin başkanı, başı olabilir sadece yani peygamber efendimizin halifesi olamaz bu noktada herşey karışıyor ,yada karıştırılmış gibi geliyor ya tabi bende eksik bilgi sahibi olabilirim sadece düz mantık yürütüyorum .
yazarın dediği gibi aleviler Katl-i vacip Kızılbaşlar’ ilan edilmisse şeyhul islamın değerlendirmesi alevilerin islamı yaşayış biçimi ile ilgili olabilir kaldıki öyle dahi olsa şeyhul islam haklı olamaz Allahla kul arasına kimse giremez şeyhul islam asla giremez:
konu alevilik ile ilgiliydi güzelde bir konuydu saolasın yazarın alıntı yaptığım cümlesi hakında yazmak istedim sadece
tesekkürler

LinkBack URL
About LinkBacks
Aleviliğin Özgünlüğü ve Özelliği...

Bookmarks