Kur’an dağıtan Belçika gazetesine medya ödülüBelçika’da geçtiğimiz yıl 15 bölümlük bir İslam yazı dizisi yayımlayan ve okuyucularına Flamanca Kur’an-ı Kerim dağıtan De Standaard gazetesi, uluslararası medya ödülüne layık görüldü. Uluslararası Gazete Pazarlama Birliği (International Newspaper Marketing Association) tarafından her yıl dağıtılan ‘medya oskarları’ geçtiğimiz günlerde ABD’nin Los Angeles şehrinde sahiplerini buldu.
De Standaard gazetesi, yüzlerce medya organı arasından sıyrılarak ‘okuyucuya ulaşmada en başarılı yollar’ dalında birinciliği elde etti. Geçtiğimiz yıl büyük ses getiren bir İslam yazı dizisi yayımlayan gazete bu çerçevede okuyucularına Flamanca Kur’an-ı Kerim dağıtmıştı. Bir günde 30 bin adet Flamanca Kur’an-ı Kerim dağıtan ve yoğun talep üzerine ikinci bir dağıtım günü düzenlemek zorunda kalan De Standaard gazetesi, ‘okuyucuya ulaşmada en başarılı yollar’ dalında birincilik elde etti. Los Angeles şehrinde düzenlenen yarışmada jüri üyelerini en çok gazetenin yazı dizisindeki başarısı ile dağıtılan Flamanca Kur’an-ı Kerim’e kamuoyu ilgisinin çok olması etkilemiş. Hıristiyan tandanslı bir Flaman gazetenin bu uygulaması, birçok kesimin takdirini kazandı. De Standaard’ın bir dalda birincilik, diğerinde üçüncülük aldığı yarışmaya 34 ülkeden yaklaşık 200 gazete katılıyor. Medya oskarı alan gazeteler arasında The Wall Street Journal, The New Yorks Times gibi dev gazeteler de yer alıyor. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Bart Sturtewagen, İslam yazı dizisi yayınlandığı sırada Zaman’a yaptığı açıklamada farklı dinden insanların birbirini yeterince tanımadığını belirterek, “Bu yüzden İncil dağıtmak yerine Kur’an dağıtmaya daha fazla ihtiyaç olduğunu düşündük.” demişti. Batı ile İslam dünyasının sık sık karşı karşıya kaldığı bir dönemde birlikte yaşamanın yollarını aramanın ciddi bir ihtiyaç olarak gözüktüğünü söyleyen Sturtewagen, “Bunun da yolunun tarafların birbirini daha iyi tanımasından geçtiğine inanıyorum. Bu, kendi başına sorunların çözümü için elbette yeterli değil fakat çözüm yolunda ciddi bir adım olacağı kesin. Karikatür krizi, Irak’taki savaş, dünyadaki Sünni-Şii çatışması gibi genel anlamdaki çatışmanın nedeni ve tarihi dayanaklarını ortaya koymak bizim çıkış noktamızı oluşturdu.” şeklinde konuşmuştu.
Tecrübeli gazeteciye göre, günümüz dünyasında ‘öteki’ ile birlikte yaşama zorunluluğuna rağmen taraflar birbirini yeterince tanımıyor. Bu yüzden İncil dağıtmak yerine Kur’an dağıtmaya daha fazla ihtiyaç olduğunu düşündüklerini söyleyen Sturtewagen, “Tanımak, iyi geçinmek için tek başına yeterli değil, fakat bir ilk adım olması nedeniyle çok önemli.” demişti.
... Gözlerini kapayinca gördüklerinden baska neyin varki?
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks