RUSYA'DA 9 MAYIS ZAFER BAYRAMI
MOSKOVA (A.A) - Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanya'sını mağlup etmesinin vesilesiyle Rusya'da kutlanan 9 Mayıs Zafer Bayramı törenlerinde, SSCB'nin çökmesinden sonra ilk kez tanklar Kızıl Meydana girdi.
''SEVGİ BAYRAĞI'' ANKARA YOLUNDA
AMASYA (A.A) - Samsun'dan dün yola çıkarılan, Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sırasında Cumhurbaşkanı'na sunulacak ''Sevgi Bayrağı'', Amasyalı atletlere teslim edildi.
BiZ 3 KiŞiYiZ;
KeYFiM, BeN ve KaHYaSi...
RUSYA'DA 9 MAYIS ZAFER BAYRAMI
MOSKOVA (A.A) - Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanya'sını mağlup etmesinin vesilesiyle Rusya'da kutlanan 9 Mayıs Zafer Bayramı törenlerinde, SSCB'nin çökmesinden sonra ilk kez tanklar Kızıl Meydana girdi.
BiZ 3 KiŞiYiZ;
61. CANNES FİLM FESTİVALİNİN PROGRAMI KESİNLEŞTİ
PARİS (A.A) - 61. Cannes Film Festivalinde yarışacak filmlerin, gösterim tarihi ve saatleri kesinlik kazandı. Organizasyon komitesinde yapılan açıklamaya göre, bu yıl Altın Palmiye için yarışacak 20 film arasında bulunan Nuri Bilge Ceylan'ın "Üç Maymun" adlı filmi, 16 Mayıs Cuma günü yerel saatle 12.00 ve 22.30'da gösterilecek.
BiZ 3 KiŞiYiZ;
731. TÜRK DİL BAYRAMI
ANKARA (A.A) - Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Şükrü Haluk Akalın, Türkçe'nin Türkiye'nin bölgesel ve stratejik gücü olduğunu belirterek, ''Lehçeleriyle beraber dünyada 220 milyon insanın konuştuğu Türkçe, Çince, Arapça, Hintçe gibi tek bir dil gibi kabul edildiğinde konuşma açısından dünyada beşinci dildir'' dedi. 731. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi anma etkinlikleri kapsamında TDK tarafından ''Türkçe'nin Coğrafyaları Birleştiren Kimliği'' adlı bilgi şöleni düzenlendi.
BiZ 3 KiŞiYiZ;
THY'NİN 75. YIL FOTOĞRAF YARIŞMASI ÖDÜLLERİ
İSTANBUL (A.A) - Türk Hava Yollarının (THY) 75. yıl kutlamaları çerçevesinde personeli arasında düzenlediği ''Dünya Kanatlarımın Altında'' konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
BiZ 3 KiŞiYiZ;
ŞEHİT ANNESİ "YILIN ANNESİ" SEÇİLDİ
KAYSERİ (A.A) - Astsubay oğlunu şehit verdikten bir yıl sonra da diğer oğlunu trafik kazasında kaybeden Meryem Faydacı, Talas Belediyesi Bayan Meclisince ''yılın annesi'' seçildi.
BiZ 3 KiŞiYiZ;
BOSNALI SANATÇI DİNO MERLİN İSTANBUL'DA KONSER VERDİ
İSTANBUL (A.A) - Bosna Hersekli sanatçı Dino Merlin İstanbul'da konser verdi. Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşan Merlin, şarkılarına başlamadan önce Türkçe ''İyi akşamlar, hoşgeldiniz'' diyerek izleyicileri selamladı. Daha sonra şarkılarını seslendiren Merlin, danslarıyla da konseri izleyenleri coşturdu.
BiZ 3 KiŞiYiZ;
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks