Bireysel Emeklilik Sistemi Verileri Açıklandı
Emeklilik Gözetim Merkezi Tarafından Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (Bes) İlişkin Veriler Açıklandı.
Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) ilişkin veriler açıklandı.
Emeklilik şirketlerinin verilerine göre 7 Nisan 2008 tarihi itibarıyla katılımcıların toplam fon tutarı 4 milyar 967 milyon 2 bin YTL, katılımcı sayısı 1 milyon 552 bin 804 oldu. Açıklanan verilere göre toplam katkı payı tutarı 4 milyar 351 milyon 8 bin YTL olurken, yatırıma yönlenen toplam tutar ise 4 milyar 204 milyon 3 bin YTL oldu. Açıklamada, toplam sözleşme sayısı da 1 milyon 683 bin 711 olarak açıklandı.
326 bin 335 kişiyle katılımcı sayısının en fazla olduğu emeklilik şirketi Anadolu Hayat Emeklilik olurken, katılımcıların toplam fon tutarının en fazla olduğu şirket ise 1 milyar 190 milyon 694 bin 996 YTL ile Avivasa Emeklilik ve Hayat oldu.
BES, SSK veya Bağ-Kur gibi mevcut kamu sosyal güvenlik sistemlerini tamamlayıcı nitelikte özel emeklilik sistemi olup, bu uygulamayla çalışanlar bu kurumlara üye olsalar bile özel emeklilik sistemine katılarak emeklilik günleri için ek gelir sağlayabiliyor. Sistem, bugüne kadar herhangi bir sosyal güvenlik şemsiyesine dahil olmayanlara ve çalışmayanlara da emeklilik güvencesi sunuyor.
(CY-CY-E) (İhlas Haber Ajansı)
BiZ 3 KiŞiYiZ;
KeYFiM, BeN ve KaHYaSi...
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks