Darbe tehdidi aldık AKP’ye açılan kapatma davasının ardından Genel Başkan Yardımcısı Fırat’tan çarpıcı bir açıklama geldi: Anayasa değişikliği çalışmalarını yaparken CHP kaynaklı darbe tehditleri aldık
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, dün CNN Türk’e konuk oldu. AKP için açılan kapatma davası sonrası şoke eden açıklama Fırat’tan geldi. Fırat, parti kapatmayı zorlaştıran anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Bu çalışmalar sırasında darbe tehdidi aldıklarını açıklayan Fırat, “Tehditlerin kaynağı ana muhalefet partisi CHP’ydi. Oturup modern bir anayasa, özgürlükçü bir anayasa yapılması, benim en temel arzularımdan biridir” dedi. Fırat, CHP için “Birilerini davet ediyor” yorumunu yaptı.
OKULLARDA TÜRBAN
Anayasa değişikliğine ilişkin tüm taraflarla mutabakat arayacaklarını söyleyen AKP Genel Başkan Yardımcısı “Yalnız Meclis çatısı altında değil, Meclis dışında da mutabakat arayacağız” diye konuştu. Parti kapatmanın Türkiye’nin en büyük ayıbı olduğunu belirten Fırat, iddianamenin de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olduğunu kaydetti.
Fırat, İstanbul’daki bir özel okulda fotoğrafları çekilen türbanlı öğrenciler için de “Öğrenci okula girdiği andan itibaren bana aittir, ama sokakta ailesine aittir” yorumunu yaptı. “Ben veliyim. Şöyle giyinir böyle giyinir, o beni ilgilendirmez” diyen Fırat, tüm öğrencilerin okula girdiği an kurallara uyması gerektiğini kaydetti. Üniversitede öğrencileri ise kendi iradesiyle hareket edebileceğini savundu. Fırat, “Türban sorununu genç kızların yükseköğretimdeki sorunu şeklinde anlıyorum” dedi.
Fırat, atamalarda “eşi başörtülü kriteri’ eleştrilerine “Tersinden bakarsak, eşlerin başının açık olması noktasına geliriz. Namusum ve şerefim üzerine taahhütte bulunuyorum ki; kimseye ‘eşinin başı örtülü mü’ diye sormadık. Böyle bir talebimiz olmadı” dedi.
Yaptıkları zaten sivil darbe girişimi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, “AKP’nin anayasa değişikliği yapmak istemesinin, sonuç itibarıyla bir sivil darbe girişimi olacağını’’ söyledi. Özyürek, yaptığı yazılı açıklamada, AKP’li Fırat’ın, ‘’Darbe tehdidi aldık’’ sözlerini, ‘’Son derece tutarsız ve ciddiyetsiz’’ olarak nitelendirdi. CHP’nin insan hak ve özgürlükleri için mücadele veren bir parti olduğunu vurgulayan Özyürek, partilerinin adının “darbe’’ sözcüğü ile yan yana getirilemeyeceğini kaydetti. AKP’nin, kapatma davasının Anayasa Mahkemesi’nde görüşülmesini engellemek için anayasa değişikliği yapmak istediğini savunan Özyürek, “Anayasa değişikliği yapmak istemesi, sonuç itibarıyla bir sivil darbe girişimidir” dedi.
Kılıç ile Fırat’ın ilginç karşılaşması
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, ilginç bir tesadüf sonucu aynı lokantada karşılaştı.
Başkent’te siyasilerin uğrak yeri olan Trilye Balık Lokantası’na, önce, eski ANAP’lı Mehmet Bilici’nin konuğu olarak Fırat geldi. 15 dakika sonra da arkadaş grubuyla Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, kapıdan girdi. Ayrı masalara oturan Fırat ve Kılıç birbirlerini hiç fark etmedi. Kılıç, lokantadan ayrılmak üzere 21.30’da masadan kalktı. Bu sırada Fırat fark edince Kılıç’ın yanına geldi. El sıkışarak selamlaşan Fırat ve Kılıç, ayaküstü kısa sohbet etti. Önce Kılıç, 15 dakika sonra da Fırat lokantadan ayrıldı.
Günlüklere son NOKTA
EMEKLİ Oramiral Özden Örnek’in ‘Ayışığı’ ve ‘Sarıkız’ kod adlı darbe günlüklerini yayınladığı gerekçesiyle hakkında ‘neşren hakaret’ ve ‘iftira’ suçlarından 6 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açılan kapanan Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş beraat etti.
Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Alper Görmüş ve avukatları ile Özden Örnek’in avukatı Dinçer Eskiyerli katıldı.
Avukat Eskiyerli, Görmüş’ün delil olarak sunduğu CD’nin hukuki olarak delil sayılamayacağını belirterek “İddia edildiği gibi müvekkilimin bilgisayarından alındığını varsaysak bile bunlar kanuna aykırı olarak ele geçirilmiştir. Bunun adı hırsızlıktır. Müvekkilimin böyle bir günlük notu yoktur” dedi.
CD, HABERİN EN BÜYÜK DELİLİDİR
Mahkeme savcısı, “Sanık tarafından ileri sürülen deliller ve özellikle mahkemeye ibraz edilen CD, haberin en önemli delilidir” diyerek teknik rapor istenmesini talep etti. Savcı Süleyman Aydın, suça konu yazının görünürdeki gerçeğe uygun olduğu, dolayısıyla atılı suçun oluşmadığını kaydetti. Son sözü sorulan Alper Görmüş, ‘Haber doğrudur. Ömrüm boyunca savunacağım” dedi. Mahkeme, Görmüş hakkındaki ‘Yayın yoluyla iftira ve hakaret suçuyla’ hakkında açılan davadan beraatine karar verdi.
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks