Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri olan çobanlar ve birlik başkanı ihsan AKIN Kayacı hakkında suç duyurusunda bulunarak, TCK 125 Basın yoluyla hakaret, TCK 216/2 "Halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak" suçlamasıyla Malatya Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.
"Benin oyum ile dağdaki çobanın oyu aynı olamaz" diyen Aysun Kayacı'ya dağdaki çobandan yanıt çok sert geldi.
BİRLİK ÜYELERİ VE ÇOBANLAR ÇOK KIZGIN
Çobanları temsilen açıklama yapan Birlik Başkanı İhsan Akın, "Geçtiğimiz günlerde özel bir televizyon programında haddini aşan ve kendisini hiç ilgilendirmeyen açıklamalar yapan manken Aysun Kayacı'yı hayretler içerisinde izledik. Malatya'daki birlik üyelerimiz ve çobanlar olarak bu hakaret vari açıklamayı kınayarak suç duyurusunda bulunduğumuzu, buradan kamuoyunun bilgisine sunarız" dedi"
Akın, "Türkiye'de hayvancılar olarak ekonomiye yapılan katkıyı göz ardı eden Kayacı'nın Et ve Süt Ürünlerini tükettiğinde hakaret ettiği çobanları hatırlamasını tavsiye ediyoruz. Umarım bu suç duyurusu da kendisine ve onun zihniyetindeki insanlara ders olur" şeklinde tepki gösterdi.
Ülke'de her insanın eşit olduğu gibi oylar ve alınan hizmetlerinde eşit olduğunu söyleyen Akın, Kayacı'nın ayak takımı olarak gördüğü çobanlardan en kısa sürede özür dilemesi gerektiğini vurguladı. Akın ayrıca Kayacı'yı gündem yaratmak için olduk olmadık çıkışlardan kaçınması gerektiğini ve kendi işine bakmasını istediler.
Aysun Kayacı'nın sözlerine çok kızan çobanlar ise Kayacı'yı kınadıklarını aktardı. Çobanlardan Hasan Şahin, "İnsanların eşit olmasını, bilmeyerek konuştu. İnsanlar eşittir o kendi işine baksın. Çobanlara karışmasın" dedi. Bir diğer çoban Vahap Demirel ise, "Aysun Kayacı'yı çok kınıyorum. En kısa zamanda özür dilemesi lazım. Suç duyurusunda bulunduk" dedi. Çobanlardan Ahmet Güneş ise "Aysun Kayacı'ya çok tepkiliyim. Biz çobanlardan özür dilemesi lazım Aysun Kayacı'nın. O Kendi işine baksın" diyerek tepkisini dile getirdi.
~Ben ISTEMEDiM~
Ben Istemedim Bu Ayriligi..
Ben Istemedim Bu Son Gidisi...
Ben Istemedim Bu Yaslari...
Ben Istemedim Bu Yanlizligi..
Ben Istemedim,
Ben Istemedim , Senden Ayri Kalmayi...
SeVGi , eMeK iSTeR !
eMeK , FeDaKaRLiK !
FeDaKaRLiK , YüReK !
YüReK iSe iNSaNDa oLuR . . .!!!
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks