Bence hicbir mahsuru yok.
TRT’nin, 24 saat Kürtçe, Arapça ve Farsça yayın yapmasına ilişkin düzenlemeler belli oldu.
2954 sayılı TRT Kanunu’nun, yayın ilkelerini belirleyen 5. maddesindeki, “TRT’nin Türkçe yayın yapması esastır” ifadesi, “TRT farklı dillerde de yayın yapabilir” olarak değiştirilecek. TRT Yasası halen, TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu’nda görüşülüyor. Yasa, Komisyon görüşmeleri tamamlandıktan sonra Genel Kurul’da ele alınacak.
TRT’nin farklı dillerde yayın yapmasına olanak kanuni değişiklikle olanak sağlanmasının ardından, yayın süresi konusunda da değişikliğe gidilecek. Yönetmelikte değişiklik gerektiren ikinci konu ise yayın biçimi. Mevcut yönetmelik, canlı yayına izin vermiyor ve yönetmeliğe göre yayınların Türkçe alt yazı ile yapılması gerekiyor. Bu da canlı yayın sırasında, anında gerçekleşemiyor.
Kürtçe yayınların denetimi, TRT’nın özerk yapısı nedeniyle kurum içinden yapılacak. MİT, Emniyet, Jandarma gibi Kürtçe bilen eleman istihdam eden kurumlardan yayınların denetimi için TRT’ye personel kaydırılacak.
Konu CaTLaQQQ tarafından (06.04.08 Saat 00:19 ) değiştirilmiştir.
~Ben ISTEMEDiM~
Ben Istemedim Bu Ayriligi..
Ben Istemedim Bu Son Gidisi...
Ben Istemedim Bu Yaslari...
Ben Istemedim Bu Yanlizligi..
Ben Istemedim,
Ben Istemedim , Senden Ayri Kalmayi...
SeVGi , eMeK iSTeR !
eMeK , FeDaKaRLiK !
FeDaKaRLiK , YüReK !
YüReK iSe iNSaNDa oLuR . . .!!!
Bence hicbir mahsuru yok.
عَ شَ قFarzetşeb-i yeldanın son bulması vuslat demekmişAyn ‘dan şin’den kaf’tan geçip aşk ile vasl olmakmışFarzet...
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks