Tiyatro dünyasının ünlü isimlerinden Kırca, yeni oyunlarında Kürtçe kullanmak istediğini belirterek, "Kürt olmadığım halde Kürtçe konuşulmalı Kürtçe söylenilmeli diye düşünenlerdenim. Ben Kürtçe müzik dinleyen ve bundan zevk alan biriyim. Kürt sanatçılardan Aynur ve Ahmet Kaya’yı dinler ve bundan zevk alırım. Oyunlarımın içinde de kürtçeyi kullanmak isterim.

Kırca ve ekibi Batman'da sahneledikleri “Toros Canavarı” isimli oyunda seyircileri gülmekten kırıp geçirdi ve yeni oyunlarında Kürtçe kullanmak hatta mümkün olursa Kürtçe bir oyun sergilemek istedi.

Batman belediyesi tarafından düzenlenen Sanat ve Kültür günleri etkinlikleri çerçevesin de Batmana davet edilen Levent Kırca ve ekibi, Yılmaz Güney sinemasında “Toros Canavarı” isimli oyunlarını sergiledi.

Aziz Nesin'in aynı adlı kitabıdan uyarlanan tek perdelik oynanan oyunda, kiracıların sıkıntıları mizahi bir dille anlatılıyor. Oynadıkları oyunla ev sahiplerinin kiracılarına nasıl davranması konusunda mesaj vermeye çalışan ünlü oyuncu Levent Kırca,oyunu izlemeye gelen tiyatro severlere keyifli anlar yaşattırdı..

Oyunu izlemeye gelenler arasında DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ve DTP il başkanı Salih Altun da yer aldı.

Oyun sonrası Batmanlılarla sohbet eden ünlü oyuncu Levent Kırca,Türkiye’nin bütün illerini gezdiğini ancak Batman kendine has bir bölge olduğunu belirttti.

Kırca, daha önce Tarihi Hasankeyf ilçesini gezme fırsatının olduğunu ama şimdi Hasankeyf ilçesinin ılısu suları altında kalma tehlikesi yaşadığını ve kendisinin doğal güzelliklerin bozulmasından yana olmadığını söyledi. Böylesine tarihi bir bölgenin sular altında kalmasını bir sanatçı ve bu ülkenin bir vatandaşı olarak doğru bulmadığını dile getiren tiyatro sanatçısı Levent Kırca, "televizyon programlarının yapılması lazım ama önce o televizyon programını evvela bulmak lazım" dedi.

"YENİ OYUNLARIMDA KÜRTÇE KULLANMAK İSTERİM"

Kırca yeni oyunlarında Kürtçe kullanmak istediğini belirterek, "Kürt olmadığım halde Kürtçe konuşulmalı Kürtçe söylenilmeli diye düşünenlerdenim. Ben Kürtçe müzik dinleyen ve bundan zevk alan biriyim. Kürt sanatçılardan Aynur ve Ahmet Kaya’yı dinler ve bundan zevk alırım. Oyunlarımın içinde de kürtçeyi kullanmak isterim. Yer yer içinde Kürtçe de olmalı hata mümkün olsa da baştan sona Kürtçe oynayabilsek. Söz vermiyorum ama bu tür girişimim olacak" dedi