TBMM İnsan Hakları Hrant Dink Alt Komisyonu, dinlemek için davet ettiği aralarında dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz’ün de bulunduğu 5 asker, mahkemeden yazı beklendiği için dün Meclis’e gelmedi.
Komisyon Başkanı AKP’li Mehmet Ocaktan, "Olumsuz bir şey yok. Jandarma, mahkemeye, bu kişilerin dava sürerken komisyon tarafından dinlenmelerinin sakıncası olup olmadığını sormuş. Bu yazı 1 Nisan tarihiyle Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderilmiş. O yazının cevabı da henüz gelmemiş. O yazı bekleniyor. Herkes kendi pozisyonunu sağlama almak istiyor. Bu kişilerin dinlenmesi için İçişleri Bakanlığı’na yeniden yazacağız" dedi. Jandarma Genel Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada ise "Mahkemeden alınacak cevaba göre gerekli işlem yapılacaktır" denilerek, şunlar kaydedildi: "Alt komisyonda alınacak beyan ve ifadelerin görülmekte olan davayı etkileyip etkilemeyeceği dikkate alınarak, tanık personelin komisyona gönderilmesinin bir sakınca yaratıp yaratmayacağı hususu ilgili mahkemeden yazılı olarak sorulmuş, aynı zamanda komisyon başkanına yazılı ve sözlü bilgi verilmiştir."
Komisyon, çalışmalarını tamamlayıp, rapor yazımına geçmişken; Jandarma Başçavuş Okan Şimşek ve uzman çavuş Veysel Şahin’in Trabzon 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada ifadelerini değiştirerek, "üstlerinin olayı bildiğini" söylemeleri, komisyonun rotasını değiştirmişti. Görevlerini ihmalle suçlanan tanık jandarma personelinin dinlenmesi kararlaştırılmıştı. Komisyon 27 Mart’a İçişleri Bakanlığı’na bir yazı göndererek jandarma personelini 2 Nisan’da komisyona tdavet etmişti. Ancak Jandarma Genel Komutanlığın’nca 1 Nisan’da Trabzon 2.Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderilen yazıda, Anayasa’nın 138. maddesinin 3. fıkrası hatırlatılarak, tanık personelin komisyona gönderilemesinde bir sakınca bulunup bulunmadığını sordu.
~Ben ISTEMEDiM~
Ben Istemedim Bu Ayriligi..
Ben Istemedim Bu Son Gidisi...
Ben Istemedim Bu Yaslari...
Ben Istemedim Bu Yanlizligi..
Ben Istemedim,
Ben Istemedim , Senden Ayri Kalmayi...
SeVGi , eMeK iSTeR !
eMeK , FeDaKaRLiK !
FeDaKaRLiK , YüReK !
YüReK iSe iNSaNDa oLuR . . .!!!
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks