Mutlu , umutlu,sağlıklı,savaşsız ve barışçı bir dünyada yaşamak adeta bir mucize gibi görünüyor.
İnsanlık tarihi birçok felaketin merkezidir. Acı sevinç ve göz yaşı dolu olayları içine alır.
M.Ö. yıllardan başlayıp günümüze gelinceye kadar, dünyada yaşanan bir çok savaşın izleri adeta belleklerimize kazınmıştır. Yakın tarihteki, birinci dünya savaşı, ikinci dünya savaşı ve son olarak yanı başımızdaki körfez savaşı ve şimdi Irakta devam eden savaş verebileceğimiz en önemli örneklerdir.
Birinci dünya savaşından (1914-1918) hafızamızda kalan , bir çok ülkenin parçalanması yok olması,birçok ülkenin’de bağımsızlığını kazanması idi.
İkinci dünya savaşı ise (1939-1945) Hiroşima ve Nagazakiye atılan Nükleer silahların öldürdüğü yüzbinlerce insanın ölümü ve hala etkisini devam eden bombardımanların bilinç altımızda yerini alması idi.
En son ise körfez savaşı ve sonrasında orta doğuda yaşanan insanlık dramları…
Her gün ölen yüzlerce insan , göçler. Kan ve barut.İnsanların insanlıktan çıkıp vahşileşmesi.
İnsanın insanı boğazlaması. Doğanın dengesinin alt üst olması. Küresel ısınma .Bu son cümle ise daha şimdiden adeta birçok savaşın habercisi gibi.
Mutlu, umutlu, sağlıklı, savaşsız ve barışçı bir dünyada yaşamak adeta bir mucize gibi görünüyor.
Ama ben yinede geleceğe umutla bakıyorum.
Ne mutlu, insanlarını seven , onlara hizmet eden, genç- yaşlı, kadın –erkek ayrımını yapmayanlara.
Ne mutlu din, dil ırk renk cinsiyet ayrımı yapmayanlara.
İnsanları insan gibi gören, onlara en yüce değeri verenlere…
Ne mutlu inkarcı, yalancı ve iki yüzlü olmayanlara.
Dedesini anne , babasını, geçmişini ,tarihini, kültürünü, örf adetlerini, inancını inkar etmeyenlere .
Ne mutlu, kültürlere kimliklere saygılı olanlara.
Kraldan fazla kralcı olmayanlara ne mutlu.
Kurtlar arasındaki barış güvercinlerine akıllı kuzulara ne mutlu.
Ne mutlu barış demokrasi ve insan hakları için mücadele edenlere.
Ne mutlu doğayı seven tabiatı koruyan yüreği sevgi ile çarpanlara…
Ne mutlu emek onur ve özgürlüğü için mücadele edenlere.
Barışı hoşgörüyü, ve farklılıkların farkında olanlara,mutluluğu sevgiyi içinde his edene ne mutlu.
Etrafındaki çiçeğe, kuşa , böceğe, dağlara , ovalara , akarsulara , ağaçlara, komşularına, insanlara merhaba diyebilene ne mutlu.
Ne mutlu insana insanca değer veren bütün insanlara .
Savaşsız ve barışçı bir dünyada hep beraber hep birlikte yaşamak dileği ile.
Bu dünya hepimize yeter.
~Ben ISTEMEDiM~
Ben Istemedim Bu Ayriligi..
Ben Istemedim Bu Son Gidisi...
Ben Istemedim Bu Yaslari...
Ben Istemedim Bu Yanlizligi..
Ben Istemedim,
Ben Istemedim , Senden Ayri Kalmayi...
SeVGi , eMeK iSTeR !
eMeK , FeDaKaRLiK !
FeDaKaRLiK , YüReK !
YüReK iSe iNSaNDa oLuR . . .!!!
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks