teknopark denen olusum rantin parki eglence mekani oldugunu cok iyi biliyorum ank da gecen yillarimdan sonra
odtu bilkent ve hacettepe universitesi (beytepe kampusu) sac ayaginin ortasina yerlestirilmis olan amaci disinda islem goren bir yer olmustur
onca calisma yapildigi soyleniyor ama sadece soyleniyor bir haber duydum o kadar soyleme ragmen icerigini tam hatirlamiyorum ama bu teknoparktan onca yil sonunda "tam anlami" ile bir calisma gerceklestirilmisti bir grup arastirmaci tarafindan o da sadece 2 dk bile olmayan bir haber ile gecistirildi paris hiltonu cekmek icin savasan kameramanlarin kavgasinin goruntusunden bile kisa bir haberdi acidim canim ulkeme
hindistan somurgesi oldugu ingiltereden yafas yafas intikamini aliyor nasil mi
yillarca trigonometrik cetveli ezberletildigi zihinlerin sadece ezbere yonlendirildigi baska seyler dusunulmesine engel olundugu bir ulke hindistan is adamlari milyar dolarlar vererek ingiliz sirketlerini teker teker aliyor , dunyanin ilk 100 zengini icersine bakiyorsunuz hint ve cinli artisi gozleniyor acaba neden ?
Dunyada (ABD demek istemistim nedenini soylememe gerek bile yok ) Bilisim alaninda calisan kisilerin bir cogunun vatandaslik onceligi baska ulkelerde
fakat yaptiklari arastirmalarda yazdiklari kodlarda basarili oluor bu kisiler
en basidinden bir garajda kurulan kitap satis sitesi vea video paylasim sitesinin degeri su an milyar dolarlar ile ifade ediliyor acaba nasil o duruma geldiler ?
dunyada yazilim alaninda hindistan kokenli kisiler cok ileri deniliyor evet dogrudur ama unutulmasin ki bu yazilim alani pozitif ve negatif bakis acisina gore iki tarafli , sirli bi ayna gibi dusunun..
iki tarafi var bir tarafi parlak bir tarafi karanlik ama iki tarafinda islevi var birisi olmasa digeri bir hic.. hackerlardan bahsetmek istiyorum laf icin soylemeyecegim .. dunyada ruslar turkler birbirleri ile yarisiyor ve bu iki grup ile yarismak icin calisan baska ulkeler var
anti virus programlarina bakiyorsunuz lisanslari para ile satiliyor ( emegin karsiligi olmali ) ama o programlar neden gerekli vea o programlarin gerekliligini ortaya cikaran kisiler sadece bir kod yazmis olmak icin , dunyayi istila etmeye calisiyorlar bu yetenekleri ile))
gece ve gunduz gibi birbirinden ayrilmayan bu iki grup elbet bir yerde para ile bulusuyor
dunyanin en buyuk sirketlerinden microsoft yillardir para ile isletim sistemini pazarliyor guvenli diye bir baskasini cikartiyor ( ayni gun hacklenior :P ) ama ulkemizde kac kisi Pardustan haberdar . kac kisi linux nedir bilir vea paralimidir degilmidir die bilir ( ki artik onu da para ile satmaya basladilar cok cuzi olsa bile emegin karsiligi )
nerden nereye geldi soz
teknolojik arastirmalar yapilmasi yeni teknolojilerin olusturulmasi icin kurulan teknopark cok yakinda diskoteklere cevrilir bu gidisle .. Rantin bulundugu bir yer eglence mekani olur belli bir zaman sonra hemde bulundugu yer ank nin en temiz yeri havasi suyu (!) arazisi satisa cikartilir buyuk ihtimalle akilli evler ( eskiden teknopark binalari idiya akilli olacak ) olarak pazarlanirlar
kurulus amaclari disinda is gorurler
Yazik gercekten yazik onca yil sonunda sadece bir haber duyduk e- devlet projesi icine girmis ulkem kendisine has ( Pardus anadolu panteri demektir ) projesine "destek" olmaktadir ama hala kendi kurumlarinda pc ekranlarinda koca koca XP/Win 2000 yazmaktadir. Zaten kurulan paket programlardan bahsetmek bile istemiyorum her kurum farkli bir program kullaniyor ama devletin kendi programi yok en basidinden birilerinin ceplerini doldurmak daha cazip
ornek olarak Bilgisayar Müh. ( ki adi bile sacma bence ) bölümünü kazanacak ögrenciler 3 saat icinde gidecekleri universiteyi belirliyorlar ama yillarca bilgisayar donanim ve yazilimi uzerine lisede egitim almis olan (4 yil) ogrenciler müh. adini sadece klavuz kitaplarda goruyorlar vea gittikleri egitim fakultelerinin yakininda müh. mimarlik fakultesi varsa orada goruyorlar hakettikleri yere gelemiyorlar engelleri asamiyorlar sonrada biz diyoruz ki buyrun yer actik: teknopark calisin
sadece bir ornek verdim teknopark ki burada textil , elektronik, haberlesme akliniza ne geliorsa ona yonelik calisma yapilmasi amaclanmisti
sonucu ile alakasi olmayan bir neden
Umarim akli basinda olan bazi kisiler gelir arkadaslik, video paylasim sitelerini tvlerde konusmaktansa konusulmasi gereken gercekleri teknopark ,UEKAE vb gercekleri konusmaya baslar .
pff bu kadar yeter sıkıldım .. Canim ülkem bu kadar yiyene ragmen hala bitmeyen bir pastasin .. seninle ne kadar gurur duysam azdir.. Tarihinin buyuklugunden seni yiyip bitiremiorlar cok sukur ..

LinkBack URL
About LinkBacks

Bookmarks