Üniversitede dayak ve cemaatçilik iddiası
Malatya İnönü Üniversitesi'nde, bir öğrenci bölüm başkanından dayak yediği iddiasıyla davacı oldu. Vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar oluşan öğrenci, kendisine yapılan ayrımcılıktan şikayetçi olarak, yetkilileri göreve çağırdı.
İnönü Üniversitesi İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi 4'ncü sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Çağlar Postallı, önceki gün sürekli geçemediği ekonometri dersiyle ilgili görüşmeye gittiği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Karagöz'ün, odasında kendisini darp ve tehdit edildiğini iddia ederek jandarmaya şikayette bulundu. Vücudunun çeşitli yerlerinde oluşan yaralar meydana geldiği iddiasıyla hastaneden darp raporu alan Çağlar Postallı, 2 yıldır Murat Karagöz ile kardeşi araştırma görevlisi Kadir Karagöz'ün kendisine zulüm yaptıklarını iddia etti.
Başından geçen olayı DHA'ya anlatan Postallı, Ekonometri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Karagöz'ün aynı bölümde araştırma görevlisi olarak görev yapan kardeşi Kadir Karagöz'ü evrakta sahtecilik yaptığı gerekçesiyle şikayet ettiğini ve bu olaydan sonra kendisine 2 yıllık süreç içerisinde kendisine ayrımcılık yapıldığını iddia etti.
AYRIMCILIK VE CEMAATÇILIK İDDİASI
Postallı başından geçen olayları şöyle anlattı;
"Ekonometri Bölümünde Araştırma Görevlisi olan Kadri Karagöz, birçok öğrenciyi Bölüm başkanı ağabeyinin yerine imza atarak evrakta sahtecilik yapıyor ve sınıf geçiriyor. Beni de bu şekilde dersten geçirince, bu olayı içime sindiremedim ve şikayet ettim. Bu şikayetimden dolayı Kadri Karagöz bir ceza almadı, halen üniversite içerisinde dolanıyor. Geçen Pazartesi sınavıma tekrar Kadir Karagöz girince, bu olay benim çok zoruma gitti Rektörlüğe gittim ve şikayet dilekçemi verdim. Daha sonra Çarşamba günü Doç. Dr. Murat Karagöz'ün odasına gittiğimde, verdiğim dilekçeden haberdar olmuş olsa gerek ki, bana kin kusuyordu. Tehditler savurmaya başladı bana, sesimi çıkaramadım ve ılımlı davranmaya çalıştım. Bana, 'dilekçeni geri alacaksın, ben bu okulun padişahıyım, bu dilekçeyi almasan seni mezun etmem. Ben boş kağıt veren her öğrenciyi geçiriyorum, ama seni asla geçirmeyeceğim' dedi. Değişik derslerde tek derse kalan 16 arkadaş vardı. Sınavımıza Doç. Dr. Murat Karagöz girdi. Herkes boş kağıt verdi ve geçti yine. Bir tek ben kaldım bu dersten. İnönü üniversitesi'nin tarihine bakılırsa, 10-15 yıl içinde tek ders sınavından kalan benim. Burada mağdur durumdayım dilekçemi geri almadım diye 2 yıldır üniversite içinde bana zulüm yapılıyor."
Çağlar Postalcı, okulda ayrımcılık ve çifte standartlı bir uygulama da yapıldığını öne sürerek, "Okulda bir ikilem var. Siyasi görüşten dolayı çok ayrım yaşanıyor. Cemaatten dolayı çok öğrenciyi geçirdiklerini gördüm., Beni de tarikatçı olarak tanıştırdıkları zaman sınava girdiğimde, çok az bir puan almama rağmen Kadir Karagöz, ağabeyinin adına imza atarak beni sınavdan geçirdi. Ben de bu olaya itiraz edince, bu olaylar patlak verdi ve notum iptal edildi. İki yıldır aynı dersten kalıyorum" dedi.
ÖĞRETİM ÜYESİ DE GÖRGÜ TANIĞI OLMUŞ
Olay sırasında odasında iken gürültü üzerine darp olayını gördüğünü iddia eden İnönü Üniversitesi Ekonometri Bölümü Öğretim Üyesi Kamil Durdu ise çarpıcı açıklamalarda bulundu. Durdu, "Odamda otururken bir bağırtı duydum, Bunun üzerine salona yöneldim. Bölüm başkanının odası benim odamın 3 metre ilerisinde bulunuyor. Odanın kapısı açıktı baktığımda Çağlar Postallı isimli öğrencinin Murat Karagöz'ün altında tekmelerden can havliyle kurtulmaya gördüm. Bölüm Başkanı Murat Karagöz'ün, öğrenciye dönüp 'Ben seni öldüreceğim, senin bana yaptığın yeter' gibi tehditler savurduğunu duydum. Bu esnada aynı bölümde araştırma görevlisi olarak çalışan kardeşi Kadir Karagöz geldi ve ağabeyini zor zaptederek Çağlar Postallı'nın üzerinden aldı. Daha sonra olay jandarmaya da intikal ettirildi"
Öğretim Üyesi Kamil Durdu, Doç. Dr. Murat Karagöz'ün cemaatçi öğrencileri kayırdığını iddia ederek, "Daha önce de Cuma günlerini tatil ilan edildi ve o günkü dersler kaldırdı. Eğer, resmi evraklara bakıldığında Cuma günlerinin tamamen boş olduğu görülecektir" dedi. Konuyu Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettirdiklerini ve Savcılığın görevsizlik kararı verdiğini belirten Durdu, Rektörlük tarafından soruşturmanın yürütüldüğünü ancak Rektörlük'ün de bu olayları sürekli bir şekilde sümenaltı etmeye çalıştığını iddia etti.
KARAGÖZ HAKKINDA MAYIS AYINDA SORUŞTURMA AÇILDI
İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Karagöz hakkında cuma günleri, namaz saatine denk gelen dersleri kaldırdığı iddiasıyla Mayıs ayında soruşturma başlatılmış, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise başlatılan soruşturmada elde edilen ilk sonuçlarda iddia edildiği gibi bir kanıtın bulunamadığını belirmişti.
Allah`ım Her dem Sen'i anmayı,Sen'i anlayıp anlatmayı,Sen'i sevip sevdirmeyi nasip et bizlere.
YA İLAHİ ! SENDEN KIYAMETE KADAR BÜTÜN ESMA-İ HÜSNAN İLE ,
DUA EDEN BİR DİLİMİN OLMASINI İSTİYORUM !!!
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks