şarkıları dinlerdim bundan sonrada devam edecek bu
teşekkürler
Michael Jackson öldü Michael Jackson öldü
Popun kralı Michael Jackson, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etti. 51 yaşındaki efsane ismin ani ölümü, hayranlarını yasa boğdu.
ABD’deki görsel ve yazını basını, Michael Jackson’un beklenmedik ölümünün ardından yayın akışını değiştirip tümüyle pop müziğinin “kralı” üzerine kilitlenirken, ülkenin dört bir yanındaki hayranları matem tutuyor.
Jackson'un sevenleri, hayatını ve başarılarını anmak amacıyla bulundukları kentlerde bir araya gelip önceden hazırlığı yapılmayan etkinlikler düzenlediler. New York’taki hayranlar, Internet’teki sosyal paylaşım sitesi Twitter aracılığıyla Manhattan’ın çeşitli yerlerinde toplanırken, onbinlerce kişi Twitter’a Jackson için yas tutan mesajlar gönderdi. Bir Twitter kullanıcısı, “o benim çocukluğumdu” ifadesini kullandı.
Haber cep telefonlarıyla yayıldı
Jackson’un San Francisco’daki hayranları da, Facebook aracılığıyla haberleşerek, aralarında Dolores Park ve Golden Gate Park’ın da bulunduğu pek çok kamu parkında anma toplantıları yaptılar. Burada Jackson’un yaklaşık 50 milyon satış yaparak rekor kıran “Thriller” albümü için hazırladığı müzik videosu çalındı ve katılımcılar, Jackson’un kostümlerini giyerek dans ettiler.
Oregon eyaletinin Portland kentinde ise bisikletçiler, Jackson’u anmak için özel bisiklet turu yapmaya davet edildi. Bu etkinliğe seyirci olarak katılacak kişilerden de “karaoke” aracılığıyla Jackson’un şarkılarını söylemeleri, dans etmeleri ve Jackson’un sahne şovlarını hatırlatan ışıltılı kostümler ve eldivenler giymeleri istendi.
Hayranları hastaneye akın etti
Jackson’un kalp krizi geçirdikten sonra kaldırıldığı UCLA Tıp Merkezi önünde toplanan büyük kalabalıkların içindeki pek çok kişinin de, Michael Jackson’un sahne kostümlerini andıran kostümler giydiği görüldü. Fox televizyonu muhabiri Trace Gallagher, bunu, dört yıl önce yapılan Jackson’un duruşması sırasında yaşanan “sirk”e benzetti.
Extra adlı eğlence programı muhabiri Carlos Diaz ise, MSNBC televizyonunda yaptığı yorumda, Jackson’un öldüğü 25 Haziran gününü “pop müziğinin öldüğü gün” olarak tanımladı.
Hayranları büyük bir şaşkınlık ve üzüntü içerisinde
“Kennedy ölmüş gibi”
CNN televizyonunun Larry King programına çıkan ünlü Kanada’lı şarkıcı Celine Dion, 8 yaşındaki oğlunun Michael Jackson’un müziğini henüz bestelenmiş gibi dinlediğini, kendisinin de bu sayede Jackson’u yeniden keşfettiğini bildirdi. Dion, “insan kendisini sanki Kennedy ölmüş gibi, Elvis Presley ölmüş gibi hissediyor” dedi
Jackson’un akıllarda en çok kalan müzik videosu “Thriller”i yöneten John Landis, Los Angeles Times gazetesine yaptığı açıklamada, Jackson’un “olağanüstü bir yetenek ve gerçek anlamda büyük bir uluslararası yıldız” olduğunu söyledi. Landis, “ama sorunlu ve karmaşık bir yaşamı oldu ve sahip olduğu Tanrı vergisi özelliklere rağmen, trajik bir insan olarak kaldı” dedi.
People dergisinin İnternet sayfasına yorum yazan ünlü şarkıcı Madonna ise, “bu üzücü haber yüzünden gözyaşlarımı bir türlü durduramıyorum” dedi ve şöyle devam etti:
“Michael Jackson’a her zaman hayran kaldım. Dünya, en büyüklerinden birini kaybetti, ama onun müziği sonsuza kadar yaşayacak! Kalbim, Jackson’un üç çocuğu ve ailesinin diğer üyeleriyle beraber. Tanrı rahmet eylesin.”
Eşsiz bir yeteneği kaybettik
Jackson’un 2001 yılında ilişkisini kesinceye kadar birlikte çalıştığı Sony plak şirketinin eski başkanı Tony Mottola da, Jackson’u, “tüm müzik sektörünün köşe taşı” olarak nitelendirdi. “Rhythm & Blues ve Pop müzik arasındaki boşluğu kapattı ve bunu global kültüre yaydı” diyen Mottola, “onun kendi devrinde yaptığı şeyi, başka kimse yapmadı. Ve ondan sonra da başka hiç kimse yapmayacak” ifadesini kullandı.
Jackson’un, eski TV yıldızı Farah Fawcett ile aynı gün hayatını kaybetmesi, medya için de zorluk yarattı. Larry King, CNN’de normal olarak bir kez canlı olarak yaptığı akşam yayınını iki bölüme çıkardı ve ilk bölümünü Jackson’a, ikinci bölümünü de Fawcett’e ayırdı. Fawcett için yerel saatle 22.00’de özel anma programı koyan NBC televizyonu da, Jackson’un ölümünün ardından bunu iki saate çıkardı. CBS ve ABC televizyonları da, iki yıldızı anmak için özel programlar yayınladılar.
Michael Jackson 1971, 1977, 1979 yıllarında.
Michael Jackson 1983, 1987 ve 1990 yıllarında.
Sanki öleceğini hissetmişti
Michael Jackson, ani ölümünden önce “This is it" adlı konserler dizisiyle hayranlarına veda etmeyi planlıyordu. Jackson son basın toplantısında hayranlarına "Hoşçakalın, hepinizi seviyorum" diye seslenmişti.
"King of Pop" artık yok! "Popun kralı” olarak adlandırılan Amerikalı ünlü şarkıcı Michael Jackson daha kısa bir süre önce hayranlarına "temmuzda yeniden görüşeceğiz" demişti. 29 Ağustos'ta 51'inci yaş gününü kutlamaya hazırlanan sanatçı, bu yaz Londra’da vereceği konserlerle tekrar hayranlarının karşısına çıkma planları yapıyordu. Jackson, “This is it" adlı konserler dizisiyle bir bakıma "işte bu kadar" diyerek hayranlarının onu "efsane" olarak hatırlamasını istiyordu. Jackson, basının karşısına çıkıp şöyle konuşmuştu:
"Bu benim, Londra’daki son sahne performansım olacak. İşte bu kadar! Yani bitti diyorsam, gerçekten öyle olacak demektir. Hayranlarımın dinlemek istediği şarkıları seslendireceğim.“
Ailesi yasa boğuldu
Fakat Jackson’un ani ölümü, bu planların gerçekleşmesine imkân vermedi. Ünlü şarkıcının ölüm haberini kardeşi Jermaine Jackson, şu sözlerle açıkladı:
“Bu çok zor… Kardeşim, popun efsanevi kralı Michael Jackson, 25 Haziran 2009'da, Perşembe günü saat 14.26’da hayatını kaybetti. Evde kalp krizi geçirdiği sanılıyor. Otopsi sonucu çıkana kadar ölüm nedeni belirsizliğini koruyacak. Yanında bulunan özel doktoru, onu hayata döndürmeye çalıştı. Sonra acil servis ekipleri onu, Ronald Reagan UCLA Tıp Merkezi’ne götürdü. Saat 13.14’te hastaneye vardığımızda, acil müdahale uzmanları ve kardiyologların aralarında bulunduğu doktorlar heyeti, bir saatten uzun bir süre onu hayata döndürmeye çalıştıysa da bunda başarılı olamadılar.”
Eşsiz yeteneği ile zirveye tırmandı
Jackson’ın albümlerinin toplam satışı 750 milyonu aştı. 13 kez Grammy ödülüne layık görülen pop müziğin kralı, şarkıları kadar ilginç kostüm ve danslarıyla da hafızalarda yer edindi. Michael Joseph Jackson’ın kariyeri aslında daha okul çağlarında başladı. 1970’li yıllarda kardeşleriyle birlikte kurduğu “The Jackson Five” adlı grup, aralarında “ABC” ve “I’ll be there” adlı parçaların da bulunduğu pek çok liste başı şarkıya imza attı.
Michael Jackson, son yıllarda ise daha çok sağlık sorunları ve skandallarla gündeme geliyordu. Jackson sık sık geçirdiği estetik operasyonlarla Afro-Amerikan görünümünü değiştirmeye çalışmış ve sonunda çok istediği beyaz bir cilde ve ince bir burna sahip olmuştu. Ancak popun efsanevi ismi son zamanlarda ciddi sağlık sorunlarıyla uğraşıyordu. Hatta cilt kanseri olduğu yönünde haberler de medya da yer aldı.
Son vedası Londra’daydı
Sanatçı son dünya turnesini 1997’de, son canlı performansını ise 2005’te İngiltere’deki müzik ödülleri töreninde gerçekleştirdi. Jackson, 1997'deki turnesinden sonra, özellikle 2005'de bir çocuğa cinsel tacizde bulunmakla suçlandığı davada aklanmasının ardından sahnelerden uzak durmayı tercih ederek, zamanının çoğunu da ABD dışında geçirdi. "Jacko" son albümünü de 2001 yılında çıkardı.
Michael Jackson'un Londra'dan ayrılırken hayranlarına hitaben "Hepinizi seviyorum, hoşça kalın" şeklindeki sözlerinin, onun "son vedası" olduğunu kim bilebilirdi ki...
Konu MeLDa tarafından (26.06.09 Saat 16:00 ) değiştirilmiştir.
Allah`ım Her dem Sen'i anmayı,Sen'i anlayıp anlatmayı,Sen'i sevip sevdirmeyi nasip et bizlere.
YA İLAHİ ! SENDEN KIYAMETE KADAR BÜTÜN ESMA-İ HÜSNAN İLE ,
DUA EDEN BİR DİLİMİN OLMASINI İSTİYORUM !!!
şarkıları dinlerdim bundan sonrada devam edecek bu
teşekkürler
allah rahmet eylesin ne diyim=) musluman oldugunu duymustum birde biyerden...
Biz seni görmeden sevdik, ya resulallah !![]()
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks