Yatağımdaki Yabancı’ adlı yeni kitabınızdan biraz bahseder misiniz?
Yatağımdaki Yabancı’ isimli eserim, benim yazdığım 4’üncü kitap. Daha önce ‘Etekli İktidar’, ‘Bana Sırtını Dönme’ ve ‘İki Kişilik Yalnızlık’ adlı kitapları yazdım. Bu kitabı yazarken de Stanley Kubrick’in yönetmenliğini yaptığı ‘Gözleri Tamamen Kapalı’ adlı filmden etkilendim.

Filmin nesinden etkilendiniz?
Karı-koca arasında geçen o sihirli kelimeden etkilendim. O sihirli kelimenin adı da ‘dürüstlük’tü. Sonra çevremdeki kadın-erkek ilişkilerini gözlemledim. Gözlemlerim sonucu gördüm ki, aslında hiç birimiz karşımızdaki insana karşı dürüst değiliz. Hepimiz bir maske takıp farklı görünmeye çalışıyoruz.

Peki, çiftler arasında dürüst olmak sizce kolay mı?
Bence değil. Çünkü ben insanları kumbaraya benzetiyorum. İçimiz, bize ait olan şeylerle dolu. Bu yüzden de korkularımızla yüzleşmek istemediğimiz için, kumbaranın altını açmaktan ve sırlarımızı ortaya dökmekten hep korkuyoruz. Bu korkularımız da bizi matruşka yapıyor. Çünkü hiçbir insan birbirinin gözünde küçülene kadar açılmak ve saçılmak istemiyor.
Kitapta karı-koca arasında geçen itiraflar gerçek mi?
Evet. ‘Yatağımdaki Yabancı’yı okuyan her okur şunu bilmeli ki, okudukları itirafların hepsi gerçektir. Bu itiraflar benim çevremdeki insanların kumbaralarının içinden çıkan ve onlara ait olan yaşanmış olaylardır. Kitabın bir diğer özelliği ise, itiraflar karşısında gösterilen tepkilerde bire bir aynıdır. Adamın kadını dövmesi, ya da kadının adamdan intikam almak için onu yaralayan sözleri sarf etmesi gibi…

Kitabınızda okuyucularınız için belli bir mesaj var mı?
Hiç olmaz mı? Ben bu kitabımda çiftler arasındaki sorunları masaya yatırdım. Erkeğin kadına, kadının erkeğe bakışını sorguladım. Bunu yaparken de çiftler arasındaki sorunları bütün çıplaklığıyla ortaya koydum. Bunu yapmamım nedeni de, çiftler arasındaki sorunlara bakış farkı. Evli çiftlerin birçoğunun kafasında ‘Neden böyle oldu? Bu benim başıma niçin geldi? Bu başıma gelen şeylerde benim suçum var mı?” gibi soruların gerçekçi yanıtları var. Çünkü evli çiftler bilir ki, mutsuz giden bir evlilikte soruların kesin cevabı yoktur. Tahminler vardır. Ben de bu kitapta kesin cevapları ortaya koyuyorum.