Amsterdam'da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden THY mürettebatı için düzenlenen törende gözyaşı sel oldu. THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Karlıtekin, hayatını kaybeden mürettebatın, 126 yolcunun canını kurtarma pahasına canlarını feda ettiğini söyledi.

THY binası önünde Hasan Tahsin Arısan, Olgay Özgür, Ulvi Murat Eskin ve Murat Sezer için tören düzenlendi. Törene; THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, THY Genel Müdürü Temel Kotil, mürettebatın yakınları ve arkadaşları katıldı. Tören sırasında Hasan Tahsin Arısan'ın annesi tören alanına getirilen tabuta sarılarak, "Kuzum, kuzum! sana ne oldu?" diye göz yaşı döktü. Kendisini sakinleştirmeye çalışan yakınlarına da "Nasıl sakin olabilirim?" diye konuştu. Tören boyunca şehit mürettebatın yakınları ve arkadaşları göz yaşlarına boğuldu. Mürettebatın cenazelerinin tören alanına gelişi ve tören alanından ayrılması sırasında arkadaşları tabutlara karanfil bıraktı. Diğer özel hava yolu şirketlerinin personeli de tören alanında THY personelinin acısını paylaştı. Hostes meslektaşlarına sarılarak gözyaşı döktü.
Törende konuşan Candan Karlıtekin, sürekli gözyaşı dökerek konuşma yaptı. Karlıtekin, "Senelerdir şehit cenazelerinde konuşma yapmak zorunda kalan bakanları, komutanları ve emniyet müdürlerini dinledim. Bugün ben de böyle bir törende konuşma yapmak zorunda kaldığım için derin üzüntü içerisindeyim. Kazanın oluş anından bir süre sonra telefonum çaldı ve uçağımızın Amsterdam'a inmeden düştüğü bilgisi geldi. Arayan çalışanıma 'evladım emin misin?' dedim. 'Maalesef başkanım. Uçağın düştüğünü gören bir dostum haber verdi' dedi. Yanımda bulunan arkadaşlarımı kriz masasına yönlendirirken odama geçtim. Geçenlerde Hudson Nehri'ne iniş yapan uçak aklıma geldi. Kimsenin burnu kanamamıştı. Nitekim çok sayıda yolcunun uçaktan çıkabildiği bilgisi gelip uçağın ilk görüntüleri ulaştığında da göğsümüze çöken ağırlık biraz hafifler gibi olmuştu. Ümitlenmiştik. Takdir-i İlahi'nin yeniden tecelli etmesini bekledik. Geriye dönüp bakacak olursak, olup bitenin hakikaten bir mucize olduğunu kabul etmemiz gerekir. Ama çok buruk bir mucize. Her daim şerefle ve sorumlulukla görev yapan arkadaşlarımız, 126 yolcunun hayatının kurtulmasına vesile olmuştur. Ancak kendileri ateş oldu, hepimizin yüreğine düştü. Şehit arkadaşlarımızın Türk Hava Yolları'nda insanlara ve insanlığa hizmetleri sürerken kendilerini rahmetle yadedeceğiz. Yönetim kurulu olarak şehitlerimize ve kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun." diye konuştu.
THY Genel Müdürü Temel Kotil de, kazada hayatını kaybeden THY mürettebatının başarıyla görev yaptıklarını belirtti. Kotil, deneyimli pilotların THY'ye birçok mürettebat yetiştirdiğini sözlerine ekledi. Törenin ardından cenazeler, namazın kılınacağı Ataköy 5. Kısım Camii'ne götürüldü.