Halka küfür etti, pişman oldu

Fransa Devlet Başkanı Nicolas Sarkozy, Paris’teki tarım fuarında bir ziyaretçiyle ağız dalaşına girmesi ile ilgili Le Parisien gazetesine konuştu. Çiftçiden özür dilemeyen Sarkozy ancak söylediği küfürden dolayı pişman olduğunu dile getirdi. Sarkozy, elini sıkmayı “beni kirletirsin...” diyerek reddeden fuar ziyaretçisine banliyölerde gençlerin söylediği ve hatta yaralamalarda tahrik nedeni olan “S... git” (Casse Toi) cümlesini kullanmıştı. Fransa’da çok ağır bir küfür olarak bilinen Casse Toi’yi kullanan Sarkozy, “Devlet Başkanı bile olsanız bir hakareti cevapsız bırakmak çok zor. Bu, benim eksikliğim oldu. Cevap vermeseydim daha iyi olurdu” dedi. Sarkozy’nin fuar ziyaretçisine argo ifadeler kullanarak çıkışması, muhalefetin sert tepkisine neden oldu.

‘BURNUNDAN SOLUYOR’

Başkanlık seçimindeki Sosyalist rakibi Segolene Royal, Sarkozy’ye itidal ve soğukkanlılık tavsiye etti. Sosyalist Partili Royal, Sarkozy’nin “burnundan soluduğunu” belirterek, “Devlet Başkanı öfkesine kapılıp sıradan insanlar gibi davranamaz. O, sıradan bir vatandaş değil...” dedi. Başbakan François Fillon ve Çevre Bakanı Michel Barnier ise Sarkozy’ye arka çıktı. Fillon, “Hakarete uğrayınca hepimiz böyle tepki gösterebiliriz, bu hepimizin başına gelebilir” derken, Barnier, Sarkozy’nin ikiyüzlü davranmadığını ve “buna şaşırmamak gerektiğini” söyledi.