Paşa'nın eşinden ses kaydı ile ilgili şok sözler 'Kocama yapılan zulüme ağzımı kapatıp oturamam'
Gündeme bomba gibi düşen Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur ile ilgili ses kaydı birinci ağız tarafından doğrulandı. Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur, “Kızgınlığımı dile getirmiş olabilirim” dedi...
Cezaevinde merdivenden düşerek beyin kanaması geçiren emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur, kendisine ait olduğu ileri sürülen ve internete düşen ses kaydıyla ilgili konuştu. Mukaddes Eruygur, "Zekeriya Öz 13. mahkemede. İtirazlarımızı bunlar kapıyor. 12 ve 14. mahkemeler bizdenmiş" sözleri geçen ses kaydı üzerine kendisini arayan Hürriyet muhabirine, "Kocama yapılan zulüm karşısında ağzımı kapatıp oturacak değilim. Onun düşürüldüğü duruma isyan ediyorum. Bu kapsamda kızgınlığımı dile getirmiş olabilirim" dedi.
"Kaydeden önemli"
Burada önemli olanın, konuşmaları kimlerin kaydedip yayınladığı olduğunu savunan Mukaddes Eruygur, eşinin durumunu ise, "Nefes aldığına bile şükrediyoruz" diyerek aktardı. Mukaddes Eruygur, şunları söyledi:
"Eşim başta okuma-yazma olmak üzere birçok yeteneğini kaybetti. Bazı olayları hatırlamıyor. Televizyon izleyemiyor. Beğeneceği programları söylediğimizde, 'Beni niçin anlamıyorsunuz, izlerken beynim rahatsız oluyor' diyor. Günlük olayları konuşuyoruz, ama ne Ergenekon ne de dava ile ilgili bir şey konuşuyoruz. Onu bu hale getirenleri, hiçbir zaman affetmeyeceğim. Kızgınlığımı, öfkemi, yapılanları sesli de söylüyorum."
Neler demişti?
Mukaddes Eruygur'un GATA Beyin Cerrahisi Servis Şefi Kd. Albay Nusret Demircan'la yaptığı konuşmaların ses kaydı video paylaşım sitelerine düşmüştü. Ses kaydında Mukaddes Eruygur, eşi Şener Eruygur'un taburcu edilip edilmemesi konusunda Alb. Demircan'la fikir alışverişinde bulunuyor ve kamuoyunun ağır hasta olarak bildiği Org. Eruygur hakkında Tabip Albay Demircan ile çok farklı konuşuyordu.
‘Yargının bizdeni sizdeni olmaz’
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'a ait olduğu iddia edilen ses kaydıyla ilgili olarak sert çıktı. TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin'e, "Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı, internette ve basında yayınlandı. Mukaddes Eruygur, '12 ve 14. ağır ceza mahkemeleri bizden' diyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu soruldu.
Bunun üzerine Şahin, "Yargının bizdeni, sizdeni olmaz. Böyle bir izlenim adalete ciddi gölge düşürür. Yargı mensupları, bu konuda son derece titizdir, titiz olmak zorundadır. Birtakım basın ve internet sitelerine yansıyan o konuşmayla ilgili bir bilgim yok. Doğru mu, bilmiyorum" dedi. Şahin, "İnceleme başlatmanız söz konusu mu?" sorusu üzerine, henüz inceleme başlatmadığını söyledi.
![]()
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks