Ünlü komedyen Metin Akpınar, Show TV'deki 'Yemekteyiz' programını sert bir şekilde eleştirdi.CNNTURK'te Beyazıt Öztürk ve Meral okay'ın sundukları 'Nası Yani?' programına konuk olan usta oyuncu Metin Akpınar, Show TV'nin bir çok kesim tarafından sert bir şekilde eleştirilen 'Yemekteyiz' programına tepki gösterdi.

Eskiden tiyatro yaptığı dönemlerde televizyon izlemediğini ancak son dönemlerde televizyon izlemeye vakti olduğunu ve bazen 3-4 saat izlediğini anlatan Metin Akpınar "Televizyonların durumunu çok iyi bulmuyorum. Bu bir kural mıdır? Kural değildir. Bu mutlaka değişecektir. İyimser bir tanımlamayla dibe vursun da çıksın diye bekliyorduk. Maşallah vuramadı bir türlü. Krizden beter oldu. Derin bir kuyu gidiyoruz bakalım. herhalde vuracak zıplayacak" diye konuştu.

Beyaz'ın 'Yemekteyiz programını seyrediyor musunuz?' sorusuna da Akpınar, şöyle yanıt verdi:

"Etmiyorum! Yemeği çok seven bir insanım. Yapmasını da severim, yemesini de severim. Bunun yemekle hiç bir alakası yok. Sadece dedikodu, gıybet! Herşeyiyle yasak olan! Etik değil, ahlaki değil, dini bakımdan yanlış, örf bakımından yanlış. Yemeğin içinden çıkmayan kalmadı. Boyuna bir şeyler çıkıyor yemeklerden."

Programda yarışmacıların birbirlerinin arkasından dedikodu yapmalarına da Akpınar'ın bakışı şöyle oldu:

"Seçilen tiplere bakıyoruz, bunlar özellikle ve akıllıca seçiliyor galiba. Son gelen tiplere bakıyorsunuz, doğru söylemediğini biliyor adam ya da kadın. Samimi olmadığının bilincinde ama yine söylüyor biz de yine seyrediyoruz. Reytinglere bakıyorum ilk üçe gidiyor yemek programları. Ben hep şöyle umutlanırım, büyük popülasyonları yakalayabilen formatlar içine doğruları koyabilirler. Her programda bir yemek öğretseler, o bile kafidir."