Hakkari'deki Camilerde Cuma Namazından Sonra Filistin İçin Yardım Toplandı. Vatandaşlar, Kar Üstüne Serilen Seccadelede Para Bırakmak İçin Adeta Birbirleriyle Yarıştı.

Hakkari'deki camilerde cuma namazından sonra Filistin için yardım toplandı. Vatandaşlar, kar üstüne serilen seccadelede para bırakmak için adeta birbirleriyle yarıştı.

İsrail'deki katliamı kınayan Hakkari Üniversitesi öğrencileri, kendilerini Gazzeli bir baba, bir anne ve duyguları yok olan bir Gazzeli genç kız olarak gördüklerini haykırdı.

İsrail'in Filistin'in Gazze kentinde yaptığı katliama Hakkari'den tepkiler çığ gibi büyüyerek devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla camilerde para yardımı toplandı.

Camileri hınca hınç doduran vatandaşlar, cuma namazından sonra cami kapılarına özellikle görevli gençlerin kar üstüne serdiği seccadelerle Türk-Kürtçe sözlerle yardım istenerek, para toplandı.

Camilerden çıkan vatandaşların para yardımına büyük önem vermesi dikkatlerden kaçmadı. Açıklama yapan vatandaşlardan Naif Kahraman, verdikleri küçük yardımlardan çok bir an önce ateşkesin uygulanmasının istedi.

Kahraman, "Müslüman kardeşlerimiz artık ezilmesin. O çoluk çocukları gördüğümüzde boğazımızdan yemek geçmiyor." diye konuştu.

Vatandaşlardan Adil Erdoğan ise "Bu zor günde Müslümanlara yardım elini uzatanlardan Allah razı olsun. Toplanan bu yardımların bir an önce o masum insanlara ulaştırılmasını istiyorum." ifadesini kullandı.

İsrail'in saldırılarını kınayan genç üniversiteliler de, ellerindeki pankartlarla yüksekokul binası önünde basın açıklaması yaptılar. Öğrenci grupları adına basın açıklamasını Derviş Özkan okudu.

İsrail saldırılarına karşı hareketsiz duran insanlık vicdanının bir kez daha sınıfta kaldığın belirten Özkan, "Kendilerini insan hakları havarisi sayanlar, demokrasiden ve özgürlüklerden bahsedenler İsrail saldırıları karşısında sessizliği tercih ediyorlar. Üniversiteli gençlik olarak mazlum Filistin halkının acısını paylaşıyoruz. Kendimizi orada acı çeken insanların yerine koyuyoruz ve o acıları yüreğimizde hissediyoruz." şeklinde konuştu.

(CİHAN)