İsrail uçaklarının 3 gündür bomba yağdırdığı Gazze’de ölümle burun buruna yaşayanlardan biri de Türk vatandaşı olan Meral Kazancı. Aslen Malatyalı olan Kazancı, Filistinli eşiyle üniversitede okurken tanışmış. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden, eşi ise İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra evlenip 21 yıl önce Gazze’ye yerleşmişler. 4 çocuğu olan Meral Kazancı, bir laboratuvarda bitki hastalıkları uzmanı olarak çalışıyor ve Filistinliler’e kurduğu vakıf aracılığıyla yardım ulaştırıyor. Kazancı, yaşananları VATAN’a anlattı:"4 BİN TÜRK VATANDAŞI VAR"Gazze’nin tam merkezinde, Sahaba bölgesinde yaşıyorum. Askeri üslerin çevresinde mahalleler bulunuyor. Apartmanlar bitişik nizamda. Geçen Cumartesi’den beri başımıza bombalar yağıyor. Burada aileleriyle birlikte 3-4 bin Türk vatandaşı da yaşıyor. İsrailliler ilk gün saat 11’de 60 savaş uçağıyla saldırdı. O gün cemiyete gidecektim. Kızım “Anne gitme bombalama başladı” dedi. Kapıdan dışarıya baktım yağmur gibi bomba yağıyordu. Çocukları bir odaya topladım, oturdum. Çocuklarıma bir şey olmasın diye dua ettim. Çocuklarım lise ve üniversitede okuyor. İki oğlum okuldaydı. Telefonlar çalışmadı, onlara ulaşamadım diye kriz geçirdim. Öğleden sonra ancak saat 15.00 civarında eve dönebildiler. Üsleri başları kan içindeydi. Oğlum titriyordu. “Okuldayken arkadaşım yanımda şehit düştü anne” dedi."İLAÇ YOK YEMEK YOK" Önce polis karakollarına ve askeri üslere saldırıp, yok ettiler. Sonra hastane, belediye binaları, 5 mescit bombalandı. Şu ana kadar 4 bin hedef vuruldu. 310 şehit, 1500 yaralı var. Şehitlerin yüzde 50’si kadın ve çocuk. Refah ile Mısır arasındaki sınır kapısı kapalı. İlaç yok, yemek yok. Kimse üzüntüsünden yemek yiyecek halde değil zaten. Günde bir kez yemek yiyoruz, o da sadece kahvaltı. İsrail zaten yıllardır sanayi, ziraat sektörünü yok etti. Ağır yaralılar ölüyor. Yeterli doktor ve tıbbi malzeme yok. Zaten 2 aydır elektrik sıkıntısı var. Elektrikler yok. Enkaz altında yaralılar var ama çıkarılamıyor. Çünkü gerekli araçlar yok."KADINLARIN, ÇOCUKLARIN SUÇU NE?" Daha önce çok saldırı oldu ama böylesini ilk kez gördüm. Acımasızca, alçakça saldırıyorlar. Telefon açıp tehdit ettiler ve bütün mescitlerin bombalanacağını söylediler. Kimse korkusundan namaza gidemedi. Her mahallede cenaze töreni var. Belki her evde şehit var. Her yerde Kuran okunuyor. Benim görümcemin oğlu öldü. Bir polis merkezinin müdürüydü, şehit düştü. Komşularımızdan dördü öldü. Eğer operasyon Hamas’a yönelik olsaydı tanklarla girip Hamas militanlarını toplayabilirlerdi. Kadınların, çocukların suçu ne?"BEN DE ÇOCUKLARIMI TUTAMAM"Dün hapishane bombalandı. Hiçbir ülkede hapishaneler bombalanmaz. Burada Müslümanlar öldürülüyor ama dünyadaki Müslümanlar susuyor. Eğer İsrail karadan girerse o zaman katliam olur. Çünkü burada silahlı kuvvetler var. Onlar kesinlikle susup oturmayacak, karşılık verecektir. İşte o zaman ben de çocuklarımı tutamam. Vatanı tehlike altında olduğu için her an gidip savaşabilirler. Çünkü hiçbir genç, İsrail sınırdan girip şerefine saldırdığında buna seyirci kalamaz.Vatan
![]()
Suan 1 Uye bu konuya bakiyor. (0 Uye ve 1 Ziyaretci)
Bookmarks